Nieuw

Dreigt er een burgeroorlog in Zweden, of zijn ze te bang om te verliezen?

Bron/Auteur: Peter Sweden

Door: Adriaan Jansens

In de volgende video zegt Peter Imanuelsen, een Zweedse journalist en politiek commentator die bericht over het nieuws uit Zweden, dat er een burgeroorlog in Zweden dreigt. Dit komt omdat premier Stefan Löfven onlangs heeft gezegd dat hij overweegt om het leger in te zetten om de zware en toenemende criminaliteit van moslimbendes in de buitenwijken te bestrijden, en omdat miljoenen pamfletten zojuist aan Zweedse burgers zijn uitgedeeld om hen voor te bereiden op oorlog.

De Zweden worden verteld om zich voor te bereiden op oorlog

Maar zoals hij aangeeft, als het leger wordt ingezet, betekent dit niet noodzakelijk dat deze zwaar bewapende bendes het gewoon zouden opgeven en zich overgeven.

Integendeel. Ze zouden met Zweedse leger hoogstwaarschijnlijk zo’n gevecht aangaan, dat de uitkomst feitelijk een nederlaag voor het leger zou betekenen, en wat dan?

Omdat, zoals we eerder hebben gemeld, het Zweedse leger niet groot is, en het niet bijzonder goed opgeleid is voor stedelijke gevechten en het leger kan geen hulp van de NAVO verwachten zonder reactie van Rusland, en de bendes zijn waarschijnlijk veel of meer, geïmporteerde jongens met ervaringen uit werkelijke oorlogsgebieden in het Midden-Oosten en de Balkan, en zijn net zo goed bewapend.

Leger, welk leger?

En dit risico op verlies van duizenden in paniek geraakte Zweedse troepen, is waarschijnlijk de reden waarom de regering zo terughoudend is om het leger te laten optreden. Ze zijn bang voor de uitkomst, waardoor deze kwetsbaarheid en dus angst voor hun eigen leven uiteindelijk worden blootgelegd.

Ze zouden natuurlijk elk woord in dit rapport ontkennen en de wereld vertellen dat alles goed en onder controle is, net als “Bagdad Bob” tijdens de invasie in Irak.

Maar het feit blijft, als niets wordt gedaan, zal het alleen maar erger worden, totdat er geen andere keuze wordt overgelaten om dan het leger in te zetten.

Adriaan Jansens

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

9 Comments on Dreigt er een burgeroorlog in Zweden, of zijn ze te bang om te verliezen?

 1. Henk der Niederlànder // januari 28, 2018 om 14:53 //

  Mij lijkt dat het Zweedse leger dit makkelijk kan winnen van die schooiers.
  Het leger kan namelijk de ene no go zone na de andere elimineren en bij echte moeilijkheden pantserwagens inzetten.
  Het feit blijft dat waar een wil is is een weg en waar geen wil is is geen weg

  Liked by 1 persoon

 2. Wat het leger kan, kan de politie ook. Maar de wil is er inderdaad niet. En Stefan Löfven heeft een dag na zijn ‘moedige’ uitspraak alweer zijn keutel ingetrokken. Het geraas van links was ondraaglijk voor hem.

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // januari 28, 2018 om 15:15 //

  Is dat echt waar van die waarschuwende pamfletten ? En zijn die dan door de overheid verspreid ?

  Like

 4. Die no-go zone’s moet men hermetisch afsluiten, onschuldige burgers zoals vrouwen en kinderen mogen naar buiten. Wat overblijft zal zich moeten overgeven of wegkwijnen.

  Liked by 1 persoon

 5. Natuurlijk kan het leger en politie dit geheel onder controle krijgen ook al is dat
  leger niet zo groot.
  Het zijn deskundige militairen waarbij bendes geen enkele kans maken
  Alleen….je moet er dan wel mee beginnen

  Liked by 1 persoon

 6. Esperanza // januari 28, 2018 om 15:46 //

  Tijl @ 15:15, in bijbehorende video wordt rond 01:40 iets meer gezegd namelijk gezegd namelijk dat die pamfletten zijn verspreid met melding ‘what to do in case of a terrorist attack or what to do in case of a war’.

  Like

 7. Duchesne // januari 28, 2018 om 21:28 //

  Vechten tegen bendes vereist enorme flexabiliteit, een volmacht om direct beslissingen te kunnen nemen zonder eerst door een bevelsstructuur te moeten en stilte, voorla stilte. Geen pantserwagens op de wegen en in de wijken, tenzij je er zoveel hebt dat je iedere burger met twee soldaten kunt “beschermen”. Kijken en luisteren, noteren en gericht elimineren.

  Soldaten worden enorm overschat, het gros van het leger is te lui om te bewegen en te stom om zelf na te denken. Dat zijn bijna de selectie criteria, daarom werft men ook vooral kinderen en hen die net met schaamhaar zijn uitgerust…..het luisterd, het doet en het volgt. Dat is prima voor een stormloop op vijandelijke stellingen waarbij je naar verwachting de helft van je trowpen verliest maar deze eeuw vraagt hele andere oplossingen. Er zijn geen veldslagen meer, er is geen reguliere vijand met vliegvelden en steden om te bombarderen. Zou het simpelweg georganiseerde misdaad zijn dan was daar nog enige uit het verleden beproefde tacktiek voor te vinden, maar het gaat over een cultuur en godsdienstige kwestie waarbij de misdaad deel is van beide…..in deze wereld zijn geen “hearts and minds” te winnen, ze hebben Allah al….

  Overheidsdiensten functioneren zolang iedere burger gehoorzaamd en aanspreekbaar is. Het aanwerven voor leger en politie van allachtonen is niet de oplossing maar het ultieme falen.

  Zweden heeft het geluk dat het met het sluiten in een richting van een brug en het blokkeren van enkele havens vrijwel alle gaten dicht heeft, het is dan een kwestie van persen en de poep loopt via de brug weg. Zweden en Noorwegen hebben een goede positie, kunnen overleven en vrij blijven, mits ze dat willen. En daar wring de schoen, dat willen. De tijd van democratisch beslissen is over, als dat er ooit was. Verkiezingen worden gemanipuleerd, oppositie aangevallen en het systeem van de staat zit zo vol met eenzijdig politek profiterende figuren dat het geen zin meer heeft nog via de stembus verandering te krijgen.

  Het kindje van het politiek correcte wereldje en de multiculti beweging is een monstertje gebleken en nu moeten ze zelf de troep opruimen, word hun de tepel afgebeten en het vlees van het bot gevreten. De arrogantie van de Gutmensch de wereld te willen inrichten naar hun denkbeelden en anderen te dwingen mee te lopen in de optocht van de waanzin is hun ondergang. Enkel God kan de wereld inrichten naar wens, voor zover je die onzin geloofd.

  Liked by 1 persoon

 8. Henk der Niederlànder // januari 29, 2018 om 18:07 //

  Mischien zou voor Zweden een oplossing zijn om een paar compagnieen op te laten leiden door de Sayeret Matkal.
  Die weten maar al te goed hoe ze met dat doort getriefel moeten omgaan.
  Deze afdeling van het IDF hebben hun waarde bewezen en op verschillende plaatsen in de wereld de nodige antiterrorisme eenheden opgeleid, met groot succes.

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sayeret_Matkal

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s