Nieuw

Zoektocht naar Negro wekt woede, maar is dit racisme?

Foto: Negro. Bron: Twitter

DETROIT – De vermissing van hond Negro heeft online een hele discussie opgeleverd over racisme. Een Amerikaanse vrouw genaamd Becky vroeg op sociale media om te zoeken naar het beest, maar kreeg het verwijt ’racistisch’ te zijn. Terecht?

Becky vertelde op Twitter dat ’negro’ in het Spaans simpelweg ’zwart’ betekent. Niets mis mee, dacht zij. Daar dacht niet iedereen zo over. „Jullie hebben allemaal geen zwarte huid, dus je begrijpt de situatie niet”, schreef iemand. Daarop reageerde een ander: „Jullie spreken allemaal geen Spaans, dus je begrijpt de betekenis niet.”

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1595415/zoektocht-naar-negro-wekt-woede-maar-is-dit-racisme

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

7 Comments on Zoektocht naar Negro wekt woede, maar is dit racisme?

 1. Henk der Niederlànder // januari 28, 2018 om 09:21 //

  Ik kan me niet aan het idee onttrekken dat als er een grote groep van degenen die dit soort reacties geven en daarmee zo’n onzinnige discussie op gang brengen zich kapot zitten te lachen achter hun pc.

  Liked by 1 persoon

 2. Wedden dat er nog nooit geen enkele neger of blanke daar ooit een opmerking over gemaakt heeft, wanneer ze met de hond op straat liep, en ‘m Negro noemde.
  Ze kijken wel uit.

  Wie kent er b.v. niet een zwarte hond die Blacky genoemd werd.
  Daar heb ik ook nooit iemand over gehoord.

  Like

 3. Witje pesten is ‘t, meer niet. Best leuk als je toch de hele dag geen flikker te doen hebt en een leuke uitkering hebt. Voor een aantal van die slimmerikken is het ook een mooi verdienmodel. Elke avond bij de kwijlrubrieken op de televisie brengt toch weer een paar ruggen per jankbeurt op dus dan zit je op jaarbasis gauw op een paar ton. En andere beroepsjankers maken ’t nog bonter en gaan de politiek in zodat nog gekkere mafketels die ook niet hoeven te werken daar dan weer op kunnen stemmen. Man, man, man, man, wat een land waarin brave mensen zich de tiefus moeten ploeteren om een klein deel van de opbrengst te mogen houden om vreten te kopen en het grootste deel af wordt genomen om ook nog eens het enorm grote gekkenhuis te financieren.

  Like

 4. Scrutinizer // januari 28, 2018 om 13:19 //

  In het Spaans betekent negro inderdaad gewoon zwart. En un negro is dus een zwarte oftewel een neger. I.t.t. wij die verbaal van “neger” kunnen overstappen op “zwarte”, gaat dit in het Spaans dus simpelweg niet. Wat op zich al aantoont hoe onzinnig het is om het wel te doen: een woord wat gewoon een feitlijke beschrijving is, wordt plots als beledigend ervaren, dan stappen we maar over op een taalkundig synomiem. Alsof je een dwerg plots kleine of korte zou gaan noemen en hij zich dan niet meer schaamt voor zijn dwerg-zijn, of zoiets…
  Overigens nog een leuke anecdote: een hierheen uitgeweken Francaise heeft op haar kleine chacra enkele kippen, geiten en paarden en 1 ezel. Die noemt ze Hollande (niet naar het land maar naar de eertijdse linkse president van haar land).

  Like

 5. Of een chinees een “gele” noemen en een indiaan een “roodhuid”… Ohw, wacht even.

  Like

 6. Esperanza // januari 28, 2018 om 15:33 //

  Pak van me hart dat Negro deze week is terug gevonden.

  Gouwe ouwe, hoe lang nog?

  Like

 7. Het is een dier, geen beest. Beesten zijn mensen die andere mensen afslachten om wat voor een reden dan ook.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s