Nieuw

28 van de 39 Russische atleten zijn vrijgesproken van doping

© President of Russia

Op donderdag kwam het Hof van Arbitrage voor Sport, CAS, met zijn beslissing over 39 Russische atleten die wegens doping levenslang waren verbannen van de Olympische Spelen naar buiten. De meesten, 28, zijn volledig van de aanklachten vrijgesproken.

Vorig jaar heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) 43 Russische atleten uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen. De verbanning was levenslang.

De atleten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan dopingmisdaden tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji, Rusland. Een eerder onderzoek beweerde dat hun urinemonsters waren vervangen door zuivere exemplaren.

Maar op donderdag heeft het arbitragetribunaal, Cas, zijn oordeel over 39 van de Russische atleten bekendgemaakt. 28 van hen zijn volledig ontslagen van de aantijgingen.

Volgens het tribunaal is er geen overtuigend bewijs dat deze aangeklaagden zich schuldig hebben gemaakt aan overtreding van de dopingwet.

Alexander Zhukov, president van het Russische Olympisch Comité, zei, volgens Reuters, dat hij blij is met de uitslag die volgens hem “de goede naam van de Russische sporters en hun medailjes herstelt”.

Dit betekent dat hun buitensluitingen worden geannuleerd en dat ze hun medailles en resultaten van de Olympische Spelen van 2014 krijgen geretourneerd.

Het betekent ook dat de Russische atleten een verzoek kunnen indienen om te spelen onder de “neutrale vlag” van het OS in Pyeongchang, beginnend op 9 februari.

Bron:

http://www.friatider.se/28-av-39-ryska-idrottare-frias-fr-n-dopning

https://www.svt.se/sport/vintersport/ryssland-cas-dom

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s