Nieuw

Racisme subsidie clubje eist dat 400 jaar oude Duitse familie apotheek de naam ‘Mohren’ verandert want deze naam is racistisch

Friedberg. “Mijn lieve hemel!” Hans Dümpelmann schudt zijn hoofd als hij zijn naam zet onder de petitie in de rechtbank voor behoud van de naam Mohren apotheek te Friedberg. Een actie opgezet door eigenaar Kerstin Podszus en haar team omdat ze zich zorgen maken over het recente ‘verzoek’ van de Kommunalen Ausländervertretung Frankfurt. De commissie wil dat de familie apotheek Mohren hun naam verandert omdat het woord ‘Mohr’ racistisch is. “Ze zijn gek geworden”, vervolgt klant Dümpelmann. Elke burger moet zijn traditie en zelfbewustzijn behouden, zegt hij.

De Mohren-apotheek werd in 1621 in Friedberg gesticht en is al 99 jaar een familiebedrijf, legt Podszus uit. Haar grootvader Hans leidde de farmacie tot 1990 en verhuurde het vervolgens tot kleindochter Kerstin het bedrijf in 2001 overnam. Het feit dat ze de familietraditie voortzet, betekende enorm veel voor haar grootvader.

De traditie

“Mijn hart ligt in deze apotheek”, benadrukt de 47-jarige vrouw, die de naam om deze traditionele en emotionele redenen nooit zou veranderen. Ook voor bedrijven moet het volgens haar lastig zijn om het 400-jaar oude bedrijf plotseling onder een andere naam te moeten vinden en de herkenningswaarde wil ze zeker niet verliezen. “We zijn een instelling die iedereen kent. Ik zou niet weten of ik als kleine particuliere apotheker anders zou kunnen doorgaan,” zegt ze. De claim is niet evenredig. Het onderwerp wordt voortdurend besproken door haar klanten.

En geen enkele klant heeft ooit over onze naam geklaagd, ook al heeft de apotheek een internationaal publiek. “Op dit moment hebben we een enorme positieve feedback, mensen herhalen steeds maar weer dat we onze naam moeten behouden?” Met de petitie wilde men deze steun documenteren voor het moment waarop men van bovenuit dwingender gaat optreden. Elke klant ondertekende die zij en haar collega’s deze petitie hebben voorgelegd tekenen hem ook, “Maar hallo!”, Roept een vrouw aan de kassa terwijl ze de pen tevoorschijn haalt. “Ach, je moet maar denken als je slecht wilt denken dan kun je altijd wel ergens iets over vinden”, zegt ze.

Hof leverancier

In 1892 werd de apotheek benoemd tot Hof Apotheek door groothertog Ernst Ludwig, waarna de toenmalige eigenaar William Georgi het voorrecht verkreeg om te leveren aan het hof. “Sindsdien heet het ‘Hofapotheke zum Mohren'”, zegt Podszus. Er zijn bijna 100 Mohren-apotheken in Duitsland, maar er is geen theorie waar de naam vandaan komt. Volgens deskundigen kan het iets te maken hebben met de specerijen en remedies uit verre landen.

Frankfurter Neue Presse

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

9 Comments on Racisme subsidie clubje eist dat 400 jaar oude Duitse familie apotheek de naam ‘Mohren’ verandert want deze naam is racistisch

 1. Claudia M. // februari 4, 2018 om 10:50 //

  Weer zo’n clubje azijn zeikende doordrammers die achter iedere boom een veelvoud aan beren lijken te zien, wil dit… Verder zit niemand op deze flauwekul te wachten.

  Eigenlijk is mijn eerste reactie; bekostig het dan maar! Het is toch nutteloos om met dit waanwijze volk in gesprek te gaan, dus zorg er dan maar voor dat er een nieuwe pakkende naam komt, vervolgens moet deze naam exact dezelfde landelijke grote bekendheid genieten. Kom maar op met jullie ideeën? Oh, enne… vergeet die grote zak geld niet mee te nemen, want dit mag de eigenaar van deze apotheek natuurlijk geen cent kosten!

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // februari 4, 2018 om 11:15 //

  Het punt is natuurlijk dat de azijnzeikers aandacht krijgen door van alles en nog wat racistisch te willen laten verklaren. En Linkse “Weg met ons types” stappen gretig op die trein want alles dat onszelf naar beneden haalt past in hun straatje. Wat ze zouden moeten oogsten met het zaaien van hun waanzin is hoon van mensen die nog wel goed bij hun hoofd zijn.
  Ze zijn simpelweg de discussie niet waard. Je kunt ook wel in discussie gaan met mensen die beweren dat de aarde plat is.

  Like

 3. Houwelingen // februari 4, 2018 om 12:51 //

  Als er door een gerechtelijke uitspraak de naam moet worden veranderd dan is dat weer eens een teken dat wij in Europa met sneltreinvaart door de moslims worden overheerst.
  Het kan en mag niet gebeuren.

  Like

 4. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 5. Daar kan je toch verdomd weinig aan doen welke achternaam je toevallig mee gekregen heb.
  Een voornaam kan je kiezen, maar niet je achternaam.

  Like

 6. In mijn beleving is de naam mohammed ook erg beladen (massamoorden, vrouwenhaat, kindermisbruik, haat tegen andersdenkenden, en ga zo nog maar even door) waarom wordt die naam niet verboden?

  Like

 7. Vijfduiten // februari 4, 2018 om 20:39 //

  Beste Tony, de mensen zijn te laaf om tegen de naam Mohammed te protesteren. Misschien moeten eerst veel slachtoffers vallen.

  Like

 8. Republikein // februari 5, 2018 om 00:32 //

  Buste ook weg want Moor.

  Like

 9. scherpschutter1943 // februari 22, 2018 om 14:31 //

  Wacht maar beste apotheker. Als de duitse rara-beweging haar zin niet krijgt, gooien ze anoniem, onder leiding van de duitse Duyvendak, uw ruiten in of steken de boel in de fik. Anoniem natuurlijk want je moet als parlementariër van de duitse bondsdag zorgen dat je geen slechte naam krijgt. Maar het helpt wel deze beproefde terroristische methodes en niemand doet er wat aan. Ook de politie niet want die heeft geheime orders van de linksen om de duyvendakjes met rust te laten. Moslims in duitsland hanteren die methoden ook. Het werkt

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s