Nieuw

Interpol: 50 IS-terroristen die met de boot naar Italië zijn gekomen proberen naar andere Europese landen te komen

Naar schatting 50 IS-terroristen zijn recentelijk per boot naar Italië gekomen en gaan waarschijnlijk proberen andere Europese landen te bereiken. De lijst die de Guardian in handen heeft, is geschreven door het secretariaat-generaal van de internationale politieorganisatie Interpol.

De lijst werd vorig jaar 29 november naar het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gestuurd, waarna deze werd verspreid onder de nationale antiterroristische organisaties in Europa. Iedereen op de lijst wordt verdacht Tunesische burgers te zijn, van wie sommigen werden geïdentificeerd toen ze in Turkije aankwamen.

Volgens schattingen van de VN zouden ongeveer 5.500 Tunesiërs naar het door IS gecontroleerde gebied in Syrië en Irak zijn afgereisd, meer dan enig ander land. Na de instorting van de IS bestaat de zorg dat deze mensen zullen proberen aanslagen in Europa uit te voeren.

Vier van de verdachten op de lijst van Interpol zijn al bekend bij de Europese inlichtingendiensten. Een van hen “is misschien al de Italiaans-Franse grens overgestoken om Gard, een gemeente in Zuid-Frankrijk, te bereiken”, zegt Interpol.

Volgens een bron van The Guardian kwamen de Tunesiërs tussen juli en oktober 2017 op Sicilië aan, op vissersboten en andere kleine schepen die op het strand waren achtergelaten.

Ze komen met 20 tot 30 per keer aan, en verdwijnen dan op het platteland, een paar kilometer van de kust om de kustwacht en de politie te ontwijken. Lokale autoriteiten noemen het “spooklandingen” en meer dan 3.000 Tunesiërs zijn sinds juli in het geheim aan de kust van Agrigento aangekomen. Slechts 400 zijn gestopt door de politie.

Salvatore Vella, officier van justitie in Agrigento, zegt dat de boten uit Tunesië in goede staat verkeren en vaak worden bevaren door experts die de zee goed kennen.

Veel Tunesiërs worden door de Italiaanse autoriteiten als economische migranten gecategoriseerd en gedwongen, althans op papier, om het land binnen zeven dagen te verlaten. Elk jaar spendeert Italië ongeveer 3,5 miljoen euro aan de repatriëring naar Tunesië, maar de periode van 7 dagen is moeilijk te klaren omdat velen voor maanden in opvangcentra blijven en vaak de regels negeren en naar het noorden begeven.

In december 2016 doodde de 24-jarige Tunesische Anis Amri 12 mensen en verwondde hij 56 toen hij in Berlijn met een vrachtwagen een kerstmarkt inreed. Vijf jaar eerder had Amri voor een illegale boottocht naar Europa betaald, die eerst aankwam op het Italiaanse eiland Lampedusa.

Bron:

https://www.theguardian.com/world/2018/jan/31/interpol-circulates-list-of-suspected-isis-fighters-believed-to-be-in-italy

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

1 Comment on Interpol: 50 IS-terroristen die met de boot naar Italië zijn gekomen proberen naar andere Europese landen te komen

  1. scherpschutter1943 // januari 31, 2018 om 22:40 //

    En niemand doet is. Ze laten ze gewoon aan land komen en verdwijnen. Als men zogoed op de hoogte is dan moet het mogelijk zijn ze te traceren en te liquideren maar dat mag niet van de eu.bonzn. Ze zijn daar te laf voor.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s