Nieuw

Polen ontkent de verantwoordelijkheid voor de Holocaust – Israël razend op nieuwe wetsvoorstel

Foto: Israëlische ministerpresident Benjamin Netanyahu. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Foreign and Commonwealth Office

Een nieuwe Poolse wetsvoorstel kan het strafbaar maken om Polen de schuld te geven voor de nazi-genocide tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het voorstel is al door het Lagerhuis goedgekeurd. Maar Israël is woedend op wetsvoorstel, en premier Benjamin Netanyahu wil dat het wordt gestopt.

De Poolse regering heeft een nieuwe wetsvoorstel ingediend die het zal  verbieden om Polen te belasten voor wat de Duitse nationaal socialisten tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gedaan.

Onder andere kan een persoon die de uitdrukking “Poolse vernietigingskampen” gebruikt, worden bestraft met drie jaar gevangenisstraf. Dit omdat de woorden impliceren dat Polen medeschuldig is aan lde Holocaust.

De nationaal-conservatieve regeringspartij PIS vecht al jaren om van deze frase af te komen. De regerende partij is van mening dat het land onder Duitse bezetting was en dus geen verantwoordelijkheid droeg voor wat er gebeurde.

Het wetsvoorstel is reeds door het Poolse Lagerhuis gegaan, sejmen, en zal nu worden doorgegeven aan de senaat om uiteindelijk te worden ondertekend door de president van het land.

Maar in Israël is men razend op het Poolse wetsvoorstel. Daar beweren critici dat het nu illegaal is om de Polakken te bekritiseren die de Duitsers hebben geholpen.

– We zullen geen enkele poging accepteren om de geschiedenis te herschrijven, zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in een verklaring.

Na de joodse protesten belooft nu de Poolse president Andrzej Duda om het voorstel “zorgvuldig” te onderzoeken als het bij hem aanlandt.

Bron:

http://www.friatider.se/polen-f-rnekar-ansvar-f-r-f-rintelsen-israel-rasar-mot-nytt-lagf-rslag

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/israel-och-polen-i-ordstrid-om-forintelselag

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Polen ontkent de verantwoordelijkheid voor de Holocaust – Israël razend op nieuwe wetsvoorstel

 1. Henk der Niederlànder // januari 30, 2018 om 08:21 //

  Als je de puntjes op de I wilt zetten waren het inderdaad geen Poolse kampen maar wel degelijk Duitse.
  Als voorbeeld hadden wij hier Vught en Westerbork dat ook Duitse kampen waren.
  In Polen bestond de bewaking voor een groot deel uit Ukrainers maar ook Polen waren vertegenwoordigd maar dat maakt het nog geen Poolse kampen en ook geen Ukrainse.
  In Nederland liepen ook Nederlandse en Ukrainse bewakers rond maar ook hier bleven het Duitse kampen.
  Ik geloof ook niet dat de Poolse regering zal ontkennen dat er een zekere verantwoording uit ging van de Poolse bewakers.
  Naar mijn mening is de reactie van Netanyahu nogal overtrokken lijkt me.

  Liked by 1 persoon

 2. Lord of Hosts // januari 30, 2018 om 08:32 //

  Polen mag er dan trots op zijn dat zij als enig Europees land aan Duitse SS-legioenen geen landgenoten leverden, maar als het gaat om de gruwelijke misdaden tegen hun eigen Joodse landgenoten dan spannen zij toch wel de kroon en hebben ze plotseling geheugenverlies…, of mogen we dat niet zeggen over een lidstaat van de EU?
  De waarheid is een leugen?
  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=2&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=nl&u=https://ciekawostkihistoryczne.pl/2016/02/01/polacy-mordowali-nie-tylko-w-jedwabnem-trzy-pogromy-ktorych-powinnismy-sie-wstydzic/&usg=ALkJrhgMJy2OtdxiNsgVeqHDuyXLbFFnxg

  Liked by 1 persoon

 3. Lord of Hosts // januari 30, 2018 om 08:33 //

  Polen mag er dan trots op zijn dat zij als enig Europees land aan Duitse SS-legioenen geen landgenoten leverden, maar als het gaat om de gruwelijke misdaden tegen hun eigen Joodse landgenoten dan spannen zij toch wel de kroon en hebben plotseling geheugenverlies…, of mogen we dat niet zeggen over een lidstaat van de EU?
  De waarheid is een leugen?
  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=2&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=nl&u=https://ciekawostkihistoryczne.pl/2016/02/01/polacy-mordowali-nie-tylko-w-jedwabnem-trzy-pogromy-ktorych-powinnismy-sie-wstydzic/&usg=ALkJrhgMJy2OtdxiNsgVeqHDuyXLbFFnxg

  Like

 4. Henk der Niederlànder // januari 30, 2018 om 09:29 //

  Ik heb dat artikel enige tijd terug gelezen @Lord of Hosts.
  Degene die zich daar uitgaf als hystorikus was helemaal geen hystorikus.
  Maar dat in het midden gelaten.
  Ik ben rrvan overtuigd dat in Polen de nodige smeerlapperij is uitgehaald met de Joden zoals in de meeste bezette landen overigens.
  Men vergeet hier in Nederland ook liever dat de Nederlanders 7,50 gulden beurden voor elke aangebrachte Jood.
  Deze dingen zijn natuurlijk op geen enkele manier goed te praten, maar naar mijn mening moet een hobbyist niet proberen de geschiedenis zo aan te passen zoals het in zijn eigen straatje uit komt.
  ook in die tijd was er fakenieuws zoals we weten, ze hadden daar nl een dr Goebels.

  Like

 5. ongelovige // januari 30, 2018 om 14:32 //

  Heb toch al vaker gelezen dat Poolse landarbeiders enthousiast keel-doorsnij-bewegingen maakten als de treinen met joden naar de vernietigingskampen langs kwamen.
  In dezelfde tijd kon het Nederlanders geen bal schelen als de joden uit hun huizen werden gehaald (Marga Minco) meestal door Nederlandse politie-agenten om door Nederlands spoorwegpersoneel bijv naar Polen te worden getransporteerd.

  Like

 6. en van de genocide gepleegd door de joden zwijgt men in alle talen .Lenin, Trotsky,beria ,Stalin waren joden en hebben tussen de 50 en 80miljoen van hun eigen mensen laten vermoorden zie maar na

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s