Nieuw

Pro-zelfstandigheid populisten op koers om Europese 2018 verkiezingen te domineren

Pixabay

Na de overwinning van de pro-zelfstandigheid en anti-massamigratie Tsjechische president Miloš Zeman afgelopen weekend, kijken velen vooruit naar de drie grote nationale verkiezingen die dit jaar in Europa zullen worden gehouden, waarin populisten en soevereiniteitspartijen in Italië en Hongarije de overhand lijken te hebben, en een goede plaats is weggelegd in Zweden.

Terwijl in 2017 de nationale verkiezingen plaatsvonden in Frankrijk en Duitsland, die goede resultaten zagen van het populistische Franse Front National en het Alternatief voor Duitsland (AfD), slaagden ze er niet in om in de regering te komen. In Oostenrijk werd de Vrijheidspartij (FPÖ) de eerste populistische partij in West-Europa die toetrad tot de regering, en uit peilingen blijkt dat deze trend zich in 2018 kan voortzetten.

Italië

De nationale verkiezingen van Italië zijn op 4 maart, en er is al een aanzienlijke toename in steun voor populistische partijen zoals Lega en de eurosceptische Vijfsterrenpartij.

De verkiezingen zal voor het eerst de toepassing zien van de nieuwe “Rosatellum” verkiezingswet, die eind vorig jaar is aangenomen, die het Engelse systeem van First Past The Post – de kandidaat met de meeste stemmen in elk kiesdistrict wint en wordt de MP voor die stoel, alle andere stemmen worden genegeerd – en proportionele vertegenwoordiging combineert.

Peilingen tonen aan dat de centrum-rechtse coalitie van de populistische Lega, geleid door Matteo Salvini, en de Forza Italia-partij, geleid door oud-premier Silvio Berlusconi, het meest waarschijnlijk als eerste in de nationale stemming zullen eindigen.

Omdat Berlusconi wegens een veroordeling voor belastingontduiking uit het overheidsambt is verbannen, is het onwaarschijnlijk dat hij premier zal worden, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de anti-massamigratie Salvini om deze functie op zich te nemen, mits Lega op de verkiezingsdag de kleine kloof tussen hunzelf en Forza Italia kan overbruggen.

Hongarije

De Hongaarse nationale verkiezingen, gepland voor 8 april, wordt schijnbaar een grotendeels eenzijdige aangelegenheid, aangezien de pro-zelfstandigheid en anti-massamigratie Fidesz-partij van premier Viktor Orbán elke peiling domineert. Een peiling van afgelopen zondag toonde Fidesz en hun coalitiepartner, de christen-democratische Volkspartij (KDNP), met 54 procent.

Fidesz blijft aandringen op de Hongaarse soevereiniteit in de Europese Unie, vooral met betrekking tot migrantenkwesties. De partij lanceerde ook een peiling in het kader van haar campagne tegen de invloed van de extreemlinkse Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros.

De campagne “Openbare Raadpleging” leverde een recordaantal van 2,1 miljoen post antwoorden op, waarbij de overgrote meerderheid van de Hongaren de campagne van de regering tegen Soros en zijn uitgebreide netwerk van pro-massale migratie-ngo’s steunt.

Zweden

De laatste nationale verkiezingen dit jaar vinden plaats in Zweden op 9 september. De stijgende niveaus van gewelddadige criminaliteit, in combinatie met de impact van massale migratie en groei van migranten bevolkte no-go zones, heeft geleid tot een toename van de steun voor de populistische Zweden Democraten (SD).

Terwijl de SD in december samen met de heersende Sociaal Democraten dichtbij de eerste plaats stonden, zijn ze in de peilingen van januari op de derde plaats gezakt, achter de Sociaal Democraten en de Moderaten.

Omdat veel van de gevestigde partijen gelijkaardige standpunten hebben overgenomen van de Zweden Democraten is de opiniepeiling grotendeels veranderd. Verleden jaar herhaalden de Moderaten de eis van de SD om de achtergrondgegevens van immigranten in misdaadstatistieken vrij te geven, en verschillende leden riepen de regering op het leger in te zetten om de politie in no-go-zones te helpen.

Zelfs de sociaal-democraten onder premier Stefan Lovfen, erkennen nu de escalatie van geweld in no-go zones, en hebben de inzet van de strijdkrachten niet volledig uitgesloten.

Toch kan de bezorgdheid over de vraag of deze reguliere partijen hun beloften om deze kwesties te bestrijden, wanneer ze weer aan de macht zijn gekozen, meer stemmen kunnen opleveren voor de partij die altijd al voorstander was van  strikte immigratie en grenscontrole’s in Zweden.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/01/30/pro-sovereignty-populists-dominate-european-2018-elections/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Pro-zelfstandigheid populisten op koers om Europese 2018 verkiezingen te domineren

  1. antiislamnu // januari 31, 2018 om 18:40 //

    Gelukkig ook nog goed nieuws

    Like

  2. Zolang er geen massale remigratie op gang is er geen voortuitgang.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s