Nieuw

Zweedse Sociale Dienst lanceert cliëntenservice in het Arabisch: “Ze bellen voordat ze zelfs naar Zweden komen”

De Arabischtalige site van de Sociale Dienst met een beeltenis van de interne brief ingevoegd.

Samhällsnytt kan vandaag onthullen dat de Sociale Dienst een nieuwe afzonderlijke klantenservicelijn heeft geïntroduceerd, waar mensen die liever informatie in het Arabisch en het Pools ontvangen over de diensten van de overheidsinstelling, rechtstreeks naar toe kunnen bellen – voorbij de gebruikelijke telefoon wachtrij.

Door: Egor Putilov – Vertaling: ‘Rommel’

In een interne brief van 19 januari, waar Samhällsnytt kennis van heeft genomen, wordt het personeel van de Sociale Dienst op de hoogte gebracht van de nieuwe service. In de informatiebrief, met de titel ‘Vragen en antwoorden over het invoeren van een nieuwe directe lijn voor Arabische en Poolse taaldiensten’, wat in zijn geheel kan worden gedownload via de volgende link, kan men onder andere de volgende uitleg lezen waarom een ​​direct nummer vereist is:

“Momenteel is het niet mogelijk voor diegenen die in een andere taal dan Zweeds bellen om te beschrijven welke vraag ze hebben en welke sociale voorrechten er gelden. Het  Interactive Voice Response-systeem begrijpt geen andere talen dan Zweeds en de vorige oplossing was om een gesprek in een andere taal te boeken.”

Tegelijkertijd wordt verwacht dat het aantal oproepen in deze twee talen “zal toenemen”, aldus de brief.

Samhällsnytt heeft telefonisch contact gehad met een medewerker van de Sociale Dienst die anoniem wil blijven:

– Ik ben bang voor mijn baan en ik weet niet hoeveel je openlijk kunt zeggen voordat je in de problemen komt.

De employé verklaart dat het aantal gesprekken in het Pools zeer gering is in vergelijking met het Arabisch, en is sceptisch over de invoering van de Poolse telefoonlijn:

– Ik heb het gevoel dat het alleen maar is om minder negatieve aandacht voor de Arabische telefoonlijn te bewerkstelligen, schrijft hij in een email aan Samhällsnytt.

Dat Arabisch de dominerende taal is, wordt ook bevestigd door cheffin Gabriella Åstrand van de cliëntenservice Sociale Dienst, Gabriella Åstrand, wanneer we haar bellen:

Hoeveel van de gesprekken zullen respectievelijk in het Arabisch en Pools worden gevoerd, vanuit eerdere ervaring?

– Met deze telefoonlijnen zullen we veel meer toegankelijkheid en mogelijkheden creëren om de Sociale Dienst te bereiken.

Kunt u mijn vraag beantwoorden?

– Arabisch zal een hoger percentage hebben dan Pools.

Eerder konden klanten van tevoren een andere taal dan Zweeds reserveren. Dankzij de nieuwe directe lijn kunnen ze rechtstreeks contact opnemen met de instelling in plaats van te wachten op een geboekte oproep.

Volgens de informatie van de bron, waarover Samhällsnytt beschikt, heeft de instelling  in de loop der jaren een geleidelijke verschuiving van taalvereisten ondergaan:

– We ontvangen formulieren die in het Arabisch zijn ingevuld en sturen ze op voor vertaling. Soms bellen ze ons op voordat ze zelfs naar Zweden komen, om te vragen welke bijdragen ze zullen ontvangen.

De nieuwe lijn, die vanaf 1 februari beschikbaar zal zijn  op 0771-222.333, is door de Sociale Dienst in het geheim gelanceerd – op het moment van schrijven zijn er geen persberichten of andere informatie over het initiatief beschikbaar op de website van de Sociale Dienst. Volgens de interne informatiebrief zou de lijn als volgt werken:

“Wanneer een persoon naar het nieuwe directe nummer belt, is het mogelijk om met een keuzeknop de actuele taal te selecteren, dwz. Arabisch of Pools. Daarna wordt de oproep naar een beschikbare employee doorgestuurd die hulp in het Arabisch of Pools voorziet en welke voorrechten de Sociale Dienst afhandelt.”

Gabriella Åstrand verklaart dat het bureau een aantal diensten heeft aangeworven om de lijn te beheren:

– We hebben sinds december personeel gerekruteerd om de lijn te bezetten en we zijn nog steeds aan het werven.

– Er zullen ongeveer tien nieuwe telefoondiensten zijn. We hebben op deze manier een veel grotere effectiviteit dan wanneer met  telefoonboekingen werken, dus het zou moeten werken. Maar waar denkt u aan, wat wilt u?

Denk u dat dit initiatief de integratie en de wil om Zweeds te leren zal bevorderen?

Hoe de staat kijkt naar mensen die naar Zweden komen en Zweeds moeten leren, of niet, is volgens mij een politieke vraag waar ik in mijn dienstfunctie niet over uitlaat.

Bron:

https://samnytt.se/forsakringskassan-lanserar-kundtjanst-pa-arabiska-de-ringer-innan-de-ens-kommer-till-sverige/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 995 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s