Nieuw

De hersenen van mannen en vrouwen zijn meer verschillend dan verwacht

© Dean III et al, 2018

Reeds een maand na de geboorte kunnen neurologen grote verschillen zien tussen de ontwikkeling van de hersenen van meisjes en jongens, blijkt uit nieuw onderzoek. De verrassende resultaten zijn een harde slag voor degenen die beweren dat gender een zogenaamde sociale constructie is.

Onderzoekers van de universiteit van Wisconsin-Madison hebben de hersenontwikkeling van 77 pasgeboren meisjes en 72 jongens onderzocht, schrijft het populair wetenschappelijk tijdschrift Research Digest.

De onderzoekers voerden een zogeheten magnetische resonantietomografie uit om de hersenen van de baby te scannen bij de geboorte en een maand later. Vervolgens vonden ze significante verschillen in de ontwikkeling van de hersenen van jongens en meisjes, die groter waren dan de onderzoekers verwachtten.

Naast het feit dat de hersenen van jongens sneller groeien dan die van de meisjes, ontwikkelden verschillende delen van de hersenen zich ook anders, afhankelijk van het geslacht.

Het was al eerder bekend dat verschillende delen van het menselijk brein verschillende functies van de menselijke psyche hanteren. De beelden van resonantietomografie worden daarom een moeilijke uitdaging voor degenen die beweren dat mannen en vrouwen identiek worden geboren, maar dat zogenaamde structuren en sociale constructies ons heel anders doen handelen.

Bron:

http://www.friatider.se/m-n-och-kvinnors-hj-rnor-mer-olika-n-v-ntat

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8636 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

27 Comments on De hersenen van mannen en vrouwen zijn meer verschillend dan verwacht

 1. Nu is het dan eindelijk ook is wetenschappelijk bewezen dat wij mannen slimmer zijn. En nu niet meer zeuren en terug naar de aanrecht.

  Liked by 4 people

 2. Om al dat geouwehoer over LBGTHNJIDKM&% voor te zijn zou je het beste de verse boreling kunnen hersenscannen en daardoor het geslacht bepalen. Geen gekrijs meer op de televisie van lui die zich om de dag niet meer in hun eigen lichaam of dat van een ander herkennen. En ook niet meer die tastende hand van de vroedvrouw of vroedman in het kruisje van de kleintjes want iedereen weet dat daardoor de seksuele geaardheid pas ontwaakt.

  Liked by 2 people

 3. Ja @Rommel sowieso terug naar het aanrecht want je ziet wat er gebeurt als je ze een vinger geeft. Voor je het weet hebben ze een baantje als minister, denken ze dat ze ook iets bij Nieuwzuur te vertellen hebben en lopen ze handenwringend te wenen met een kutmuts op de kop. Ik weet trouwens uit eigen onderzoek (“Bauknecht weiß, was Frauen wünschen”) dat vrouwen voor 99,9% het liefste gewoon een aanrecht hebben met veel inbouwapparatuur en dan het liefste van het merk Bauknecht omdat dit woord bij vrouwen de sensatie oproept van een ruwe bouwvakker die eindeloos door kan zweten met grote handen maar toch als knecht in te zetten is en dus heel geschikt om vriendinnen jaloers te maken.

  Liked by 1 persoon

 4. Ja, en nu mag je ook al niet meer lachen om kerels met een pruik op. Dat krijg je met je aardig zijn en net doen alle malligheid te begrijpen. Erger nog, je moet voor die idioterie tegenwoordig zelfs respect hebben. Mafkezen.

  Liked by 3 people

 5. Als ze kerels zijn of wijven gaan de zeurtroepen even verhaal halen in de kantines van de voetbalclubs. Braaf een sneeuwwitje bestellen met een rietje en dan tegen al die jongens in de korte broekjes fluisteren dat ze best uit de kast mogen komen.

  Liked by 1 persoon

 6. trebor2110 // februari 4, 2018 om 22:30 //

  Sexsistiesch en discriminerend 🙂

  Like

 7. polderboy // februari 4, 2018 om 22:31 //

  Lees hier trouwens het volgende over een studie naar schedel meten van 20.000 hersenen onder 87 volkeren qua inhoud, dat wordt aangehaald bij “genetic contribution”, namelijk dat we er hier redelijk vanaf komen, maar dat we gemiddeld genomen toch bij velen onderdoen, in het bijzonder bij Oost Aziaten, en zeker als je naar het kaartje erbij kijkt:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Brain_size

  Dat verklaart natuurlijk waarom vooruitstrevende links liberalen zoals Ollongren, en meer algemeen de hele elite, toch de aller slimsten zijn, want ik als PVVer moet een dermate grote imbeciel zijn, dat ik daarmee haar enorme herseninhoud buitengewoon omlaag haal, omdat ze in die studie het gemiddelde nemen van haar herseninhoud en die van mij als PVVer.

  Daarmee ben ik als PVV imbeciel een blok aan haar been, en nu ook Baudet, wat dan ook verklaart waarom de superieure mensen ons gewone mensen hier zo haten.
  En dat verklaart op zich weer waarom fascisme hier in West Europa zo lekker en welig kan tieren, zoals niet lang geleden, als je de superieure mensen zoals de elite en Ollongren de kans geeft.

  Liked by 1 persoon

 8. trebor2110 // februari 4, 2018 om 22:38 //

  Like

 9. ongelovige // februari 4, 2018 om 22:44 //

  Als mannen en vrouwen hetzelfde zouden zijn, had de evolutie de splitsing tussen mannelijk en vrouwelijk niet voortgebracht. Ooit, lang voordat de mens verscheen, bleek die splitsing een voordeel en is er “in” gebleven.
  Bij de mens was het in de oude steentijd al zo dat de vrouwen in het kamp bleven, de kinderen opvoedden, noten en knollen verzamelden en het eten bereidden. De mannen verdedigden het kamp tegen rivaliserende groepen en vingen de (soms grote en gevaarlijke) dieren. Het is dan ook geen wonder dat vrouwen socialer zijn (en gehaaider) en dat mannen een beter richtingsgevoel en een andere manier van samenwerken hebben. Het dankt je de koekoek dat hun hersenen er anders uit zien.
  Pogingen om mannen zittend te laten plassen en vrouwen staand, zijn dan ook lachwekkend. Als we niet meer mogen lachen om een man die een pruik opzet, zijn we in een vreemde, dictatoriale religie beland waarin alles wordt omgekeerd wat de natuur met de beste bedoelingen tot stand heeft gebracht.

  Liked by 1 persoon

 10. In de boeken van Dick Swaab :Wij zijn ons brein en Ons creatieve brein staat precies hetzelfde,het brein van mannen en vrouwen ziet er ook anders uit,al kunnen zij beiden ook dezelfde intelligentie hebben,maar vrouwen denken meer met beide hersenhelften en hebben ook een bredere balk tussen beide hersenhelften dan mannen,dar ku je met een ct scan ook zien. Maar gelijk zijn ze gelukkig niet,zulke onzin kan je alleen van links verwachten,maar dat soort is bij voorbaat al hypocriet. Dat gender gedoe kan alleen een idioot bedenken,het gaat maar over 6,5 % van de Europese bevolking,die daar toebehoort.

  Like

 11. polderboy // februari 4, 2018 om 23:26 //

  Hier nog meer van die vreselijke wetenschappelijke vondsten over verschillen tussen baby creërende mensen en mensen die begrijpen wat de buitenspel val betekent bij voetballen:
  https://stanmed.stanford.edu/2017spring/how-mens-and-womens-brains-are-different.html
  Erg ook dat ze al zeer jong als peuter ander speelgoed ambiëren, en dat er mensen zijn die dat vreselijke Y chromosoom dragen, dat de schuldige is van al de racistische verschillen.
  Ik vermoed dat Ollongren daar haar volgende lezing aan gaat wijden: hoe kunnen we de dader, het Y chromosoom, vernietigen?

  Liked by 1 persoon

 12. Mannen en vrouwen zijn gemiddeld genomen even intelligent.

  Liked by 1 persoon

 13. polderboy // februari 4, 2018 om 23:55 //

  @Aad 23:43
  Neemt niet weg dat er een verschil is.
  Ik bedoel beide racistische kampen zullen ook wel elke dag op het schijthuis zitten, en eten, en dat soort schijnbaar overeenkomstige dingen doen,
  Maar vrouwen hebben toch de neiging zich op racistische wijze als vrouwen te gedragen en mannen die gedragen zich daarnaast ook nog eens ongegeneerd als mannen. Begrijp me niet verkeerd, maar dat ze even slim zijn, doet niks af aan hun wangedrag,.
  Zaak is om die racistische gedragingen vanuit de politiek met wetten keihard aan te pakken.

  Like

 14. Esperanza // februari 5, 2018 om 00:19 //

  Hoe komt het dat vrouwen even intelligent zijn als mannen hoewel hun hersenen 8 procent kleiner zijn?

  http://www.knack.be/nieuws/wetenschap/8-opmerkelijke-verschillen-tussen-mannen-en-vrouwenhersenen/article-normal-118574.html

  Like

 15. Esperanza // februari 5, 2018 om 00:25 //

  Like

 16. polderboy // februari 5, 2018 om 00:39 //

  @Esperanza 00;19
  Hersenen zijn geen homogene massa. en wanneer worden mogelijke verschillen relevant, naast dat je nu nog niet weet of dat elk verschil wat je constateert ook relevant is?
  Een auto van 3 meter lang kan je ook van A naar B brengen, gelijk een auto van 5 meter lang.
  De lengte is een opmerkelijk verschil, maar voor het functioneren en het doel is het irrelevant.

  Like

 17. Esperanza // februari 5, 2018 om 01:08 //

  Zie het varken, weinig hersenen en tegelijkertijd een van de intelligentste diersoorten. 😉

  Like

 18. Esperanza // februari 5, 2018 om 01:12 //

  je kunt d’r best een stukje van missen.

  Like

 19. Evolutie bestaat niet helaas, wij zijn geschapen / gecreeerd. Het bewijs is te vinden in ons DNA ( opzoeken , is te vinden )
  Niet alles wat GROTER is, functioneerd ook beter, laten we wel wezen.
  Bovendien ( om maar eens even in mannentaal te praten ) stel je verbouwt je huis , dan doe je daar de eerste keer veel langer over, en je leert uiteraard wel een heleboel. Ga je 20 jaar later bij je volgende huis, weer verbouwen, dan gaat dat je veel gemakkelijker af, logisch. Want je hebt inmiddels ervaring dus dat gaat veel beter.
  En zo is het onze schepper ook vergaan, eerst schiep hij de man …..en toen schiep hij de vrouw , ….dus is het ook logisch dat hij meteen verbeteringen aanbracht bij zijn 2e poging ! En toen bleek ook nog eens dat hij in de hersenen, wat minder ruimte nodig had. Zo ook lichamelijk, daarom zijn vrouwen wat kleiner. Terwijl toch over het algemeen bij vrouwen alles wat beter functioneert : socialer, meer empathisch vermogen, zorgzamer, sneller van begrip
  in het dagelijks leven, veel beter geheugen, grotere kleurgevoeligheid, scherper gehoor en het vermogen om meer dingen tegelijk te doen. Dat wij vrouwen socialer zijn blijkt al uit het feit dat 92% van de gevangenissen uit mannen bestaat en maar 8% van de vrouwen daar zitten.
  Tja….Ik heb U geschapen naar mijn evenbeeld, betekent al dat de schepper, bij de 2e ronde verbeteringen aanbracht, zoals wij mensen dat ook doen, als wij iets voor de 2e maal doen, Wij brengen dan ook verbeteringen aan…..LOGISCH TOCH ???
  ( hahahahaha LOL ) ahummm….kuch , en wat dacht je van een hogere pijn-grens en minder ziek ???

  Like

 20. Overigens is het ziekteverzuim op het werk, bij vrouwen wel hoger, omdat wij ons vaak ziekmelden indien er een kind ziek is. Dit is onlangs nog bekend gemaakt. Logisch he ? U denkt toch niet dat Papa zich ziek meld ? ….Papa is ( meestal ) de kostwinner en zijn baan is belangrijker. Vrouwen verdienen ook nog eens veel minder. En dus zijn we vaker genoodzaakt te LIEGEN door de telefoon wanneer we ons ziekmelden. Maar niet wij zijn dan ziek, maar ONS JANTJE was het !

  Like

 21. Neeeeeeeee echt waar joh.
  Even een prime voorbeeldje het begint al vroeg zullen we maar zeggen voor de dames alvast een welnietgemeent sorry .

  Like

 22. ongelovige // februari 5, 2018 om 11:40 //

  Misschien ook wel handig om een onderscheid te maken tussen intelligentie en IQ.
  IQ is een uitvinding van de hogere burgerij van Europa en Amerika. Het gaat om te testen dingen als taalvaardigheid en abstract denken. Dingen waar de Europese hogere burgers veel waarde aan hechten en waar ze nogal goed in zijn. Het is dan ook geen wonder dat de hogere Europese burgers goed scoren in een test die ze zelf bedacht hebben.
  En nee, negers scoren niet goed. Of dat ook betekent dat ze minder intelligent zijn, waag ik te betwijfelen.
  Ik heb wel eens ooit een stel bosjesmannen een leeuw zien vangen. Op de TV uiteraard want in het echt zou ik in mijn broek schijten. Ze liepen met zijn vieren achter elkaar met hun speren omhoog (de leeuw dacht misschien dat het een groot, stekelig beest was) en ze stopten niet. Ze gingen alleen maar vooruit tot ze de leeuw konden doden. Het leek mij ook een vorm van intelligentie, maar niet van de soort die wij in Europa gebruiken. Daarom scoren ze dan ook laag op onze IQ testen.
  Met mannen en vrouwen is het net zoiets. Ze zijn anders. Ooit kwam dat van pas, nu even niet meer. Maar dat verschil bestaat al miljoenen jaren dus dat schaf je niet zomaar even af. Ook niet onder rooie dwang.

  Like

 23. ongelovige // februari 5, 2018 om 11:42 //

  pardon, foutje. De bosjesmannen stopten af en toe maar gingen niet achteruit. Na een tijdje gingen ze “gewoon” weer verder.

  Like

 24. ongelovige, dat is een vorm van dierlijk instinct die daar nog overgebleven is.
  Zo als hyena’s dat ook doen.
  In groepen, en je dan proberen groter voor te doen.

  Like

 25. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Man en vrouw: verschillende hersenontwikkeling. Géén gender-gelijkheid dus, mutsen.

  Like

 26. die 8 % zit in de andere kop esp

  Like

 27. Vermoedelijk, ( vermoedelijk ) ….is er met dat ziekteverzuim NU ook iets aan de hand. We weten allemaal dat als je de griep krijgt, dit zich voordoet in amper een aar uur……………
  Stel je het volgende voor, a. een alleenstaande moeder wordt ziek na het avondeten, `s avonds rond 23 uur wordt het erger, en iets later wordt het nog erger….ze kan haar ouders of iemand anders niet meer bereiken, om de kinderen naar school te brengen, bovendien ben je inmiddels zooo ziek dat je regel-hoofd is uitgeschakeld…..Je meldt jezelf ziek PLUS ook 2 van je kinderen. ( 3 zieken, terwijl er maar 1 ziek is ). b. Je werkt beiden, moeder plus partner / man , je man is nog niet ziek maar moet om 6 a 7 uur eruit, moeder plus 1 jong kind zijn ziek, maar 2e kind nog niet…..zelfde verhaal als a. er zijn 2 zieken maar er worden er 3 ziek gemeld, want Pa / partner moet eerder van huis af en kan het kind die nog niet ziek is, niet naar school toe brengen of kinderdagverblijf. c. Papa / partner is ziek en meldt zich ziek, alleen wanneer papa / partner alleen woont met zijn kind / 2 kinderen krijg je hetzelfde verhaal als a en b. 1 ziek maar er worden er 2 of 3 ziek gemeld., wegens overmacht.
  d. Als papa een gezin heeft en alleen hij degene is die ziek is, veranderd er vrij weinig, hij meldt zich ziek, en de rest van het gezin functioneert gewoon door, want mama is niet ziek , dus is er gewoon 1 zieke . Dus het aantal zieken wat wordt gezegd op TV is niet juist ! Normaal gesproken zijn er bij een gewone griep-golf 50 griep-patienten op de 100.000 mensen………plotseling zijn het er op dit moment 165 op de 100.000. Dit komt omdat er blijkbaar op dit moment heel veel leraren ziek zijn ( wordt gezegd ) dan krijg je de volgende situatie : omdat er veel kinderen nu OVERGEZET worden naar andere klassen, zijn er kinderen die daar mogelijk geen zin in hebben, geen zin in een andere klas, en hun liefste klasgenootjes/ vriendjes zijn toevallig ook ziek, daarbij komt ook nog dat veel kinderen geen zin hebben in een invaller…..zij beginnen te faken, of voelen zich PLOTSELING ook niet zo lekker. ( ? ) …..Zij melden zich ziek bij MOEDER, en die is nu genoodzaakt OOK thuis te blijven…..tja en dan heb je dus weer 2 of 3 zieken, die niet zo ziek zijn.
  Zooo gaat dat dus…..( wel sterruk dat ik niet 1 griep-geval ken, op dit moment, niet 1 .
  Maar wat ze op TV zeggen, klopt dus in ieder geval niet, er zijn niet zoveel griep-gevallen als er gezegd wordt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s