Nieuw

Meningspolitie op het tennisveld

Foto: Tennys Sandgren, 2013 US Open tennis. Bron: Wikimedia. Auteur: Khall1323

In de onlangs voltooide Australia Open, de eerste van de vier Grand Slam-toernooien van dit jaar, won de legendarische Roger Federer. Hij behaalde zijn eenentwintigste Grand Slam-titel en zijn zesde titel in Melbourne.

Door: Håkan Johansson – Vertaling: ‘Rommel’

Maar de meeste aandacht trok echter een relatief onbekende Amerikaan die, ondanks zijn rangorde rond een honderdste plaats, zich tot in de kwartfinale wist te plaatsen. De uit Florida afkomstige Tennys Sandgren bleek een formidabele speler te zijn die het publiek met een gevarieerde spelstijl verraste. Zijn tennisspel kwam echter in een kwaad daglicht te staan toen bleek dat hij “verkeerde” politieke opvattingen had. Op zijn Twitter-account, had hij tweets gelinkt van controversiële debaters als Ben Shapiro, Mike Cernovich en Tommy Robinson, die door de links-liberale pers als rechtsextremisten worden afgeschilderd.

Hij werd ook aangevallen voor een zes jaar oude tweet, waar hij na een bezoek aan een homoclub had geschreven: ”It left my eyes bleeding”. Wat de voormalige wereldkampioene Serena Williams door het dak liet gaan en als zelfbenoemde woordvoerster voor alle homoseksuelen een openbaar excuus eiste. Sandgren was ten tijde van de tweet net twintig jaar geworden en was ermee eens dat hij zich onhandig had uitgedrukt en verontschuldigde zich met de verklaring: ”I used poor and harsh words to describe a bad experience”. Dat de jongeman, die zelf zegt dat hij overtuigd christen is, het een beetje moeilijk heeft in een omgeving van een homoclub – waarvan wordt gezegd het er wild kan aan toe gaan – is goed te begrijpen, aangezien religieuzen vaak een ouderwetse opvatting van homoseksualiteit hebben.

Daarentegen liet Sandgren zich echter niet uit het veld slaan tijdens een persconferentie toen zijn zogenaamde “rechtse” opvattingen ter sprake kwam. Wanneer een journalist na een lange uiteenzetting uiteindelijk tot zijn punt kwam, barstte Sandgren in lachen uit over de beschuldigingen, en ondanks dat zijn coach van mening was dat de vraag in context met tennis belachelijk en onbelangrijk was, onderbrak Sandgren hem en beantwoorde de vraag door te zeggen: ”It´s fine, it´s fine” en verdedigde zichzelf met de stelling dat het volgen van iemand op Twitter niet betekent dat men sympathiseert met alle meningen van die persoon. De journalist maakt zich schuldig aan een argumentatieve conclusie die vaak gebruikt wordt, namelijk “Guilt by association”, een zeer valse beschuldigingstechniek.

Later bemoeit zich de anders ongegeneerde tennislegende John McEnroe ook met het debat en geeft Sandgren een geschiedenisles over de dertiger jaren speler Gottfried von Cramm en de nazi’s, evenals de Afro-Amerikaanse Arthur Ashe en de Zuid-Afrikaanse apartheid. Met de bedoeling Sandgren te leren dat op het tennisveld alleen politiek correcte meningen zijn toegestaan – iets anders wordt door de meningspolitie afgewezen. McEnroe heeft geen vervalsing van de geschiedenis weergegeven, alles wat hij zegt is waar, maar om de oude spoken het nazisme en apartheid erbij te halen is enigszins lachwekkend. Wanneer de provocerende journalist de laatste “rechtse spook” Charlottsville aankaart, moet Tennys Sandgren uit pure verbazing lachen.

De druk op  Sandgren werd uiteindelijk toch te groot en hij heeft nu zijn hele Twitter-account verwijderd, en heeft verklaard dat hij een ”a version of a clean start” gaat maken.

Bron:

https://samnytt.se/tennisens-asiktskorridor/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

4 Comments on Meningspolitie op het tennisveld

 1. Even oom Donald bellen en die lompe McEnroe zingt wel een paar octaven hoger.

  Like

 2. antiislamnu // januari 30, 2018 om 02:01 //

  Pffff hebben ze niets beters te doen wat een toestanden dit

  Like

 3. Republikein // januari 30, 2018 om 03:37 //

  Voor gelovigen en/of fans van een oude held van koeien en revolvers.

  Tegengas van filmheld Clint Eastwood.

  Zie trailer in link voor Clint Eastwood film met in hoofdrollen helden uit de praktijk
  De 15:17 naar Parijs vertelt het verhaal van Amerikanen die de terroristische aanslag stopten.

  De 15:17 naar Parijs die op 9 februari uitkomt vertelt het verhaal van de Thalys-aanval in 2015, waarbij drie Amerikanen geholpen hebben om een gewapende islamitische terrorist ervan te weerhouden een bloedbad te plegen in een Franse trein.

  Spencer Stone, Anthony Sadler en Alex Skarlatos, die die dag aantoonbaar tientallen levens hebben gered, zullen zich in de film verbeelden.

  Het is een verhaal niet alleen van heldhaftigheid maar ook van geloof.

  Op die dag had God Zijn hand op ons zei Sadler van de treinaanval.

  De vader van Sadler, een baptistenprediker, legde uit:”Wij geloven dat Gods voorzienbaarheid zijn weg naar buiten heeft bewandeld. Ik ben gewoon dankbaar dat ze er waren en dingen hebben gedaan “.

  Stone en Skarlatos crediteren ook de Almachtige met het beschermen van hen die dag.

  http://www.wnd.com/2018/01/see-trailer-for-clint-eastwood-film-starring-real-life-heroes/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s