Nieuw

Binnenkort ook bij U (kinderen) op school? moslims slaan en steken christenen neer die weigerden zich tot de islam te bekeren

NAIROBI , Kenia  (Morning Star News)  moslimstudenten op een middelbare school in Nairobi hebben op dinsdagavond (23 januari) christelijke medescholieren geslagen en gestoken die weigerden zich tot de islam te bekeren, zei een lokale bron.

De spanningen waren reeds wekenlang toegenomen op de Jamhuri High School in het noorden van Nairobi met voornamelijk moslims uit Somalië, Boran en Oromo die klaagden over discriminatie. Vanwege de toenemende vijandelijkheden had het internaat aparte badkamers en aparte secties in de bibliotheek aangewezen voor christenen en moslims, vertelde een bron aan Morning Star News.

Het conflict bereikte dinsdagavond (23 januari) een hoogtepunt toen moslimstudenten op dreigende wijze begonnen te spreken en christelijke studenten probeerden te dwingen om zich tot de islamitische geloofsbelijdenis te bekeren. Ze dwongen deze studenten om deel te nemen aan islamitische reinigingsrituelen, volgens een bron op de campus die anoniem wenste te blijven.

“Sommige islamitische studenten probeerden christelijke studenten met geweld tot hun islamgeloof te bekeren en zij die weigerden werden geslagen en gestoken, anderen werden fysiek mishandeld”, vertelde de bron telefonisch aan Morning Star News. “De messen en machetes die werden gebruikt zouden van buiten de school zijn gekomen.”

Ten minste 35 van de 1.500 studenten van de school raakten gewond, waaronder enkele moslims toen de christelijke studenten probeerden zichzelf te verdedigen, zei de bron. Sommige christelijke studenten ondergingen een ziekenhuisbehandeling voor steekwonden en ontwrichte botten in hun handen en gewrichten, zei hij.

De politie onderzoekt de oorzaak van de aanval op dit moment nog. De school is voor onbepaalde tijd gesloten.

Schoolhoofd Fred Awuor raakte naar verluidt ook gewond bij de islamitische gewelddadigheden en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Artikel van Morning Star News

Foto markt Kenia via Pixabay

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

5 Comments on Binnenkort ook bij U (kinderen) op school? moslims slaan en steken christenen neer die weigerden zich tot de islam te bekeren

 1. Mooi man een gendervrij Europa, nu kan men ook al van katten bevallen.

  Like

 2. Esperanza // februari 3, 2018 om 16:15 //

  ‘De politie onderzoekt de oorzaak van de aanval op dit moment nog’

  Like

 3. lijkt een wraakactie op asiel terroristen

  Italiaanse media melden dat onder de gewonden Afrikaanse migranten zijn. De schutter zou zich specifiek op zwarte mensen hebben gericht. Volgens Italiaanse media gaat het om een 28-jarige inwoner van Macerata die werd aangehouden nadat hij de fascistische groet had gebracht bij een monument in de stad voor gevallen militairen. Ook zou hij zich in een Italiaanse vlag hebben gehuld.

  Like

 4. lieve Bolo, kennelijk wilde u de reactie bij het onderwerp van dat vermoorde italiaanse meisje plaatsen?

  Like

 5. antiislamnu // februari 3, 2018 om 18:54 //

  Wat een kut ideologie is die moslim shit ook. Binnenkort ook in u theater

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s