Nieuw

Pia en de politieke beunhazen

Die gedachte speelde de afgelopen dagen door mijn hoofd, veel mensen schijnen niet te weten dat een zetel in de Eerste Kamer slechts een parttime baantje is. Dat is gewoon een baantje dat je erbij hebt.

Uitgepoept in de Tweede Kamer of in een regeringscoalitie ? Geen nood dan kun je altijd nog een beetje bijbeunen in de Eerste Kamer, waarschijnlijk is Pia Dijkstra daar ook van doordrongen gezien haar arrogante gedrag toen zij gisteren haar wetsvoorstel kwam verdedigen.  Zo wilde Maria Martens (CDA) graag de garantie van Dijkstra dat de donorwet straks begrijpelijk is voor iedereen. Die zekerheid komt er niet want ‘een garantie geef je op stofzuigers, antwoordde Dijkstra een verbijsterde Martens plompverloren. Ook Jopie Nooren (PvdA) werd geschoffeerd, Dijkstra deed gewoon alsof ze haar niet hoorde of niet wilde horen.

Ja Pia, daar maak je jezelf niet populair mee hoor ! Los van alle gekrakeel is het toch een beetje een vreemde situatie, over het wetsvoorstel is uitgebreid gedebatteerd in de Tweede Kamer door de gekozen volksvertegenwoordigers en nu wordt het nog eens dunnetjes overgedaan in de Eerste Kamer door benoemde personen, zoals gezegd meestal uitgerangeerde politici. Nog zoiets vreemds; er schijnt druk gelobbyd te zijn onder de senatoren in de Eerste Kamer, kennelijk zien de farmaceuten wel wat in het gedwongen afstaan van lichaamsonderdelen.

U merkt het misschien al; Tijl is tegenstander van het voorstel, mijn lichaam is “Mine to hospital-2493373_640give not theirs to take”. Het stuit mij tegen de borst dat er door de overheid straks orgaanhandel bedreven gaat worden met organen van mensen die niet de moeite hebben genomen dat vast te laten leggen. Ik wil niet dat er straks naast mijn sterfbed een chirurg alvast zijn messen staat te slijpen en mij daarmee degradeert tot een hoopje te slopen onderdelen, of dat er in het kamertje ernaast vast onderhandeld wordt; “Laten we zijn lever er maar het eerst uithalen want daar hebben we al een klant voor“.

Gesteld dat de wet er doorkomt is het ook niet ondenkbaar dat men straks een overschothorror-2309649_640 aan organen krijgt, wat is dan het vervolg ? Gaat men daarmee leuren in Duitsland of België ? “Ja hoor eens beste collega wij hebben hier nog een partijtje nieren op ijs staan die nu in de aanbieding zijn, zo goed als nieuw“! Zouden ze misschien al onderling gaan bellen als ik opgenomen wordt met een stevige griep ? “ Zeg Karel ik heb er hier eentje met een flinke griep en dat ziet er niet goed uit, heb jij toevallig nog wat nodig“?

Ook vreemd; de christelijke partijen SGP en CU zijn tegen het CDA is verdeeld maar “onze” Pia is een gesjeesde theologie studente, heeft ze niet goed opgelet tijdens haar studie of ging het haar allemaal een beetje boven de pet ?

Maar goed, terwijl ik links en rechts wat zat te lezen over Pia en haar voorstel kwam ik nog wat anders tegen dat mij de wenkbrauwen deed fronsen. Het stemrecht blijkt namelijk veel ruimer dan je zou verwachten;  “Mensen met een licht verstandelijke beperking moeten hun stem onder begeleiding kunnen uitbrengen. Daarvoor pleit GroenLinks, die wil dat dat nog voor de komende gemeenteraadsverkiezingen geregeld wordt.” zo lees ik in de krant. Tijl heeft een redelijk ruime fantasie en in gedachten zag ik al een begeleider van een kliniek met een busje vol mongolen naar het stembureau rijden. “Kom jongens en meisjes, we gaan GroenLinks nog even een paar stemmen bezorgen“. Zou Jesse Klaver de intelligentie van de mensen die op hem stemmen toch al niet zo hoog inschatten ?

We hebben inmiddels al een partij voor de dieren en eentje voor de Turken, krijgen we er straks ook nog eentje voor mensen met een chromosoompje teveel ? Sterker nog; krijgen we die straks ook in de Kamer ? Mij zou het onderhand niet meer verbazen, sterker nog ik denk dat ze niet eens uit de toon vallen, ik heb nu eenmaal niet zo’n hoge pet op van wie en wat er nu zoal in de Kamer zit….

Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 995 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

57 Comments on Pia en de politieke beunhazen

 1. Karel Dokter // januari 31, 2018 om 13:11 //

  De overheid moet ophouden voor de burger te denken.
  Pia Dijkstra is niet de enige die zich daaraan schuldig maakt.
  De burger en zijn lichaam zijn niet het eigendom van de Staat.
  Laten ze dat niet alleen in de 1e Kamer goed onthouden.
  Benieuwd wanneer iedereen in dit land zegt: en nou moet
  dat gelazer afgelopen wezen.

  Liked by 1 persoon

 2. Alleen de SGP en de CU zijn pertinent tegen.
  Het CDA moet er eerst nog goed over nadenken.
  Dus dat klopt niet in Tijl ze verhaal.

  Liked by 1 persoon

 3. De meeste niet-Westerse allochtone hebben een verstandelijke beperking, dus het wordt druk in de stemlokalen….

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // januari 31, 2018 om 13:41 //

  Nee Bert, de CDA fractie in de Tweede Kamer is “voor” maar dat kan ook onder druk van de coalitie zijn, volgens journalisten is de fractie in de Eerste Kamer verdeeld maar in meerderheid tegen, volgens peilingen onder de leden zijn die in overgrote mate tegen.

  Like

 5. Mijn reactie was gebaseerd op dit ene zinnetje.
  “Ook vreemd; de christelijke partijen zijn allemaal tegen ”

  Maar dat zal ik dan wel niet goed begrepen hebben, laten we het daar maar op houden.
  En zover mij bekend zijn er maar 3 christelijke partijen.
  Allemaal, is niemand uitgezonderd.

  Like

 6. ongelovige // januari 31, 2018 om 14:09 //

  Ik durf te voorspellen dat het CDA uiteindelijk wel akkoord zal gaan met Pia. Met veel gemits en gemaar en aangeniete velletjes.
  De druk van de coalitie geldt ook in de eerste kamer.

  Like

 7. En waar ik tegen ben, daar hoef ik ook geen garantie over te vragen, en of die er wel is.

  Like

 8. Het CDA doet alles voor het pluche en de macht.
  Al moeten ze daar hun hele achterban voor verloochenen.
  Dat zal ook niet niet de 1ste keer zijn dat ze dat flikken.
  Eerst een beetje moeilijk doen en vragen stellen, om na afloop te tekenen bij het kruisje.
  Kunnen we ons Balkenende nog herinneren, en de stemming over de EU in 2005.
  Die gasten hebben maling aan iedereen wanneer het ze zo uitkomt, en om de macht te behouden.

  Like

 9. scherpschutter1943 // januari 31, 2018 om 14:31 //

  Ik ben tegen verplichte orgaandonatie. Moet er niet aan denken dat mijn kostbare organen worden weggegeven aan een moslim. Mijn kinderen kunnen alles van mij krijgen, al is het vandaag maar moslims, nee. ps. Anderen hebben zonder mijn toestemming helemaal geen recht op mijn organen, dus kunt allemaal de pest krijgen (heel toepasselijk want de pestdragers uit Afrika zijn al onder ons. Als het aan mij ligt niet lang meer want ik hoop op een meer dan verruimde euthenasiewetgeving

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // januari 31, 2018 om 14:38 //

  Zinnetje is aangepast.

  Liked by 1 persoon

 11. Alphons Mantel // januari 31, 2018 om 14:51 //

  ik doneer mijn organen nooit aan ministers of aan Pia Dijkstra

  Like

 12. Esperanza // januari 31, 2018 om 16:13 //

  Was te zien op GS 🙂

  Liked by 2 people

 13. Esp, zat er wel garantie op die stofzuiger.
  Zo dadelijk gaat ie nog kapot, want daar is dat apparaat nooit voor bedoeld.

  Like

 14. Esperanza // januari 31, 2018 om 16:38 //

  ‘Donatie van organen is alleen mogelijk wanneer de donor op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis overlijdt, bijvoorbeeld door een hersenbloeding, een hersentumor of door een verkeersongeluk.

  In de praktijk blijkt dat slechts 1 op de 10.000 ja-geregistreerden overlijdt onder de juiste omstandigheden om organen te kunnen doneren.’

  https://www.gezondheidsnet.nl/orgaantransplantatie/orgaandonatie-hoe-zit-dat

  Like

 15. Esperanza // januari 31, 2018 om 16:53 //

  Behartenswaardige overweging van medisch ethicus Erwin Kompanje:

  De nieuwe wet gaat dat wellicht nog lastiger maken. „Want straks gaan wij zeggen: uw familielid heeft zich niet geregistreerd als tegenstander, dus kunnen wij zijn of haar organen gebruiken? Maar wat betekent het dat mensen zich niet hebben geregistreerd? Dat ze het goed vinden, of dat ze er simpelweg niet over hebben nagedacht? Stel je een jongen van 20 voor die een auto-ongeluk heeft gehad. Heeft die bewust gekozen te doneren, of had hij gewoon geen zin dat formulier in te vullen? Voor veel mensen is deze vraag nog zo ver weg. Of ze begrijpen de vraag niet eens – Nederland telt één miljoen laaggeletterden. In Rotterdam zijn veel mensen de taal niet machtig. Dan sla je zo’n formulier gerust over. Maar wij baseren daarop dat zo iemand zijn organen wel wil afstaan.”

  Verder interessant:

  ‘De meeste tegenstand is te vinden onder stemmers van de PVV: 65 procent is tegen.’

  https://www.limburger.nl/cnt/dmf20160917_00024596/nieuwe-donorwet-verdeelt-nederland

  Liked by 1 persoon

 16. Ik vraag het volgende af.
  Als Nederland wat “moet” korten op zorg, er is immers een hele wereldbevolking die geholpen dient te worden!
  Als zo’n lieverd als Mohammed Bouyeri op sterven ligt omdat er meer functie uitvallen dan het verstandelijk vermogen, heeft dat dit schatje recht op een onderdeel van een ander?!
  Wat als er onvoldoende donoren zijn, worden dat Nederlanders die zorg behoevend zijn en niet voor zichzelf op kunnen komen opengesneden?
  Ik heb een “goed hart” 🙂
  Maar moet er niet aandenken dat dit ooit in een figuur als Silvana Simons terecht komt.
  Dat zal de kans op een hartstilstand vergroten.

  Zouden moslims een niet halal hart weigeren?
  Als ze een beetje hart hebben, natuurlijk wel!

  Liked by 1 persoon

 17. Henk der Niederlànder // januari 31, 2018 om 19:20 //

  Ik weet niet waar die 1 op 10.000 vandaan komt Esperanza maar volgens het CBS zijn er ongeveer 135.000 overlijdens geweest in 2017 wat dus neer zou komen op een maximum van 15 donoren.
  Een klein beetje heel erg weinig lijkt me.
  Van de andere kant zou Ik zeggen dat als het aantal veel hoger ligt kun je zeggen dat er een nieuwe markt geopend gaat worden in Nederlandse donororganen.
  En daar zit hem nou net de knoop.
  Geloof nou nooit dat enige politicus ook maar enigzins denkt aan het welzijn van de bevolking maar eerder een nieuwe weg zoekt om de kassa te vullen om weer enkele politieke hobby’s te finacieren.
  Ik vraag niet om het met me eens te zijn maar alleen even rond te kijken op het net wat wel en niet klopt aan deze hele donordiscussie in de kamer.

  Liked by 1 persoon

 18. Esperanza // januari 31, 2018 om 20:30 //

  @Henk

  Goed gezien, Henk, dat die 1 op 10.000 niet lijkt te kloppen.

  In plaats van de 15 donoren per jaar waarop je dan zou uitkomen, blijkt in onderstaande link dat er in 244 donoren in Nederland organen hebben gegeven na hun dood.

  https://www.transplantatiestichting.nl/cijfers/organen-cijfers-van-de-afgelopen-maanden

  Like

 19. Esperanza // januari 31, 2018 om 20:36 //

  … 244 donoren in 2017 …

  Like

 20. Von Puffelen // januari 31, 2018 om 20:40 //

  Als je echt dood bent hebben ze niets meer aan je vitale organen.
  Dus die worden eruit gehaald als je nog niet dood bent.
  De witte jassen hebben daar de term hersendood voor bedacht, kun je alle kanten mee op.
  “Omdat ziekenhuizen enorme winsten behalen met de -zowel legale als illegale- handel in organen, blijkt de verleiding voor velen dus te groot om nog levende patiënten, nog voordat hun hart stopt met kloppen, voor dood te verklaren.”
  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/07/als-orgaandonor-loopt-u-kans-nog-levend-dood-verklaard-te-worden/#.UlL4G_vCSM8
  http://www.comiteorgaandonatiealert.nl/Uitnameoperatie/Levensverhalen/levensverhalen.html

  Liked by 1 persoon

 21. Henk der Niederlànder // januari 31, 2018 om 22:47 //

  Zoals Ik in een bovenstaande reactie al aangaf Van Puffelen is het niet onmogelijk dat deze (maffia) regering een nieuwe inkomstenbron denkt te hebben gevonden om te hobbyen.
  Naar het schijnt zijn als gevolg van Dijkstra’s woorden dat meer mensen een verklaring afgegeven te hebben dat hun lichaam met rust gelaten moet worden na hun dood als er donoren aangemeld zijn.
  Zoals blijkt kan de arrogantie van Dijkstra dus ook averechts werken.
  BTW. ik heb ook via de link van Bert Brussen aangegeven dat ze van mij af moeten blijven.
  Ergens las Ik dat iemand wel geneigt was om te doneren maar alleen als hij 10% korting zou krijgen op zijn loonbelasting.

  Like

 22. Republikein // februari 1, 2018 om 00:40 //

  Horende doof.

  Like

 23. N.E. Derlander // februari 1, 2018 om 01:56 //

  Zou Pia Dijkstra (= mw Cerfontaine) van D66 al een beeld hebben over wie de geoogste organen zal gaan beheren?

  Like

 24. Von Puffelen 20.40 uur heeft het bij het rechte eind
  Kijk op de website van WANTTOKNOW.NL en toets in de zoekopdracht bovenaan :
  Orgaandonor ……vervolgens kun je kiezen uit VEEL artikelen ! En het is een feit dat je NIET DOOD bent, indien je donor bent …..PUNT

  Like

 25. Republikein // februari 1, 2018 om 03:29 //

  Dode organen kan je wel doneren, heb mijn longen en lever al toegezegd aan Ali of Mo.

  Liked by 1 persoon

 26. Zwartboek over orgaandonatie | Annet Wood

  HOOFDSTUK 8
  ZIJ KONDEN HET NAVERTELLEN.

  Vanwege de privacy zijn een aantal namen slechts summier aangegeven.

  8.1 Nederland
  Bij Esmee Feenstra werd in 2005 verondersteld dat zij hersendood was. Omdat zij voorstander was van orgaandonatie werd er door de familie toestemming gegeven tot orgaanuitname. Tijdens het emotionele afscheid bemerkte het zusje van Esmee dat zij wel reageerde (er rolde een traan uit haar oog). Er werd een extra controle uitgevoerd en daaruit bleek dat Esmee nog leefde. Esmee is afgestudeerd en behaalde in 2017 haar Master [17]. Deze documentaire moet u echt beluisteren.

  Marieke schreef op internet over haar buurvrouw, die was hersendoodverklaard en voor wie de voorbereidingen voor de orgaandonatie werden genomen. Tijdens het emotionele afscheid bemerkten de ouders van Marieke dat de buurvrouw reageerde en hen kon verstaan. Ze reageerde met kneepjes in de hand en kreeg op een gegeven moment tranen in haar ogen. De donatie is niet doorgegaan [18].

  Iris schreef op internet over haar zusje, die lag in diep coma. Vier tot vijf keer kwamen de ‘aasgieren’ (haar woorden) langs om te vragen of het zusje orgaandonor mocht worden. Ze stonden aan het bed te popelen om haar leeg te roven. Het zusje van Iris herstelde en leefde gezond verder [19].

  Louis E. schreef op internet over een familielid -en mailde mij daar later over- die door drie artsen als beoogd orgaandonor werd gezien. Louis schreef dat de drie artsen de criteria rond hersendood wel erg losjes opnamen en zo snel mogelijk wilden overgaan tot uitname. Het betreffende familielid leeft nog en is gezond [20].

  Peter van den Oetelaar (2001, De Goorn) werd met hersenletsel in het ziekenhuis opgenomen, hij lag in een diep coma. De oorzaak van zijn coma bleef langere tijd onbekend. De arts vertelde zijn toenmalige vriendin dat de scan aangaf dat er geen leven meer was, er was ‘niets’ meer en dat hij niet meer dan een kasplantje zou zijn mocht hij blijven leven. Peter wilde geen orgaandonor worden en er werd besloten hem een -er op of er onder- kans te geven. Het pakte goed uit, hij herstelde. Peter heeft tijdens die periode een bewustzijn gehad dat klopte met de realiteit. Ook heeft hij pijn ervaren, waarschijnlijk is dat het moment geweest dat er een katheter werd ingebracht. Zijn bewustzijn werd niet opgemerkt. Zelf zegt hij hierover: “Mijn vriendin is verteld dat ik niet meer wakker zou worden en een kasplantje was geworden. Achteraf bleek dat er alleen tijd nodig was om de enorme hersendruk door de infectie, die mijn hersenen had weggevreten en uit had laten vallen, te genezen. Dat kostte veel tijd, ik lag in totaal drie maanden in het ziekenhuis, maar omdat ik een NEE had ingevuld op mijn donorcodicil, werd de behandeling voortgezet. Als daar een JA had gestaan dan was ik, door die diagnose kasplantje, automatisch orgaandonor geworden en waren mijn organen verwijderd, tijdens de meest kwetsbare periode van mijn leven! Toen ik niemand meer kon bereiken, of voor mezelf kon spreken”. Hij leeft nog en is in goede gezondheid ondanks het ontbreken van een vierde gedeelte van zijn hersenen en een incomplete hersenstam. Peter rijdt auto en motor en vervult een waardevolle functie als vrijwilliger in de maatschappij [21].

  Corrie Knikker-Hollander (2005 – Zwolle) was nadat zij niet goed was geworden in het ziekenhuis opgenomen. Het leek erop of zij een herseninfarct had gehad. In het ziekenhuis werd zij aan de apparatuur gelegd en daar werd geconstateerd dat zij hersendood was. Ze reageerde niet meer op prikkels en haar ogen reageerden niet meer. Haar onderlichaam was tot aan haar middel al koud geworden en haar gezicht veranderde. Omdat ze zou gaan sterven werd de apparatuur afgesloten, alleen een zuurstofslangetje bleef achter. De predikant van de Nederlands Hervormde Gemeente kwam het afscheid verzorgen en bad met de familie. Bij zijn afscheid zei hij tegen haar: “Dag zuster, tot ziens”. Daarop begon mevrouw Knikker tegen hem te praten. In 2009 is mevrouw Knikker overleden [22].

  Jan Kerkhoffs is Nederlands meest bekende man van wie werd verondersteld dat hij hersendood was na complicaties na een hersenoperatie in 1992. Aan de familie werd gevraagd of Jan orgaandonor mocht worden. De familie stemde niet in en een week later kwam Jan weer bij. Hij was volledig verlamd, maar na intense revalidatie is hij volledig hersteld. Jan vertelde dat hij gedurende de tijd dat hij in diep coma lag alles had gehoord, de pijn had gevoeld die ontstond bij het bewerken van zijn vingernagels maar dat hij op dat moment niet bij machte was dit aan de omgeving kenbaar te maken. Jan is overleden op 6 augustus 2016 [23].

  In 1997 viel een man in Eindhoven bij het PSV-stadion van een steiger, zijn naam blijft anoniem vanwege de privacy. Hij werd met ernstig hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis. Toen zijn vrouw in het ziekenhuis aankwam werd haar uitgelegd dat de situatie van haar man ernstig was en of zij toestemming wilde geven voor orgaandonatie. In shock en in de veronderstelling dat de medische wereld als dood bestempeld, geheel overeenkomt met datgene wat zij daar onder verstaat, heeft zij uit een soort menslievendheid, toestemming gegeven voor deze orgaandonatie. Later die avond arriveerde het transplantatieteam. De echtgenote van de man wilde haar man niet verlaten en bleef bij hem, gesteund door haar zuster. Plotseling zag haar zuster dat de man zijn arm om haar heen probeerde te slaan. Volgens een ziekenhuismedewerker was dit geen bewuste beweging maar een reflex (Kompanje spreekt over reflexen van hersendoden in de eerder genoemde documentaire pagina 6). Dat geloofde de vrouw niet, iemand die dood is kan geen reflexbeweging maken. Zij begon de toestand te wantrouwen. Ze bleef de hele nacht bij hem en samen met haar zuster verloren zij hem geen minuut uit het oog. Uiteindelijk vertrok het uitnameteam de volgende dag onverrichte zake uit het ziekenhuis. Volgens de dokter die hun eerst alle hoop had ontnomen was er iets onverklaarbaars gebeurd. Haar man werd overgebracht naar Tilburg waar hij werd geopereerd. Ondanks het goede verloop van de urenlange operatie, achtte de neurochirurg de kans groot dat de man gedwongen zou zijn tot een vegetatief bestaan; hij zou als een kasplantje doorleven. De vrouw begon intensief te werken met haar man, masseerde zijn benen en liet hem TV kijken. Haar man kwam na verloop van tijd weer langzaam weer bij kennis. Na langdurig revalidatie heeft hij uiteindelijk zijn rijbewijs weer teruggekregen. Niet alles is volledig hersteld, hij bleef ernstige spraak- en taalproblemen hebben. In 2002 is deze man vredig overleden na een ziekte [24].

  8.2 USA
  Christina Nicole Thornsberry (2004 – Spokane) was 31 jaar oud en kwam na het gebruik van het medicijn Zyprexa in een coma terecht. Na zes dagen rapporteerden twee neurologen dat Christina haar hersenen onherstelbaar waren beschadigd en zij werd hersendoodverklaard. De donatievraag werd gesteld maar de moeder van Christina weigerde toe te geven. Tien dagen later kwam Christina weer bij. Zij heeft verklaard dat zij tot haar enorme schrik hoorde praten over het uitnemen van haar organen t.b.v. orgaandonatie. In haar niet opgemerkte bewustzijn heeft zij geroepen haar niet open te snijden, dat ze nog leefde, maar niemand die het opmerkte. Ook voelde zij de pijn die haar werd toegediend om te zien of zij reageerde [25].

  Zack Dunlapp (2008 – Oklahoma) was 21 toen hij een ongeluk kreeg met zijn quad. Zijn hersenen waren ernstig beschadigd en in het ziekenhuis werd geen hersenactiviteit meer gemeten. Na het onderzoeksprotocol werd hij hersendoodverklaard. Zijn ouders gaven toestemming voor orgaandonatie. Enkele minuten voor aanvang van de operatie ging de verpleegkundige die tevens een neef is van Zack stevig met zijn zakmes langs de onderkant van de voet van Zack waarop Zack zijn voet terugtrok. Nadat hij weer bij was gekomen vertelde hij aan de familie dat hij alles had gehoord. Hij was woest want hij was niet dood maar kon het niet laten merken. Na langdurige revalidatie gaat het goed met Zack [26].

  Colleen Burns (2009 – Syracuse, New York) van 41 raakte na een overdosis drugs in coma. Ze werd hersendoodverklaard. Een dag voor de uitname-operatie constateerde een verpleegster dat Colleen met haar teen reageerde op haar aanraking. Ze zei nog niets. De volgende dag, vlak voor de operatie zou beginnen zag een operatieassistente de neusvleugel van Colleen trillen, desondanks kreeg Colleen 20 minuten later het kalmeringsmiddel Ativan ingespoten. Precies op het moment dat de operatie zou beginnen opende Colleen haar ogen. Twee weken later mocht Colleen het ziekenhuis weer verlaten [27]. Noot: het ziekenhuis werd veroordeeld tot een boete van $ 6000 voor deze fout.

  Sam Schmid (2011 – Arizona) was 21 en raakte levensgevaarlijk gewond bij een auto-ongeluk. Per helikopter werd hij vervoerd naar een medisch centrum waar hij werd geopereerd aan een levensbedreigend aneurysma. Sam reageerde nergens meer op en werd hersendoodverklaard. Aan zijn ouders werd de donorvraag gesteld. Zijn moeder wilde een week bedenktijd. Na twee dagen begon Sam bij bewustzijn te komen. De revalidatie nam veel tijd in beslag maar Sam leeft nog en speelt weer basketbal [28].

  George Pickering III (2015 – Tomball) werd door zijn vader van de dood gered toen de medici hem van de kunstmatige beademing wilden halen. George had een hersenbloeding gehad en was door de behandelende artsen hersendoodverklaard. Onder bedreiging van een revolver wist de vader drie uur lang tegen te houden dat zijn zoon als orgaandonor zou worden vrijgegeven. De moeder van de jongen had hiervoor toestemming gegeven. Gedurende de tijd dat de vader de procedure tegenhield kneep George in zijn hand. Vader George II vertelde later dat de procedure te snel ging en wilde kost wat kost tijd met zijn zoon doorbrengen [29].

  Abigail Kopf (2016 – Michigan) was veertien toen ze bij een schietpartij in Michigan door een kogel in haar hoofd werd getroffen. Omdat ze zich had opgegeven voor orgaandonatie lag Abigail klaar voor de uitname. Plotseling kneep Abigail in de hand van haar moeder, ze was toch niet hersendood en werd met spoed naar de IC gebracht. Twee maanden later kon zij het ziekenhuis weer verlaten [30].

  Taylor Hale (2011 – Iowa) was met wat vrienden aan het donderjagen na een voetbalwedstrijd. Zij sprong met een vriendin op een geparkeerde auto toen plots de auto ging rijden. Taylor viel van de auto en liep ernstig hoofdletsel op. Ze werd in een kunstmatig coma gebracht. Na een week verergerde haar situatie ernstig en de artsen vroegen de familie te overwegen Taylor vrij te geven voor orgaandonatie, ze werd hersendoodverklaard. Later die dag werd Taylor afgesloten van de beademing, maar ging zelf ademen, nog wat later opende ze haar ogen en kon haar vingers en tenen weer bewegen. Na maanden revalidatie kan Taylor alles weer zelf doen en gaat weer naar school [31].

  Jenny Hamann (Illinois) heeft haar leven te danken aan haar echtgenoot. Op 25-jarige leeftijd kreeg zij epilepsie. Zij kreeg medicatie voor een ziekte die niet samen kon gaan met haar medicatie tegen epilepsie. Daardoor kreeg ze een zware epileptische aanval. Jenny werd twee keer gereanimeerd en raakte in coma. Ze hoorde wel hoe de artsen haar als orgaandonor wilden gebruiken en dat ze hersendood zou zijn maar haar man was volhardend en weigerde toestemming te geven. Na drie weken kwam Jenny weer bij. Zij is volkomen hersteld en is later als verpleegster gaan werken [32].

  8.3 England
  Steven Thorpe (2008 – Warwickshire) was 17 jaar oud en zat in een auto die op een op hol geslagen paard botste. Een van zijn vrienden overleed daarbij. Artsen deden er alles aan om de zwellingen in zijn hoofd weg te halen, maar kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat de situatie hopeloos was. Steven werd hersendoodverklaard. De donatievraag werd gesteld maar de ouders van Steven weigerden dit en verzochten om nader onderzoek door een Genral Practicor en een neuroloog. Die constateerden dat er weer enige hersenactiviteit was en Steven werd uit het kunstmatige coma gehaald. Twee weken later kwam Steven weer bij kennis [33].

  In 2011 kreeg de toen 36-jarige Beatrice Way (Ugley Essex) een ernstige hersenbloeding, aan haar man werd gevraagd over ze orgaandonatie hadden overwogen. In plaats van levensbeëindiging onderging Beatrice een levensreddende operatie in het Queens Hospitaal in Romford en kreeg in 2016 een baby [34].

  8.4 Hong Kong
  Suzanne Chin (2013 – Hong Kong) werd onwel en kreeg een hartstilstand, ze werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar hersenstam was dood en haar hypofyse werkten niet meer volgens de artsen. Haar toestand verslechterde en ze werd hersendoodverklaard. Haar man en haar broer geven geen toestemming haar van de beademing te halen. Er wordt een ‘second opinie’ gevraagd en ook deze arts verklaarde haar dood. Desondanks begon Suzanne levenstekens te geven en herstelde binnen een week waarna zij het ziekenhuis kon verlaten. Inmiddels heeft zij haar werk als advocaat weer opgepakt en woont in Singapore met haar man en kinderen [35]. lees verder >>>> http://www.annetwood.nl/brief-aan-de-ministerraad

  Liked by 1 persoon

 27. Adriaan Jansens 07.47 uur : Bedankt voor deze lange uiteenzetting, hoop echt dat er veeeele mensen niet intrappen in donaties !
  Na uw lange uiteenzetting durf ik het wel aan, om hier nog iets aan toe te voegen waar ik dat anders niet gedaan had, daar VEEL mensen dit waarschijnlijk weer TE VER vinden gaan !
  Het volgende is namelijk een INMIDDELS WEL BEWEZEN FEIT, vanwege de veeele getuigen die hebben gesproken NA een transplantatie :
  Het is namelijk zo, dat je NIET ALLEEN het transplantatie-orgaan krijgt aangeboden ….. maar wat inmiddels steeds meer in de openbaarheid komt, is namelijk dat je ooook een gedeelte van HET KARAKTER van de orgaan-gever, mee krijgt !
  Dit uit zich, NA de operatie : in FLASHBACKS van het ongeluk / ongeval van de orgaangever ….de flashbacks kunnen overdag voorkomen, maar uiteraard ook `s nachts tijdens de slaap. Ook kunnen zich KARAKTER-VERANDERINGEN voordoen die AFKOMSTIG blijken te zijn van de orgaan-gever en die TOTAAL niets te maken hadden met de tijd VOOR de operatie van de ORGAAN-ONTVANGER. Zo kunnen zich BIZARRE situaties gaan voor doen NA de operatie waar NIEMAND rekening mee gehouden had ! Op WANTTOKNOW.nl ( de link die ik eerder al gaf ) staan diverse voorbeelden, wat orgaanontvangers hebben meegemaakt NA de transplantatie !!!
  NA de transplantatie blijkt steeds vaker, dat IN HET DNA van de orgaan-gever, zich ook delen van het karakter bevinden……die MEEGAAN naar de ontvanger ! Het allerbeste voorbeeld ( en het vaakst ) is dit het geval bij HART-transplantaties, maar ook bij LEVER-transplantaties is dit geconstateerd.
  Met een klein beetje ` doordenken ` kun je je voorstellen dat al dit transplantatie-gedoe dus NIET even , alleen maar, een-operatie-doen betekent, MAAR VEEL MEER !
  Je leven veranderd, door dit soort zaken, en kunnen zelfs het einde betekenen voor je relaties met familie, kinderen en partner ….IN HET ZIEKENHUIS worden patienten hier NOOIT op gewezen : het ziekenhuis doet de transplantatie, en that is it ! Zij bemoeien zich niet met dit soort ` vergezochte zaken ` en op TV wordt hier ZEER ZEKER NIET over gesproken !
  ( zoals altijd )
  Kijk, ook met dit soort aangelegenheden, is het VAN BELANG, dat niet alleen een ` gelijke bloedgroep ` telt …..maar OOK EEN GELIJK MILLIEU : ….en dat is bijna onmogelijk, daar de ORGAAN-ONTVANGER nooit het leven kent plus karakter, van de ORGAAN-GEVER.
  Slechts bij orgaan-gevers uit de familie-omgeving, kun je dit wel enigszins INSCHATTEN ( maar ook niet altijd, omdat vrijwel niemand hier aan denkt ….nog ) …..
  DIT is dan ook de reden dat ik TEGEN orgaan-transplantaties ben. EVENEENS is het zo, dat de ORGAAN-GEVER, een vreselijke dood sterft, want tijdens de transplantatie is deze persoon NIET DOOD !
  U hoeft me niet te geloven, ….. doch slechts een klein onderzoek op internet zal U wijzer maken. Er is hier vanalles over te vinden. Bedankt U Adriaan maar, niet mij

  Liked by 1 persoon

 28. Republikein // februari 1, 2018 om 23:04 //

  De lever blijft groeien, heb ook altijd dorst.
  Oren ook, ik hoor van alles.

  Liked by 1 persoon

 29. Esperanza // februari 1, 2018 om 23:05 //

  Esmee Feenstra op 17:55.

  Liked by 1 persoon

 30. https://www.wanttoknow.nl/?s=orgaandonor&submit=Zoek
  Heb de link maar even zelf opgezocht voor de lezers : scroll even naar beneden naar het artikel 28-06-2016 …..orgaandonor en karaktertrekken
  Lees ook de rest van de orgaan-artikelen.

  Like

 31. https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/donor-schenkt-orgaan-en-karaktertrekken/
  DIT is de betreffende echte link, over de karaktertrekken, dan hoeven de lezers niet te zoeken.

  Like

 32. Esperanza // februari 1, 2018 om 23:30 //

  Die lever van Rep hoef ik niet.

  Like

 33. Republikein // februari 1, 2018 om 23:51 //

  Gebakken, met uitjes, niks aan het handje.

  Liked by 2 people

 34. https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/orgaandonatie-vanuit-de-ziel-belicht/
  Hier nog een link, maar deze gaat nog dieper ! ( voor geïnteresseerden )
  Evenals Marieke de Vrij, voel ik mij verplicht aan U deze link door te geven, want ook met mijn
  persoonlijk-weten kan ik deze kennis niet ontkennen. Voor deze site is de link misschien iets TE spiritueel, echter wie het leest die leest het, en die het niet willen lezen, lezen het niet.
  ( Ik sta achter haar artikel, echter niet achter, de vaak domme reacties …..ach jaaa dat blijf
  je houden )

  Like

 35. Bij ons wel bekend ja hier …..maar ik maak me ernstig zorgen over het aantal mensen, wat nu
  de pulp-TV volgt. En uiteraard `gehersenspoeld ` worden, om toch maar vooral w e l donor te worden. FEITELIJK zou je namelijk gerust kunnen zeggen dat het hele donor-gedoe gewoon MOORD genoemd kan worden, en dan nog wel van de ergste soort ! Ik vind het TE verschrikkelijk voor woorden zoals dit in zijn werk gaat. Je kunt nog beter doodgeschoten worden op een terrasje, door een verdwaalde kogel uit een voorbijrijdende auto ( zonder donor te zijn dan ) in plaats van DONOR te zijn, uit `goedheid ` om iemand te willen helpen !
  Gelukkig hebben wij hier 2 jaar geleden al alles geregeld op dit gebied. Dus WET erdoor of niet, gegarandeerd dat mijn gezin dit niet overkomt. Wat anderen doen moeten ze zelf weten honderd-duizenden mensen verdiepen zich hier niet in, gewoon salontafel-luiheid.

  Like

 36. En sowieso is die `salontafel-luiheid ernstige vormen aan het aannemen, ten opzichte van de mensen die geheel of gedeeltelijk WAKKER zijn, op elk gebied trouwens. De wakkere mensen beginnen hier langzaamaan steeds meer last van te krijgen, kost veel tijd, uitleg en discussie, om maar te zwijgen van de ruzies die kunnen ontstaan in je omgeving, terwijl wij `wakkeren ` het GOED BEDOELEN ! Dit mag ook wel eens gezegd worden !

  Like

 37. marijke, maar welke garantie heb jij dat ze het eerst even gaan opzoeken, of jij wel of niet voorkomt in het donorregister wanneer het op minuten aankomt.
  Op dat moment is daar niemand bij van je gezin/ familie om dat ook te controleren.
  En achteraf heb je daar weinig aan wanneer blijkt dat ze je toch als donor gebruikt hebben.

  Like

 38. scherpschutter1943 // februari 2, 2018 om 19:47 //

  Alleen mensen met geld hebben baat bij een donororgaan en zij kopen een deel van het lijk van een ander in de hoop dat ze het eigen bederf nog even kunnen uitstellen. . Ik gun een ieder zijn eigen dood met behoud van zijn eigen organen. Nooit aan beginnen aan deze commerciële handel met de dood. Door de nieuwe donorwet ontstaat een nieuwe generatie van lijkenpiklkers die een graantje meepikken. Pia Dijkstra met D6 erbij kunnen van mij ter plekke de tering krijgen. Dood aan Pechtold (zonder donororgaan graag)

  Liked by 1 persoon

 39. scherpschutter1943 // februari 2, 2018 om 19:56 //

  ik geloof niet in de flauwekul van Marieke de Vrij. charlatans en piskijkers. De moderne oplichters van de 21e eeuw

  Like

 40. Scherpschutter1943 19.56 uur : hier een scherp antwoord……
  “ ZIJ DIE DANSEN WORDEN VOOR GEK VERKLAARD,
  DOOR HEN DIE DE MUZIEK NIET HOREN “
  ( Friedrich Nietzsche, filosoof / dichter, 1844 – 1900 )

  een prettige avond nog, …..uw idool Pechtold is zojuist bij Jinek gearriveerd om
  het donor-codicil te promoten ….alweer ! Moet U niet even naar dat zeik-programma luisteren ? ……Heb zelf zojuist het geluid maar weer even uit gezet.

  Like

 41. Republikein // februari 3, 2018 om 00:17 //

  Straks gaat ie met scherp schieten, kan je op wachten.

  Liked by 1 persoon

 42. dan schiet ik toch terug ??? ik wacht er op…..

  BertG 19.32 uur : ik snap wel wat u bedoeld, in theorie zou dat kunnen
  maar dat is geen praktijk. Ze MOETEN wachten op familie.

  Liked by 1 persoon

 43. Republikein // februari 3, 2018 om 00:46 //

  Toch edoch heeft Bert gelijk.

  Like

 44. Tijl Uylenspiegel // februari 3, 2018 om 00:47 //

  Eigenlijk had ik niet meer gekeken naar mijn artikeltje, ik dacht dat “men” wel klaar was met reageren. Wat een vergissing !! Met name het relaas van Adriaan heeft me gesterkt in mijn mening dat ik me uit moet schrijven als mogelijke donor, aan mijn lijf geen polonaise. Ook de video van Esperanza was een echte eyeopener. (jammer dat die vrouw er steeds tussendoor zat te hoesten…)

  Like

 45. BertG : U brengt me trouwens op een idee …..
  Het zou het beste zijn DAT IEDEREEN een kaartje of briefje, in zijn portomonnee bij zich droeg, waarop staat met koeieletters IK BEN GEEN DONOR, met daaronder je naam en handtekening. Dit om WIE WEET in een bepaalde ongelukkige situatie kenbaar te maken
  aan politie of ambulance personeel dat je GEEN donor bent ! En dat ze dit briefje tegenkomen indien IEMAND niet kan praten op dat moment, wanneer ze in je spullen zoeken WIE je bent.
  Afijn, misschien is dit ook maar theorie…..

  Like

 46. Tijl Uylenspiegel // februari 3, 2018 om 00:53 //

  Er is nog één ding onbesproken gebleven, door mij maar ook in de reacties. Er zijn mensen die zeggen dat als je je uitschrijft als donor je ook niet in aanmerking zou moeten kunnen komen voor transplantatie. En vreemd als het misschien voor sommigen zal klinken, daar ben ik het wel mee eens. Ik wens niet te geven en diskwalificeer me daarmee tevens als eventuele ontvanger.

  Liked by 1 persoon

 47. Republikein // februari 3, 2018 om 00:58 //

  Moest dat nog benoemd worden,leek me duidelijk.

  Like

 48. Tijl Uylenspiegel // februari 3, 2018 om 01:23 //

  Nee Rep. dat is bij veel mensen niet duidelijk, sterker nog ik geloof niet dat dit nu de praktijk is.

  Like

 49. Tijl Uylenspiegel 00.47 uur en anderen :
  zeker is dat Adriaan een geweldig stuk heeft neergezet, evenals de fantastische video van Esperanza ook zijn bijdrage heeft gedaan. Ik hoop dat veel mensen nu wat wakkerder-der ( hahaha ) zijn geworden, maar het FEIT blijft ( ondanks de negatieve reactie van Scherpschutter1943, jammer ) dat de link van Marieke de Vrij de ALLERBELANGRIJKSTE is ! Men moet immers i e t s j e langer met je ZIEL doen, als maar 1 leven ……..
  Nou weet ik niet of de `toevoeging ` van 1943, het geboortejaar is van de `scherpe ` man, indien dat toevallig w e l het geval is, en hij al b i j n a 75 is, dan zou ik me daar als ik hem was, toch eens even in verdiepen, daar is nog wel wat aardse tijd voor ( mogelijk ) …..
  geen nood, als dit niet het geval is, dan is er boven voor zulke personen
  `speciale opvang ` , dan komt er snel duidelijkheid. Door een team van gidsen wordt U opgevangen ( hahaha LOL )

  Liked by 2 people

 50. Tijl Uylenspiegel 00.53 uur en 01.23 uur : Goed dat U dat zegt, UITERAARD heeft U gelijk !
  Het is trouwens beiden zwaar negatief, zwaar ! In de link van 2 febr 02.17 orgaandonaties vanuit de ziel belicht, komt dit geheel aan bod ! zowel het geven als ontvangen !

  Like

 51. Republikein // februari 2, 2018 om 14:21

  Here you go

  Als gevolg van hun persoonlijke ervaringen hebben al veel professionals in de medische wereld hun naam uit het donorregister laten schrappen.

  Tja hier was ik al bang voor Republikein, en dat zegt mij genoeg, wanneer donorregistratie wet door de 1e Kamer aangenomen is, dan wijzig ik mijn donor codicil. Nou doe mij maar gebakken kippenlevertjes met een piri piri sausje. 🙂

  Like

 52. Republikein // februari 3, 2018 om 11:33 //

  Je hebt gelijk Adriaan, je moet het huis onderhouden.
  Muziek is een mooie uitlaadklep voor het onbegrijpelijke “met blijdschap geven wij kennis”en “hoera, ik ben geboren op mijn verjaardag”.

  Liked by 1 persoon

 53. Republikein // februari 3, 2018 om 13:02 //

  The late Siegfried Bok schreef:

  Alle cycli in het Universum zijn elkaars gelijke en
  alles gebeurt tezelfdertijd.

  Betekent dit niet, dat als wij één levenscyclus van dit immense HeelAl kennen, wij de andere hieruit kunnen afleiden?

  Betekent dit niet tevens, dat men met dit weten ook kan zien in verleden, heden en toekomst?

  Mag ik U meenemen in mijn kleinmenselijke ontrafeling van deze zo eenvoudig lijkende waarheid?
  Het obsedeerde mijn leven in een zoektocht, die aanvankelijk begon met een zoektocht naar de oorsprong van het menselijk lijden en eindigde met de herontdekking van de zin van dit alles voor kosmisch welzijn en ons ooit nagelaten als “De Gulden Graal van Oneindigheid”.

  Ik kan U zeggen dat ware ik niet voor de volle 100 % zeker geweest van de Bijbelse voorzeggingen over het naderend einde, ik zo’n onheilsboodschap nooit had gepubliceerd.
  Ten tweede had ik dit niet gedaan als dit moment niet zo nabij was en dat we nog slechts korte tijd in “schijnvrede” hadden te leven.

  Het zal de komende jaren duidelijk worden dat het Oude Weten over ons Universum en zijn duizenden identieke cycli een nalatenschap is, waar onze huidige Re-search nog bij lange na niet aan kan tippen en nooit te evenaren valt.

  Om in Bijbelse termen te spreken: We staan aan de vooravond van “openbaring” op veler terrein.
  Het is allereerst openbaring van die wijsheid, die wij aan het einde der dagen door research zouden hervinden.
  Het is daarnaast “openbaring” of loslating van het leven zelf.
  Tenslotte werd voorzegd dat geloof en wetenschap elkaar aan het einde der dagen zouden hervinden als zijnde beide de illusie, waar de waarheid in het midden ligt. Dat dit rauw op de maag zal liggen moge duidelijk zijn.
  Hoe triest het er menselijk gesproken ook uitziet, de reden van het geheim houden van die waarheid is zeker niet voor niets geweest.
  Mag ik U meenemen in een zoektocht in de spelonken van ons zijn, die mij terugvoerden naar die Oude Wijsheid van weleer over “Waarom wij mensen uit kosmisch stof werden geboren en weer tot kosmisch stof zullen weerkeren” .
  Een ding werd mij meer dan duidelijk!
  De Bijbel is een ware biblografie des levens en geschreven op verschillende niveaus van kosmische cycli, die alle elkaars gelijke zijn.
  Het beschrijft het pentagram des levens en niets meer.
  Het leidde tot verwarring, die ons zodanig bezig hield dat wij tot het bittere einde bleven zoeken naar de onbuigzame waarheid.

  Bok is de vader van het offerlam.
  Dat wel natuurlijk.

  Like

 54. Republikein // februari 3, 2018 om 13:13 //

  Ik ben want ik besta, ik ben ook bij Ben.
  En hiermee komt er een einde aan mijn comments op dit topic want ga het bier strakkies koudzetten, en moet ook nog erwtensoep maken.

  Like

 55. Het British Medical Journal waarschuwde al in 2011 dat wetten die mensen automatisch tot donor maken, ervoor zorgen dat artsen de organen van uw man, vrouw, kind of andere geliefde wel degelijk zonder toestemming van de familie zullen wegnemen – Commentaar 2018: Hoe betrouwbaar is de overheid om de zeggenschap over uw lichaam aan over te geven?
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/02/Donordiscussie-Ziekenhuizen-VS-transplanteren-organen-van-levende-donors

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s