Nieuw

Baudet doet aangifte tegen minister Ollongren

Door: ANP/Ruben Koenes

Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie, doet aangifte tegen minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Hij meldt dat via Twitter. Om 12.30 uur licht hij zijn aangifte toe tijdens een persconferentie in het Amsterdamse hotel De l’Europe, in het bijzijn van Theo Hiddema, die zal optreden als zijn advocaat.

Ollongren betichtte Baudet gisteravond in een lezing van het betrekken van ras in het politieke debat. Zo weigerde hij een omstreden uitspraak van zijn Amsterdamse partijgenoot Yernaz Ramautarsing te veroordelen.

Tijdens een lezing liet Ollongren zich gisteren kritisch uit over de partij van Baudet ,,De nieuwste afsplitsing van het populisme gaat verder waar Wilders ophoudt. De partij van Baudet lijkt geobsedeerd te zijn door één van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: het praten over rassen in het politieke debat.”

Lees verder:

https://www.ad.nl/politiek/baudet-doet-aangifte-tegen-minister-ollongren~a69d29b5/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

45 Comments on Baudet doet aangifte tegen minister Ollongren

 1. Terecht.

  Like

 2. Zeer terecht, Ollengren verwijt, wie zij zelf is, Sluit mensen uit, net als de nazis deden en zit dan ook nog eens bij een Palestijnse club, erger kan ze het niet maken. Zelfs Amsterdam zou niet meer bij Nederland horen. Zij is een schande voor Nederland.

  Like

 3. Esperanza // februari 3, 2018 om 14:13 //

  Prima zet.

  Like

 4. Esperanza // februari 3, 2018 om 14:15 //

  Kon je op wachten.

  Like

 5. Esperanza // februari 3, 2018 om 14:18 //

  Way over the hill, dat perverse gezwatel van Ollongren.

  Like

 6. Esperanza // februari 3, 2018 om 14:43 //

  Like

 7. Esperanza // februari 3, 2018 om 14:46 //

  Like

 8. Esperanza // februari 3, 2018 om 14:50 //

  Like

 9. Esperanza // februari 3, 2018 om 14:52 //

  Like

 10. Esperanza // februari 3, 2018 om 14:58 //

  Like

 11. Esperanza // februari 3, 2018 om 15:31 //

  Nu nog maar afwachten of de aaangifte van Baudet in behandeling zal worden genomen door het OM.

  Like

 12. Republikein // februari 3, 2018 om 15:43 //

  Domme mutz.

  Like

 13. Smerige ratelslang, hopelijk krijgt ze een motie van wantrouwen aan de broek en stapt ze zo snel mogelijk op een (vluchtelingen)bus naar Zweden.

  Like

 14. Republikein // februari 3, 2018 om 16:04 //

  Haha, die Esp.

  Like

 15. Esperanza // februari 3, 2018 om 16:07 //

  Like

 16. Helaas, tamelijk kansloze aangifte. Vrees dat OM hem niet in behandeling neemt.
  Lees uitspraken van Ollongren in context. https://www.rijksoverheid.nl/documenten/toespraken/2018/02/02/burgemeester-dales-lezing-door-minister-ollongren

  Like

 17. Esperanza // februari 3, 2018 om 20:21 //

  De aangifte van Thierry Baudet, partijleider en Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie, tegen minister Kajsa Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken is kansloos. Voordat van smaad en laster gesproken kan worden moet sprake zijn van belediging. ‘Zelfs die drempel wordt niet gehaald.’

  Dit zegt Theo de Roos desgevraagd. Hij was tot 2013 hoogleraar straf- en procesrecht in Tilburg en geldt nationaal nog steeds als dé deskundige bij uitstek op dat terrein.

  https://www.volkskrant.nl/politiek/aangifte-baudet-tegen-minister-ollongren-kansloos~a4566308/

  Like

 18. trebor2110 // februari 3, 2018 om 21:02 //

  Kijk zo werkt D666
  . Afgelopen week ontstond onrust binnen de partij vanwege een integriteitsonderzoek naar wethouder De Groene. Die drong erop aan subsidie te verlenen aan een kinderopvang die een pand huurt van zijn partner.
  Wethouder Zivkovic, ook van D66, voerde daarna gesprekken met de burgemeester over de vermeende belangenverstrengeling van zijn collega-wethouder. Dat viel verkeerd bij zijn partij. Die nam het hem kwalijk dat hij met de burgemeester praat en besloot Zivkovic van de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen te halen.

  Like

 19. trebor2110 // februari 3, 2018 om 21:03 //

  ?D666 die houden niet zo van klokkenluiders

  Like

 20. Republikein // februari 3, 2018 om 21:03 //

  Liked by 1 persoon

 21. polderboy // februari 4, 2018 om 01:48 //

  Ze moeten zich bij D66 de tering zijn geschrokken.,
  In allerijl hebben ze een oud lijk uit de kast gehaald, die jaren geleden als leraar strafrecht in Tilburg heeft gedoceerd. Ze hebben deze gepensioneerde ambtenaar verder betiteld als een nationaal kopstuk, die vervolgens de aangifte van Baudet “kansloos”acht.

  Maar als je het stuk leest, dan val je achterover van de gekunsteldheid van een en ander, want ik kan werkelijk nergens terugvinden wat die ex ambtenaar allemaal beweert. Er worden geen feiten genoemd, geen data, geen personen: het is een vaag verhaal waar je in het strafrecht absoluut helemaal niks aan hebt,
  https://www.volkskrant.nl/politiek/aangifte-baudet-tegen-minister-ollongren-kansloos~a4566308/

  Daarentegen, wat Ollongren in die lezing zei, daar schrik je hevig van. Dat is ontzettend wat ze beweert, maar vooral hoe ze zaken weet te verdraaien.
  Maar goed zij en de ex ambtenaar, ze zullen nu gedwongen worden om met de feiten te komen, want met vage insinuaties mensen voor racisten uitmaken, dat kan en mag niet.

  En als zij de feiten niet heeft, dan hangt ze en flink ook, want er staat een flinke straf op lasteren smaad.

  Like

 22. Esperanza // februari 4, 2018 om 02:34 //

  Hieronder het hele interview waarin Yernaz Ramautarsing IQ aan ras koppelt en waar alle stennis uit voort vloeit.
  Niks mis met die uitspraken van Ramatursing.
  Wél van de pot gerukt is de draai die nu Ollongren en kort daarvoor Halsema daaraan meenden te moeten geven.

  https://brandpuntplus.kro-ncrv.nl/brandpuntplus/racisme-yernaz-ramautarsing/

  Like

 23. Esperanza // februari 4, 2018 om 02:39 //

  Ramatursing zelf lijkt bepaald geen last te hebben van een laag IQ. 😉

  Like

 24. Republikein // februari 4, 2018 om 03:23 //

  Nee, die is best leep.

  Like

 25. polderboy // februari 4, 2018 om 11:04 //

  @Esperanza 02:34 en 02:39
  Ramatursing zegt in een debatinterview in de link op 02:34 iets als student, waar de interviewer ook zaken poneert die een bepaalde overtuiging blootleggen. Studenten hebben die ruimte voor zulke debatten. Overigens zegt Ramatursing dat in een open studenten debat, nog voor dat het Forum als partij bestaat.
  De video op 02:39 gaat over iets anders, gevoelde linkse indoctrinatie?

  Daar kun je absoluut niet, zoals tweede Minister President Ollongren in naam van de Rijksoverheid en de Staat doet, de conclusie uit trekken dat Baudet een racist is. Zij zegt:
  “De nieuwste afsplitsing van het populisme (Forum voor Democratie) gaat verder waar Wilders ophoudt. De partij van Baudet lijkt geobsedeerd te zijn door één van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: Het praten over rassen in het politieke debat….Het populisme (Forum voor Democratie) wil sommige Nederlanders dus anders behandelen dan andere. En daarmee bedreigt het kernwaarden van Nederland.”
  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/toespraken/2018/02/02/burgemeester-dales-lezing-door-minister-ollongren?_sp=322ec31c-483e-4b41-bfbf-1a840dc4bdcf.1517657086752

  De door rassen theorieën geobsedeerde Baudet, bedreigt de kernwaarden van de democratie,
  want hij wil weer rassen onderscheid invoeren, betoogd Ollongren.
  Met de extreem gevaarlijke Baudet, anders slaat de allerhoogste bestuurder Ollongren geen groot alarm op deze wijze, blijkt de nieuwe Nederlandse Ku Klux Klan leider te zijn opgestaan.

  Ollongren moet dus een enorme berg informatie hebben en achter houden over de negers aan kruizen verbrandende Baudet. Nu moet zij er mee komen, vanwege de aangifte tegen haar.

  Like

 26. Aangifte is altijd een zwaktebod en al zeker als je aangifte gaat doen van woorden. Baudet was uit op publiciteit. Iedereen begrijpt dat het OM hier niets mee doet. Baudet hield dan wel een persconferentie maar hij was niet eens bereid om vragen te beantwoorden. waarom hou je dan een persconferentie? Iedereen heeft zijn vrijheid van meningsuiting.. Zo mag Ramautarsing iets vinden. Maar daar mag ook iets van gevonden worden. Wilders is zo zaak weggezet als racist, haatzaaier, fascist, nazi en noem maar op. Maar daar heeft Wilders nog nooit aangifte van gedaan.

  Ik vind het zielig dat hij dit doet. Een zwaktebod.

  Like

 27. Ach. een koekje van eigen deeg.

  Like

 28. polderboy // februari 4, 2018 om 15:17 //

  @Robert Marsman 13:56
  Dus je vindt Baudet een zielige publiciteits geile zwakkeling.

  Tuurlijk mag je iets van iemand vinden, maar als je als Vice Minister President in een belangrijke lezing uitgebreid gaat verkondigen dat een persoon een gevaar voor de rechtstaat is, omdat die persoon op basis van rassen onderscheid bepaalde personen anders, suggererende nadelig, wil behandelen, dan vindt je iets niet meer, maar beschuldig je die persoon ervan een crimineel te zijn.

  Iets vinden van iemand of iemand beschuldigen van crimineel gedrag, is een verschil, waar het OM m.i. best wat mee kan doen, mits degene die de beschuldiging uit, deze ook met feiten kan staven.
  Zo niet, dan zijn smaad, laster en belediging niet voor niks in het strafrecht benoemd.

  En zeker Minister Presidenten, zoals Ollongren in haar hoge positie, mogen niet wegkomen met strafrechtelijke handelingen, in daden of woorden, gezien haar macht positie, want daar is elke burger een zwakkeling bij vergeleken.

  Liked by 1 persoon

 29. Like

 30. @Robert Marsman 13:56
  Dus je vindt Baudet een zielige publiciteits geile zwakkeling.

  Ja ik vind Baudet inderdaad een zwakkeling. Waar ze een nieuwe Fortuijn in zien. Alleen een Fortuijn zo het nooit worden. Die heeft ook nooit aangifte gedaan van alles wat hij over zich heen kreeg. Ook wist hij Fortuijn dat hem iets zou kunnen overkomen deed die nog geen aangifte.

  Aangifte doen van woorden is altijd een zwaktebod of je het nu wel of niet eens bent met die woorden. Of die woorden nu wel of niet waar zijn en al zeker als die aangifte komt van iemand in het parlement.

  Ik vind het een zielige vertoning. Maar goed zo is Baudet nu eenmaal. Roepen om meer democratie maar dan wel te pas en te onpas oproepen om mensen te ontslaan omdat ze een mening hebben die niet de zijne is.

  Het is inderdaad een publiciteits geil mannetje die niets anders doet dan mee liften op het succes van de PVV. Alleen geef mij maar Wilders die rent niet naar de politie om aangifte van woorden te doen. Wilders is ook een sterke man en Baudet is niets anders dan een klein huil jongetje .

  Like

 31. polderboy // februari 4, 2018 om 16:27 //

  @Rommel 15:51
  De kamers, met name de tweede kamer is de controlerende orgaan van het kabinet. In de tweede kamer voert met in eerste instantie het politieke debat daarom.

  Gaat nu de Minister President het politieke debat voeren over een lid van de tweede kamer, dan wordt het een zootje, want dan gaat de Minister President controle en toezicht uitoefenen op de controle en toezichthouders, die het debat voeren?!
  Daarnaast gaat de Minister President ook nog eens op de stoel van de rechtelijke macht zitten, om een lid van de tweede kamer van een misdrijf te beschuldigen, en zodoende publiekelijk vervolgen, zonder dat er een rechter aan te pas komt!?

  Typisch iets voor een adellijk persoon, zoals Ollongren, die geen kaas heeft gegeten van de scheiding van machten en als kasteelvrouwe in die Finse toendra’s wellicht gewoon was zo te regeren, onder het motto “l’état c’est moi”.

  Like

 32. polderboy // februari 4, 2018 om 16:38 //

  @Robert Marsman 16:17
  Helemaal met je eens Robert.
  Fortuyn hebben ze na het demoniseren afgeknald, dus die heeft inderdaad nooit de gelegenheid gehad om aangifte gedaan.
  Aangifte doen tegen woorden, is mogelijk volgens geldend strafrecht.

  Verder veel succes gewenst met je verdere studie, Robert,
  Ik neem aan at je nog eerstejaars bent bij de opleiding koekenbakkers?

  Like

 33. Republikein // februari 4, 2018 om 17:25 //

  Simpel constateren dat politiek een grote teringzooi is en vanaf 1848 duidelijk is gekaderd zegt deze simpele.

  Like

 34. Esperanza // februari 4, 2018 om 18:57 //

  Weinig geleerd in ruim vijftien jaar.

  ‘De eerste aanslag op Fortuyn was karaktermoord. Die was al maanden gaande en werd met volle hevigheid ingezet, toen de Volkskrant op 9 februari een interview met Fortuyn publiceerde. De tweede aanslag was snel, gewelddadig en succesvol. De conclusie moet zijn: Het is in Nederland gevaarlijk om te zeggen wat je denkt. Het is een grote schande dat spraakmakend Nederland daar op deze bloedige manier op gewezen moet worden.’

  https://www.trouw.nl/home/de-demonisering-van-pim-fortuyn~aca42c5c/

  Like

 35. Robert Marsman @ 13:56 lult uit nek.

  Ik lul niet uit mijn nek. Wilders deed geen aangifte wegens een mening van iemand anders maar van bedreigingen. Hij deed aangifte tegen mensen die hem bedreigde de kop af te snijden en niet tegen mensen die hem een racist noemen. Want dan kan hij tegen heel Nederland aangifte doen.

  Wilders deed ook aangifte tegen Rutte omdat Rutte een mening over Wilders zou hebben gehad die Wilders niet zinde. Wilders deed aangifte tegen Rutte wegens discriminatie van Nederlanders. Zijn aangifte heeft dus betrekking op kabinetsbeleid en niet op een mening,

  Deze aangifte van die kwal met zijn elitaire gezever was niet tegen bedreiging en was ook niet gericht op het kabinetsbeleid maar omdat iemand hem een racist zou hebben genoemd.

  Maar Forum stemmers zullen er nog achter komen. Hij is geen tweede Fortuijn maar een tweede Van Mierlo. Die kwam met het zelfde verhaaltje vroeger. Meer democratie en de oude politiek moest verdwijnen voor iets nieuws. De D66 was vroeger ook de partij die tegen de gevestigde orde trapte en streed meer democratie.

  Nu behoort die partij tot de gevestigde orde en ze weten al niet eens meer wat democratie betekend. Baudet zegt te strijden tegen de elite maar uiteindelijk zal hij tot de nieuwe elite behoren.

  Like

 36. Esperanza // februari 4, 2018 om 19:54 //

  ‘… maar een minister van binnenlandse zaken die lasterlijke uitspraken over mij doet en mij beschuldigt van het willen plegen van strafbare feiten gaat een grens over. Hier is sprake van demonisering van een volksvertegenwoordiger.’

  Like

 37. Esperanza // februari 4, 2018 om 20:06 //

  Overigens heb ik de precieze tekst van de aangifte van Baudet tegen Ollongren zoals opgesteld door Hiddema nergens kunnen terug vinden.

  Like

 38. Dat klopt. Hij moet eerst ter goedkeuring door mij getekend worden voordat we het vrijgeven.

  Like

 39. Esperanza // februari 4, 2018 om 21:11 //

  Rommel, en hoe zit het met Fubar?

  Like

 40. De KPN zou de netkabel afgelopen vrijdag al gerepareerd moeten hebben, maar dat was het dus niet. Nu zou het komende maandag zijn. We wachten af. Hij baalt zelf ook.

  Like

 41. Nou, we hebben dan eindelijk een keer een antwoord ergens op w.b. Fubar.

  Like

 42. Ik dacht dat het al een keer aan de orde is geweest. Waarschijnlijk heb je dat gemist.
  En om er nou een artikel aan te wijden…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s