Nieuw

Visegrádlanden eisen vetorecht op asielquota’s

Visegrádlanden.

De vier Visegrádlanden – Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije – eisen ​​in een ​​gemeenschappelijke verklaring het vetorecht op voor elke lidstaat om nee te zeggen tegen de centrale oplegging van een migrantenquota uit Brussel, en het recht om te eisen dat beslissingen van “strategisch nationaal belang” met consensus zullen worden goedgekeurd. De Zweedse regering wil dat de EU de Visegrádlanden met intrekking van EU-steun bedreigt als zij niet gehoorzamen.

De kwestie van de herverdeling van asielzoekers binnen de EU door besluiten die in Brussel worden genomen, blijft verdeeldheid veroorzaken tussen de lidstaten, en tussen Brussel en de landen die niet willen horen over een supranationale autoriteit die op dit gebied beslist. Zelfs eerdere beslissingen over de herverdeling van migranten uit Italië en Griekenland naar andere EU-landen behouden ze zich het recht voor om te weigeren.

Veel EU-landen – in ieder geval hun regeringen – zijn voorstander van de overdracht naar Brussel om te beslissen hoeveel migranten ze moeten accepteren. Men wil niet toestaan ​​dat landen die zelf willen beslissen over hun eigen migratiebeleid dit daadwerkelijk ook doen.

Volgens de praktijk moet het nieuwe centrale asielbeleid van de EU unaniem worden aangenomen, maar omdat een aantal landen dwars blijft liggen, bepleit men in sommige kringen – waaronder Zweden en het EU-hoofdkwartier in Brussel – dat de beslissing in plaats daarvan moet worden genomen met een gekwalificeerde meerderheid, wat betekent dat de Visegrádlanden overstemd zullen worden. Het is onduidelijk wat voor gevolgen dit zal kunnen krijgen.

De onwil om zijn migratiebeleid af te staan ​​aan Brussel is hardnekkig van zowel de overheden als de burgers van de Visegrádlanden, en een beslissing die niet unaniem wordt genomen, kan een onenigheid veroorzaken die resulteert in één of meer landen die de Unie verlaten. Tijdens de herverkiezing van Milos Zeman als president van Tsjechië werd een referendum over een eventuele voortdurende lidmaatschap van de Europese Unie bekendgemaakt.

Het geïnfecteerde probleem van herverdeling van migranten zal in februari opnieuw worden besproken tussen de lidstaten. Het vooruitzicht om vandaag een akkoord te bereiken lijkt klein te zijn.

Met de bedoeling de druk op Visegrádlanden zodanig te verhogen dat ze zwichten, is – onder andere door de Zweedse regering – voorgesteld dat deze landen hun EU-steun verliezen als ze niet in het gareel lopen en de asielquota’s accepteren die Brussel beslist. Of dit sanctiewapen zal worden gebruikt of niet, zal door het Europees Parlement worden beslist, en naar blijkt Zweden een groot voorstander van is.

Bron:

https://samnytt.se/visegradlander-kraver-vetoratt-om-asylkvoter/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

5 Comments on Visegrádlanden eisen vetorecht op asielquota’s

 1. Henk der Niederlànder // januari 31, 2018 om 09:46 //

  Ja Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat die linxen uit Zweden druk op de ketel willen zetten om de Visegradlanden te dwingen om meer ”vluchtelingen” op te nemen.
  Dat gaat er ten eerste om om hun eigen falen te verdoezelen en ten tweede hopen ze dan om zelf minder opvreters binnen te krijgen, waarschijnlijk met in het achterhoofd dat ze daar in het noorden nog enigsinds grip krijgen op de troep die ze binnen hebben gehaald.
  Maar helaas is het voor Zweden allang een gepasseerd station en willen ze dat nog even niet echt in zien.

  Like

 2. Diana Steijn // januari 31, 2018 om 10:13 //

  Zweden is het voorbeeld van hoe het dus NIET moet. Een grotere puinhoop dan in Zweden en het Zweeds beleid is er niet. Laten ze heel snel hun grote mond houden

  Like

 3. Henk der Niederlànder // januari 31, 2018 om 12:54 //

  Maar een vergelijkbare puinhoop word in Duitsland al voorbereidt.
  Waarschijnlijk is voorbereidt nog een zwakke uitdrukking en is het eerder in uitvoering.
  En vergeet de rest van west Europa niet want ook daar gaat het hard bergafwaarts.
  De enige hoop is nou nog gevestigd op de zogenaamde populistische partijen.

  Like

 4. Ahoj Slowakia. Tak!

  Like

 5. Marhammed // januari 31, 2018 om 19:51 //

  Geen enkele financiele,,straf,, is erger dan het moslimgespuis binnen te halen! De visegrad is een vrij sterk blok dat hopelijk niet zal zwichten voor zatlap junker, het is dan zelfs beter de eu te verlaten !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s