Nieuw

Vluchteling kreeg geen geld van de Sociale Dienst – sloeg het onderkomen van de sociaal werkster stuk

Mohammad Mohammadi, 24. Foto: Polisen

Het nieuwe spannende Zweden – Mohammad uit Afghanistan kwam gewapend met een mes thuis bij Caroline, de medewerkster van de Sociale Dienst die eerder zijn aanvraag had geweigerd. Voor de ogen van haar 6-jarige sloeg hij met een schep haar woning stuk: “Caroline is vreselijk bang en schreeuwt zo hard mogelijk om hulp.” Nu herroept het Hooggerechtshof de uitwijzingsbeslissing voor de Afghaan en ontslaat hem uit de gevangenis. “Het voelt alsof de rechtsstaat ons in de steek laat”, zegt het slachtoffer.

Door: Egor Putilov – Vertaling ‘Rommel’

Mohammad Mohammadi uit Afghanistan, die volgens het bevolkingsregister is geboren op 16-08-1993, kwam in de herfst van 2010 als onbegeleide minderjarige naar Zweden. Reeds in januari 2011 kreeg hij een permanente verblijfsvergunning. Sindsdien heeft hij vooral op sociale bijdragen geleefd. Vanaf het begin verleende de Sociale Dienst de financiële bijdrages ​​zonder grote eisen te stellen voor een tegenprestatie, maar sinds 2016-2017 zijn ze begonnen eisen aan hem te stellen. Hij moet namelijk enkele documenten indienen.

Maar dit bevalt Mohammadi echter niet. Hij stuurt een handgeschreven dreigbrief naar de sociaal werkster Caroline die zijn zaak heeft behandeld, waaronder andere het volgende in staat:

“Ik heb er genoeg van verdomde hoer”

In het onderzoeksrapport van de politie lichtte de sociaal werkster de achtergrond van de agressie toe:

“(Sociaal werkster) heeft eerder Mohammads sociale uitkering ingetrokken vanwege het feit dat hij niet met de benodigde papieren kwam. Caroline heeft Mohammad uitgelegd wat benodigd is, maar hij wil nog steeds niet het vereiste papier invullen.”

Na de dreigbrief werd door de overheid geen actie ondernomen en het en het duurde niet lang voordat Mohammadi overging tot fysiek geweld. Hij begon zijn geweldstour op 6 oktober 2017 door naar het stadskantoor van Örnsköldsvik te gaan:

“Mohammadi heeft, onder andere, verteld dat hij boos was en zich oneerlijk voelde behandeld, en moe was van het afwijzende besluit dat hij had ontvangen bij het aanvragen van een uitkering. Hij ging daarom naar het stadskantoor en sloeg de receptie van de Sociale Dienst in stuk.”

“Mohammad herinnert zich dat hij een tafelpoot afbreekt van een houten tafel die bij de ingang stond, en begint met de tafelpoot het inventaris van de ontvangsthal kapot te slaan, waaronder tv-schermen, glazen deuren, enz.”

In totaal vernietigde hij twee computers, twee televisies, een kopieermachine, een glazen deur en wist een kogelwerend glas te krassen dat bij de receptie was geïnstalleerd. De gemeente heeft alleen de schade aan de deur ingeschat, wat al neerkomt op iets meer dan 1100 euro – zoals uit de schadevorderingen van de gemeente blijkt.

Mohammadi verwachtte dat hij door de politie zou worden gearresteerd vanwege zijn wangedrag in het gemeentehuis, maar toen dit niet gebeurde, besloot hij de sociaal werkster in haar huis op te zoeken. De vrouw was net bevallen van een kind en met ouderschapsverlof.

Omstreeks 18:00 op 8 oktober belt iemand aan de deur. De 6-jarige dochter van de sociaal werkster mag de deur niet openen voor vreemde mensen en roept daarom haar moeder. Hieronder beschrijft Caroline de loop der gebeurtenissen tijdens het verhoor van de politie.

“Caroline komt naar de deur en ziet dat er een man staat die ze herkent door haar werk, Mohammed genaamd. Mohammad zegt: “Aha, hier woon je dus!”

Mohammad stapt achteruit en pakt doelbewust een schop uit de bloemenperk en loopt naar het keukenraam. Caroline schreeuwt na haar partner. Caroline is vreselijk bang en schreeuwt om hulp. Op hetzelfde moment hoort ze hoe Mohammad verschillende keren met de schep door het keukenraam slaat. De vensterbank wordt verpletterd en de glassplinters vliegen in alle richtingen.

Caroline schreeuwt uit angst en is in shock. Haar 6-jarige wordt ontzettend bang en vraagt ​​wat er aan de hand is. Caroline roept naar haar dochter om snel mogelijk naar de buurman te rennen. Caroline was bang voor haar eigen leven en voor wat er met haar gezin kon gebeuren, ze had ook 1 week oude baby die op de bovenverdieping sliep.”

Caroline’s partner Mikael hoort haar schreeuwen om hulp en rent naar buiten om Mohammadi te stoppen en de schop af te pakken. Mohammadi raakt Mikael verschillende keren. Later verklaart hij in de rechtbank dat hij nog steeds pijn heeft vanwege Mohammadi’s slag naar de keel, wat zijn werk als duiker bemoeilijkt.

Uiteindelijk lukt het Mikael de Afghaan te overmeesteren en houdt hem met hulp van buren op de grond. Het blijkt dat Caroline’s angst voor haar en haar familie’s leven gegrond was: tijdens het tumult ziet Mikael dat het glinstert in de achterzak van de man. Hij pakt het mes en gooit het weg. Uit het voorlopige onderzoek van de politie:

“De man probeert zich van Michael te ontdoen en legt vervolgens zijn knie op de arm van de man. De man vertelt dat hij zijn arm breekt. Mikael beweegt vervolgens zijn hand van de pols van de man naar zijn onderarm. Mikael vraagt ​​de man of hij kan ademen, wat hij kan.”

De familie houdt hem vast totdat de politie arriveert en Mohammadi arresteert.

De rechtbank Ångermanland veroordeelde de man op 13 november tot tien maanden gevangenisstraf en uitzetting. In de uitspraak kan men het volgende lezen:

“Er is alle reden om volle ernst naar deze misdaad te kijken, want misdaden van dit soort type, waarbij de misdaden tegen ambtenaren worden gericht, kunnen op lange termijn een bedreiging voor het maatschappelijk systeem vormen. Bovendien zijn er in dit geval andere verzwarende kenmerken die in de loop van de handeling zijn uitgevoerd tegen de woning van de ambtenaar, en tegenover een kind in de familie. Bovendien heeft Mohammad Mohammadi geweld gebruikt tegen een familielid van de ambtenaar bij het proberen zijn gezin te redden.

Daarom is de rechtbank van oordeel dat er ernstige redenen zijn om de man uit het koninkrijk te deporteren. Met verwijzing naar het feit dat hij geen echte band met Zweden heeft – ook al woonde hij hier zeven jaar. Eerder probeerde Mohammadi zijn vrouw van Iran naar Zweden te krijgen. De Zweedse migratiecommissie heeft haar aanvraag echter afgewezen op grond dat niet aan de verzorging-eis was voldaan.

Mohammadi ging bij het Hogergerechtshof  in hoger beroep tegen het vonnis, wat eind december 2017 zijn vonnis heeft uitgesproken: de Afghaan wordt volledig vrijgesproken van de aanklacht van mishandeling, omdat het Gerechtshof van mening is dat hij recht op zelfverdediging had tegen Mikael. Zodoende werd de strafmaat een reclassering in plaats van een gevangenisstraf. Bovendien werd de veroordeling voor deportatie afgewezen. Het Hooggerechtshof heeft het volgende in zijn motivering geschreven:

“Volgens de beoordeling van het Hooggerechtshof zijn de misdaden die Mohammad Mohammadi heeft begaan niet zo ernstig dat ze een reden vormen om hem te deporteren. De beslissing van de rechtbank om hem uit te zetten zal daarom worden ingetrokken.”

Caroline’s partner Mikael die in samenhang met de aanval met een schep werd mishandeld, is teleurgesteld over het oordeel van het Hooggerechtshof wanneer Samhällsnytt hem bereikt via de telefoon:

– Ja, wat zou je moeten zeggen? Hij sloeg me met een schep en nu oordeelt het hof dat hij het recht heeft om dat te doen. Hij had een groot mes in zijn zak terwijl die hij probeerde eruit te halen.

Denk je dat het oordeel van het hof rechtvaardig is?

– Het voelt alsof de rechtsstaat ons in de steek laat. Het is tragisch voor de migranten die zich gedragen terwijl zulke mensen hier mogen blijven.

Als gevolg van de aanval overweegt het gezin naar een andere plaats te verhuizen. Mikael zegt dat de gebeurtenis diepe sporen heeft achtergelaten in het gezin en aanleiding geeft tot angst en bezorgdheid.

Heeft u veiligheidsmaatregelen genomen nadat hij is vrijgelaten?

Ja, dat hebben we gedaan.

Samhällsnytt heeft Mohammad Mohammadi om commentaar gevraagd.

Het onderzoek en het vonnis kunnen worden gedownload en gelezen op de volgende links:  Nedre HR B 1314-17 Dom 2017-12-22 en Ångermanlands TR B2085-17 Aktbil 22

Bron:

https://samnytt.se/ensamkommande-fick-inga-pengar-fran-socialen-slog-sonder-socialsekreterarens-hem/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Vluchteling kreeg geen geld van de Sociale Dienst – sloeg het onderkomen van de sociaal werkster stuk

 1. Hier wordt het nogmaals duidelijk dat de Bilderbergers en EU dat moslimtuig naar Europa halen
  en al zijn ze crimineel, ze blijven in Europa.
  Dit is werkelijk niet te geloven.

  Like

 2. antiislamnu // januari 31, 2018 om 18:28 //

  Alles wat die moslims aan criminele shit uithalen wordt of verzwegen of gebagatelliseerd.
  Negatieve cijfers worden uit de statistieken gehouden en een hoop wordt verzwegen.
  Op dit moment is de moslim gewoon heilig verklaard en o wee wie er wat van zegt die wordt gelijk als een extreem racistisch monster weggezet.

  Like

 3. Slachtoffer:
  Het “voelt” alsof het rechtssysteem je in de steek laat…. nee hoor…rechters en politici, DIE laten je in de steek.

  Sprak vandaag iemand die klaagde over wangedrag van allochtonen/mohammedanen en daar tegelijkertijd de bekende verontschuldiging aan toevoegde “maar ze zijn niet allemaal zo hoor”.
  Waarop ik ” nee niet allemaal, slechts 99% wel, stop met dat vergoeilijken”.

  Liked by 1 persoon

 4. Dat land van Mohammad, produceert dat niet toevallig coke?
  En die ambtenaren, krijgen die niet wat toegestoken?

  Like

 5. Vandaag las ik een artikel, ook Zweden, waar een vluchteling een mede vluchteling verkrachte. De straf die werd uitgedeeld was voor Zweedse begrippen hoog, zei men. Wat mij dan opvalt is, dat wandaden tegen etnische Zweden vaak onbestraft blijven of heel licht bestraft worden. Hoe zo dit verschil.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // februari 1, 2018 om 13:13 //

  Inderdaad, wat Feniks zegt; het voelt niet alleen alsof de rechtstaat haar bewoners in de steek laat, dat is gewoon zo. Gek misschien maar ik hoop altijd dat een van die zogenaamde rechters zelf een keer met soort gelijk geweld te maken krijgen of hun naaste familie, wellicht dat ze dan weer een keer met beide benen op de grond komen te staan.

  Like

 7. Serge Jansen // februari 2, 2018 om 01:10 //

  Die Mikael hadden ze natuurlijk voor minstens 30 jaar moeten opsluiten, zomaar een beetje een arme vluchteling op de grond drukken die je alleen maar probeerde te onthoofden met een schep.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s