Nieuw

De winter komt eraan – maar er is geen muur meer

Een paar jaar geleden zag ik op t.v. een documentaire van SVT. De documentaire maakte deel uit van de serie “De moeilijkste baan ter wereld”. Het idee van de serie, geproduceerd in Groot-Brittannië, was dat vanuit het land een professional naar een ontwikkelingsland ging en daar een gelijkaardige baan probeerde – voor een maand. Een soort sociale safari die de kijkers inzicht geeft in de sombere realiteit van de derde wereld.

Door: Egor Putilov – Vertaling: ‘Rommel’

Deze aflevering  ging over een ambulanceverpleegkundige uit Wales die naar Guatemala reisde – een land in de top van de wereld met het aantal moorden per inwoner. Daar ging ze werken als een “bomberos”, als een ambulancemedewerkster in Guatemala-Stad. De documentaire beschreef een ontmaskerde realiteit met dagelijkse moorden en een constante strijd om te overleven.

Een wereld waar elke busreis naar het werk de laatste kan zijn en waar de medische staf in een ziekenhuis uit hun auto’s op de parkeerplaats moet worden begeleid door bewakers vanwege het risico van ontvoering.

Diegenen in Guatemala die het kunnen finacieren, ontsnappen uit de chaos en geweld naar geïsoleerde oases achter dubbele muren en bewapende bewakers. Degenen die het niet kunnen veroorloven, verbergen zichzelf of vormen een burgerwacht.

De middenklasse is bereid om te betalen om zich relatief veilig te voelen tegen de toenemende chaos en bendes op straat.

Er zijn echter geen muren of bewakers als men Europa wilt bereiken. Het enige dat nodig is, is 300 euro om een ​​vliegticket te kopen: de EU en inclusief Zweden zijn visumvrij voor Guatemala.

Nadat ik de documentaire had gekeken, wilde ik dat elk parlementslid en de gemeenteraad hetzelfde zou doen – omdat de Zweedse naïviteit geen grenzen kent. Ik herinner me een discussie die ik had met een fanatieke liberaal die behoorde tot de toenmalige Volkspartij. Hij was van mening dat het heel goed zou zijn om de grenzen te openen om de slaperige Zweedse samenleving wakker te schudden.

– Er komen nieuwe mensen, ideeën, nieuwe concurentie! – hij was volledig betoverd door de perspectieven die zouden worden geopend.

– Maar wat zal er gebeuren als deze mensen niet concurreren op jouw voorwaarden? Ze hebben niets te verliezen en ze haten je met al je privileges als inheemse Zweed uit de westerse wereld. Ze haten je stompzinnigheid en je welwillendheid – omdat ze nooit in staat zullen zijn om zo dom en naïef te zijn.

– Maar we hebben toch de politie en wetten, antwoordde hij.

– Stel je voor dat een Russische criminele bende hiernaartoe komt om te “concurreren”, en een voor een je vingers eraf knippen totdat je je huis overschrijft naar hen, zoals ze in Rusland deden in de jaren ’90. En nee, ze zullen zich niks aantrekken van wat een gemeentelijke gezondheidsinspecteur daarvan vindt. Dat is wat naar Europa komt. Dat is wat open grenzen inhoudt.

Maar hij begreep niet wat ik bedoelde.

Ik reis veel in de zogeheten derde wereld. Tijdens mijn reizen ontmoet en praat ik met iedereen – vrachtwagenchauffeurs, winkelassistenten, succesvolle zakenmensen en werkloze jongeren. Haat en jaloezie op het Westen is grootschalig aanwezig en het groeit elke dag meer. Die gevoelens hebben een enorme explosieve kracht. Eerder waren de kloven zo groot dat men niet eens kon beginnen met zich te vergelijken met bijvoorbeeld een Zweed.

Maar dankzij globalisering en een snelgroeiende informatiemaatschappij werden de kloven kleiner – en tegelijkertijd duidelijker. Tegenwoordig heb je zowel tijd als informatie om vragen te stellen over gerechtigheid. Dit zijn de gevoelens die ten grondslag liggen aan de meedogenloosheid van veel misdaden gepleegd door immigranten tegen inheemse Zweden.

Stel jezelf een vraag – zou een motorbende een 97-jarige vrouw mishandelen en van haar trouwringen beroven, een herinnering aan haar verloren echtgenoot? Ik denk het niet. Om dergelijke misdaden te begaan, moet je je slachtoffer eerst dehumaniseren. Je moet geen empathie voelen, alleen een minachting en haat.

Dat Zweden niet volledig wordt overspoeld met Latijns-Amerikaanse ontvoering bendes kan alleen worden verklaard door het feit dat het voor deze liga’s tijd kost om een infrastructuur op te bouwen, en velen van hen overtuigd zijn dat de Zweedse politie de capaciteiten heeft om deze misdaden te vervolgen. In twee tot drie jaar kan kidnapping gewoonlijk zijn in Zweden – misschien net zo gewoonlijk als in Guatemala.

De wraak van de derde wereld zal meedogenloos zijn. Diegenen die daar zijn geboren en weten waarover ze praten riskeren in Zweden hun carrière, levensonderhoud en publieke reputatie om te waarschuwen voor wat er gaat komen. Tegelijkertijd werken de globalisten continu aan het openen van de grenzen en het slopen van de laatste verdedigingsmechanismen die nog in Europa zijn.

Een parallel uit de beroemde serie “Game of Thrones” past hier goed. De winter komt eraan – maar er is geen muur meer…

Bron:

https://samnytt.se/from-beyond-the-wall/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

2 Comments on De winter komt eraan – maar er is geen muur meer

  1. – Er komen nieuwe mensen, ideeën, nieuwe concurentie! – hij was volledig betoverd door de perspectieven die zouden worden geopend. Dit ligt in de lijn der verwachtingen, hoe de naïeve dwaze linksmensch denkt en en andersdenkenden uitsluit op grond van hun randdebiele argmentatie, niet te verwarren met alimentatie (Kuch).

    Like

  2. Republikein // februari 2, 2018 om 13:51 //

    Een paar jaar geleden…..

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s