Nieuw

“Anti-slavernij club” dreigt en eist

Toen ik het las was het eerste dat bij mij opkwam; “We hebben toch geen slavernij meer”? Maar nee daar was het deze malloten van “De Grauwe Eeuw” zoals ze zichzelf noemen niet om te doen.

Nee ze eisen met een dwangsom dat straatnamen in Den Haag die herinneren aan Witte de With, Jan Pieterszoon Coen en dergelijke worden gewijzigd of ze te voorzien van een verklarende tekst. En ik heb zo het idee dat ze dan niet akkoord zullen gaan met de waarheid maar meer met hún waarheid of beter gezegd hoe zij de waarheid zien. Een soort geschiedenisles op elke straathoek dus.

Nou ja niet alle natuurlijk, Mandela moet onaangetast blijven, dat de man voordat hij gevangen werd gezet een terrorist was dat is een ongewenste waarheid, nee dat was natuurlijk een ‘vrijheidsstrijder’. Dat die strijd werd gevoerd via met benzine of diesel gevulde autobanden om de nek van hun ‘tegenstanders’ ‘slachtoffers’, ach een kniesoor die daarop let. Dat zal wel ‘cultuur’ zijn.

koti-214505_640

Wat zal het volgende zijn waar deze “activisten” om gaan eisen ? Naamsverandering van alle Transvaal gerelateerde straatnaambordjes? Niet langer De la Reyweg, Paul Krugerlaan, Schalk Burgerstraat of Pretoriusstraat ? Te vrezen valt dat deze “activisten” bezig zijn onze Vaderlandse Geschiedenis te herschrijven daarbij niet of nauwelijks gehinderd door kennis of inzicht maar uitsluitend omdat hun waarheid de enig werkelijke waarheid is.

Waarom worden zulke idioten niet gewoon genegeerd ? Laat ze lekker pruttelen en lach ze voor mijn part gewoon uit. Maar nee dit soort berichten komen gewoon in de krant. Gesteund waarschijnlijk door fanatiek Links want ergens diep van binnen zijn die ook nog behoorlijk anarchistisch. “Weg Met Ons“!! (zie ook onderaan de protestborden Socialisme Nu en Internationale Socialisten).

Omdat deze racisme roepers kennelijk weinig weten van de geschiedenis stel ik voor dat ze verplicht een bezoek moeten brengen aan de Gevangen Poort zodat ze ook eens zien hoe er destijds werd omgegaan met (vermeende) criminelen, heel misschien dat ze dan ook meteen leren dingen in hun perspectief te zien. ( Zoals al eerder vermeld; Tijl heeft een levendige fantasie en heeft pas op late leeftijd de Gevangen Poort bezocht en heeft daar aardig wat nare dromen en/of slapeloze nachten aan overgehouden).

medieval-499960_640

Weet u wat zo grappig is aan dit herschrijven van de geschiedenis ? Dat is dat Tijl (opnieuw) geïnteresseerd is geraakt in de vaderlandse geschiedenis, je gaat haast onvermijdelijk andere straatnamen nader bekijken; Waldeck Pyrmontkade, Sweelinckstraat doet je toch nadenken. En gelukkig hebben we in Den Haag nog het Zeeheldenkwartier, de Archipelbuurt en het Stadhoudersplantsoen, namen genoeg om je bezig te houden. En schiet mij maar lek maar ik vind dat beter dan de Rood-witlaan of andere absurde benamingen die ze tegenwoordig in vinexlocaties gebruiken. Het doet me terugdenken aan een conference van Fons Jansen waarin hij zei dat men uitgepoept was met straatnamen en dat ze nu maar met ziektes waren begonnen, te denken valt dan aan; De Eerste Choleradwarsstraat of het Tyfusplantsoen en ga zo maar verder. Misschien kunnen we ook een SOA buurt maken !!

boredom-1977519_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

18 Comments on “Anti-slavernij club” dreigt en eist

 1. Republikein // februari 2, 2018 om 13:58 //

  Er was laatst een kangeroe ontsnapt, ik dacht in Limburg, werd gesignaleerd op de Australiëweg richting Europaweg.
  Ook dat nog.

  Like

 2. @Republikein // februari 2, 2018 om 13:58 //
  Dat was in Zoetermeer. Ik heb m gezien.

  Overigens, over slavenhandelaren gesproken in de Nederlandse kolonies:
  https://www.timesofisrael.com/how-culpable-were-dutch-jews-in-the-slave-trade/

  Maar daar wordt niet tegen geprotesteerd. Hoe zou dat toch komen?

  Like

 3. De domme neger wordt wederom als voetsoldaat gebruikt.

  Like

 4. Negers moeten hun bek houden. Er zijn in Zuid Afrika alleen al 119 rassenwetten (ANC) !!! die de blanken verdrukken. Daar hoor je niemand over.

  https://ejbron.wordpress.com/2016/02/14/video-de-rassenwetten-van-het-anc-steeds-meer-blanken-uit-banen-gestoten-eindigen-in-krottenwijk/

  Like

 5. En ze hebben allemaal van de intelligentie en creativiteit van de blanken geprofiteerd en nog zijn hun landen shitholes.

  Like

 6. Republikein // februari 2, 2018 om 14:22 //

  Ja, k vond het ook toevallig, ben daar ook meestal.
  @Daniel.

  Like

 7. Republikein // februari 2, 2018 om 14:24 //

  O, dat apestaartje was niet nodig zie ik nu.

  Like

 8. Poging nr 2.

  Liked by 1 persoon

 9. Eigen volk eerst // februari 2, 2018 om 18:28 //

  Het kan echt nóg gekker… Had ik niet gedacht.
  Wat zijn dit toch een belachelijke zielepieten. Ik heb maar 1 raad…
  Dan ga je toch lekker terug naar het land van je ouders?
  Ik wil wel helpen pakken.

  Like

 10. Die zgn beschaving, die wij met de paplepel hebben binnen gekregen, met dank aan de verlichting, hebben die mensen niet. Ze weten niet wat verlichting is, het is ze niet ingeprent. Het is van de gekken dat de ‘elite’ er naar luistert. Het is al in de bijbel gezegd dat God ongelovigen met blindheid zou slaan.

  Like

 11. jantje, en ongelovige die niet blind zijn, krijgen die ook een pak slaag?

  Like

 12. saoedi arabie nog steeds slavernij, afganistan, africa,kinder soldaten, vrouwen, meisjes uit gehuwelijkt, en meer uch.

  Like

 13. ongelovige // februari 3, 2018 om 00:40 //

  ciaat: “BertG. // februari 2, 2018 om 18:47 //

  jantje, en ongelovige die niet blind zijn, krijgen die ook een pak slaag?”

  Moet ik slaag krijgen? Ik heb niks gedaan!

  Like

 14. ongelovige // februari 3, 2018 om 00:52 //

  Okay, gaat-ie nog een keer.

  In Afrika deden ze in de zeventiende eeuw nog wat wij in Europa al heel lang niet meer deden (de laatsten die het deden waren de Vikingen tot in de 10 de eeuw of zo). Op een dag met al je mannen een ander dorp overvallen, alles buit maken, de zaak in de fik steken, de vrouwen verkrachten, de mannen vermoorden, de overlevenden meenemen als en verkopen op de slavenmarkt.
  In Afrika deden ze dat nog in de 18de eeuw. Rijke negers hadden slaven in hun huishouding die ze gekocht hadden op de slavenmarkt.

  Toen nu de blanke mannen met hun schepen aanlegden in de Hoorn van Afrika, merkten ze dat ze daar slaven konden kopen. Daar hadden ze in Amerika behoefte aan. De prijzen voor slaven zullen wel gestegen zijn: veel vraag = hoge prijs. Ze werden door slavenhandelaren (negers!) heel Afrika door gejaagd om ze op de “goeie” plek te krijgen. Het is goed mogelijk dat er bij dat soort tochten meer slaven stierven dan tijdens de overtocht naar Amerika. Overigens werden de meeste slaven gemaakt in Noord-Oost-Afrika. Juist, door mohammedanen.

  De zwarte slaven groeiden dus niet als asperges aan het strand, ze werden ook niet door missionarissen gevangen en ook niet door Amerikanen of Hollanders. Holland, dwz een aantal reders uit Holland en meer nog Zeeland hebben ca 4% van alle negerslaven naar Amerika getransporteerd. Daar zijn “we” niet rijk van geworden. Holland is rijk geworden door de handel op de Baltische staten. Graan en zo …

  Like

 15. ongelovige // februari 3, 2018 om 00:56 //

  Herstel: zeventiende eeuw moet zijn achttiende eeuw.
  Aanvulling: de zwarte slavenhandelaren leverden ons graag slaven omdat wij beter betaalden. Waarschijnlijk hebben wij de slavenmarkt in Afrika goed verpest zodat alleen de allerrijkste negers zich er nog een konden permitteren.

  Like

 16. Arjan Mulders // februari 3, 2018 om 01:02 //

  Ik heb mensen altijd als mensen gezien, ongeacht hun huidskleur. Je mag pas oordelen nadat je personen beter kent vond ik. Tegenwoordig ben ik al dat gezeur een beetje zat, laten we het een beetje leuk houden hier. Zelf merk ik dat ik door dat gezeur toch anders tegen de mensen met een ander kleurtje aankijk: zo van: oh dat zal ook wel zo’n zeurpiet zijn die geld van me wilt. Want m.i. draait het alleen maar om geld, stelletje stakkers.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s