Nieuw

Schreef op Facebook dat moslims achter veel verkrachtingen zitten – veroordeeld voor haat tegen een bevolkingsgroep

Rechtbank Jönköping

Zweden – Een 55-jarige man in Jönköping is veroordeeld tot een boete wegens haat tegen een bevolkingsgroep. De aanleiding is dat hij op Facebook schreef dat Soennitische moslims schuldig zijn een groot gedeelte van de bende-criminaliteit en veel van de verkrachtingen die in in Zweden gepleegd worden.

Nadat hij afgelopen april een bericht had geschreven in de Facebook-groep “Genoeg nu! Ik wil herverkiezingen!” koos officier van justitie Lisa Hedberg ervoor om de man aan te klagen.

De formulering van de man luidde:

“Somaliërs zijn soennitische moslims en hebben dezelfde focus als de Saoedische sharia en andere troep… Ze vertegenwoordigen een groot deel van de bendecriminaliteit in Zweden en ander geweld zoals gewelddadige verkrachtingen!! Afghanen zijn voor 80% soennitische moslims en ook een verdomde rotzooi!!”

Hedberg is van mening hij zich met dit bericht crimineel heeft uitgedrukt, “met verwijzing naar geloofsbelijdenis en nationale of etnische afkomst worden moslims, Somaliërs en Afghanen gedenigreerd.”

Tijdens het proces verklaarde de beklaagde dat hij geloofde dat er vrijheid van meningsuiting in Zweden en op Facebook was.

– Je ziet het elke dag, onder andere groepsverkrachtingen, schietpartijen, dierenmishandeling, en dergelijke, en politici lijken er niets aan te kunnen doen. De politie doet ook niets en mensen worden boos, zei hij.

De man verklaarde ook dat moslims verantwoordelijk zijn voor ten minste 80 procent van de verkrachting en soortgelijke misdaden in Zweden.

– Ik schreef dit als een gewone burger, niet als een politicus of activist. Ik zie dat het controversieel kan worden beschouwd als men politiek correct is, vervolgde hij.

De rechtbank Jönköping was echter onvermurwbaar.

– De rechtbank is van mening dat in zijn geheel beschouwd het bericht de indruk geeft dat moslims in het algemeen schuldig zijn aan de bendecriminaliteit en verkrachtingen in Zweden, en is op een krenkende manier geformuleerd, donderde rechter Lisa Vilander.

– De rechtbank is verder van oordeel dat de post niet uitnodigt tot een religie kritische discussie, maar een uitdrukkelijke minachting presenteert die onder de bepaling van haat tegen een bevolkingsgroep valt, de verdachte wordt veroordeeld tot 1.000 euro boete voor etnische onrust, gaat het verder.

Bron:

http://www.friatider.se/skrev-p-facebook-att-muslimer-ligger-bakom-m-nga-v-ldt-kter-d-ms-f-r-siktsbrott

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

7 Comments on Schreef op Facebook dat moslims achter veel verkrachtingen zitten – veroordeeld voor haat tegen een bevolkingsgroep

 1. Wat de Duitse media willen verbergen. Een lawine van weerstand tegen Merkel en haar regeringsbeleid van open grenzen begint op stoom te komen. Verscheidene duizenden burgers protesteerden vandaag in Cottbus. Mijn respect voor deze ware patriotten!

  Like

 2. We zullen de landverraders nooit vergeven voor wat ze aangericht hebben in Europa.

  Liked by 1 persoon

 3. antiislamnu // februari 4, 2018 om 12:00 //

  Zielig voor die man beter verlaat hij Zweden dat land is echt niet meer te redden

  Liked by 1 persoon

 4. Henk der Niederlànder // februari 4, 2018 om 12:08 //

  Nou vind Ik persoonlijk ook wel dat de persoon in kwestie zo iets niet op facebook hoort te zetten.
  Als hij een beetje verder gekeken had dan de Zweedse grens had hij bijv. kunnen weten dat de rapegangs in GB. dus een Japans feestje is.
  De geweldsmisdaden die in Europa gepleegd worden is zoals we allemaal weten iets wat echt uit Zwitserland is geimporteerd.
  Ook de berovingen van oude vrouwtjes is zoals aangetoond wel degelijk iets wat bij Oostenrijkers schering en inslag is.
  Dus in deze kan Ik zo’n rechter wel begrijpen dat hij deze persoon een flinke boete geeft.

  Like

 5. polderboy // februari 4, 2018 om 12:10 //

  Lijkt me logisch dat islam niet bestaat zonder moslims.
  Dat je met islam bekritiseren moslims bekritiseerd is dus logisch.
  Negatief kritisch zijn, draagt natuurlijk altijd een bepaalde mate van denigreren in zich als wezenskenmerk.

  Wat de rechter wil is echter een van feiten onafhankelijk puur theoretisch bekritiseren, maar dat zou betekenen dat alleen een bepaald soort van kritiek toelaatbaar is, namelijk de deductieve kritiek. En empirisch materiaal mag daarbij niet gebruikt worden, omdat je dan niet op deductieve wijze de islam bekritiseert, maar door het empirische materiaal erbij te betrekken logischerwijze de moslims erbij betrekt.

  Wetenschappelijk lijkt me daar niks mis mee, maar recht is m.i. ook geen wetenschap, maar het leren omgaan en interpreteren van gecodificeerde regels.

  Like

 6. jackvanderveen // februari 4, 2018 om 19:51 //

  De veroordelingstekst daarvan geloof ik niets. Volgens mij zullen rechters geldelijke straffen in zweedse keonwn uitspreken en niet in euro’s.

  Like

 7. Met landverraders loopt het altijd slecht af.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s