Nieuw

Als je erbij wilt horen ben je tegen Trump

Tijl verbaasd zich al langere tijd over het moddergooien naar Trump en moet helaas ook vaststellen dat Trump het zijn tegenstanders zo nu en dan ook wel makkelijk maakt.

Ik geloof niet dat er ooit een president van de Verenigde Staten is geweest die meer (negatief) commentaar heeft gekregen dan hij, en ja ook ik heb al meerdere keren met verwondering zitten kijken hoe hij zich voor de camera gedraagt als een slechte acteur van C-films.

Maar een president hoeft ook niet zozeer mediageniek persoon te zijn, hij moet zijn landwoman-1253487_640 leiden en waar mogelijk verbeteringen aanbrengen en zijn tijdens de verkiezingen gemaakte beloften waarmaken. En dat doet hij !! Hij wordt daarbij onwaarschijnlijk gehinderd door linkse Amerikanen die hun nederlaag zelfs na een jaar nog steeds niet te boven zijn.

flag-2614999_640

Het was dan ook een aangename verrassing toen er vorige week een essay van Matt Mayer in de Elsevier werd afgedrukt, je wilt nog net niet de Trump Mars Triomf Mars van Verdi afspelen tijdens het lezen. Hij stelt dat Trump de ideale bliksemafleider is die door kleine “schandaaltjes” de aandacht af weet te leiden en intussen zijn mensen zijn beleid laat uitvoeren. Zijn succesvolle beleid zou je eigenlijk moeten zeggen. Zijn vijanden (waar hij er meer dan genoeg van heeft) zullen dat nooit of te nimmer willen toegeven, sterker nog ze doen alles wat menselijkerwijs mogelijk is om dat af te zwakken.

Als de economie groeit dan hoor je ineens dat die groei al begon onder Obama, alsof hij nu de vruchten plukt die Obama gezaaid heeft. Sluw natuurlijk maar niet of hooguit ten dele waar. Ja de pijn van zijn overwinning zit diep.

Als grootste succes noemt Mayer de benoeming van Neil Gorsuch die de eveneens conservatieve Antonin Scalia bij het Hooggerechtshof opvolgde en die zo mogelijk nóg conservatiever is dan Scalia en ; “Omdat het Congres door almaar wisselende meerderheden en presidentiële decreten niet permanent zijn is controle over het Hooggerechtshof steeds belangrijker- daar worden wetten bepaald voor tenminste één generatie. Naast Gorsuch benoemde Trump een recordaantal lagere Federale rechters in zijn eerste jaar.

Daarnaast noemt hij de aangenomen belastinghervorming waarvan de gevolgen voor de economie de komende maanden en jaren zichtbaar zullen worden. Ondanks dat de Democraten gillen dat vooral bedrijven ervan profiteren voorspellen economen dat de Amerikanen in maart en april gaan zien dat zij meer van hun geld zelf mogen houden dan voorheen. En terwijl de regelgeving werd teruggedrongen en de belastingen verlaagd groeide de economie met 3% en wordt er verwacht dat de groei van volgend jaar nog groter zal zijn.

Tijl wil het artikeltje niet te lang maken maar ook het buitenlandbeleid krijgt van Meyercartoon-2026565_640 een grote vette tien met een griffel. En Hillary ? Ach die zie je zo heel nu en dan nog voorbij schuifelen als die hoogbejaarde niet zo fris meer ruikende tante die haar best doet te verbergen dat zelfs glimlachen al pijn doet.

Laat al die democraten in Amerika en de Klavertjes en Pechtoldjes in Nederland dus maar keffen en geniepig in hielen bijten, Trump schopt ze jankend naar hun moeder door zijn resultaten ! Eat your heart out !!

technology-2636253_640Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

15 Comments on Als je erbij wilt horen ben je tegen Trump

 1. Esperanza // januari 28, 2018 om 14:26 //

  Tijl, ‘beoordeel dit’, werkt niet meer?

  En btw dat internet akkefietje van Fub begint nu wel verdacht lang te duren.
  Hopelijk is ie niet kalt gestellt.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // januari 28, 2018 om 14:36 //

  Nou ik vind het niet sportief om mezelf te “liken” maar bij mij werkt het nog wel.
  En nee als het goed is komt Fub in de loop van de week weer boven water, en inderdaad het heeft nu wel lang genoeg geduurd, jij en ik zijn vast niet de enigen die hem missen.

  Like

 3. Esperanza // januari 28, 2018 om 14:42 //

  Tijl ik doel niet op ‘liken’ maar op de vijf sterren die er voorheen boven stonden en waaraan een score kon worden gegeven.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // januari 28, 2018 om 15:08 //

  Ja dat bedoelde ik ook maar ik dacht “kom laat ik eens net doen of ik een nerd ben”…..

  Like

 5. Trumps maatregelen hebben een waanzinnig effect. Een flink aantal grotere bedrijven heeft met kerst/nieuwjaar voor het eerst in tijden weer een bonus voor al het personeel gegeven vanwege de belastinghervormingen. En dan hebben we het over bedragen van 500-2500 per persoon.
  Het aantal banen is enorm toegenomen, en als gevolg daarvan zijn de lonen voor geschoold personeel nu ook in de lift.
  De hervormingen zijn goed voor de bedrijven, ja, maar de gewone man profiteert er zeker van, aangezien de belastingvrije voet is verdubbeld, waardoor men over de eerste $12.000 die men verdient geen inkomnstenbelasting hoeft te betalen ipv over de eerste $6.000 en voor een getrouwd stel is het van $12.000 naar $24.000 gegaan. Er zijn heeeeeeeeeel veel amerikanen die per jaar van zo’n bedrag moeten leven en dus geen inkomstenbelasting hoeven te betalen.

  En zelfs voor ongeschoold personeel is de arbeidsmarkt weer aangetrokken, de werkloosheid is enorm gekelderd omdat bedrijven weer durven investeren.
  En wat denk je van Apple die de economie (mede) door de wijziging weer even injecteert door eeb flinke portie overzees geld weer terug te brengen en een enorme campus te gaan bouwen.
  Niks ‘begonnen onder Obama’. Dit is puur een gevolg van Trumps acties.

  En het is heel goed mogelijk dat hij als bliksemafleider speelt. Hij is intelligent en heeft zijn doelen kenbaar gemaakt en is vastbesloten om ze te bereiken en is goed op weg om dat te doen

  Like

 6. Esperanza // januari 28, 2018 om 17:42 //

  Ivanka, vrouw achter de Donald.

  http://www.floridanewsflash.com/news/42079/

  Like

 7. Esperanza // januari 28, 2018 om 17:53 //

  ‘As president of the United States I will always put America first just like the leaders of other countries should put their country first also. But America first does not mean America alone. When the United States grows, so does the world.’

  Like

 8. Esperanza // januari 28, 2018 om 18:03 //

  Merkwaardig @Tijl 15:08, bij mij zijn ze niet meer aanwezig die vijf sterren bij ‘beoordeel dit’ die d’r eerder onder de artikelen hier wel stonden.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // januari 28, 2018 om 22:53 //

  Heb werkelijk geen idee hoe dat zou kunnen komen Esp. bij mij staan ze er wel en inmiddels met 13 votes (zei hij trots 😀 ) Geef er eens een klap op ?! Dat werkte vroeger bij die radio’s met lampen en buizen nog weleens….

  Like

 10. Esperanza // januari 29, 2018 om 01:26 //

  Wie weet gevalletje van happen naar het baasje.

  Like

 11. Lig aan je confuser Esp, browser infectie?

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // januari 29, 2018 om 02:40 //

  Ik dacht al dat iedereen vroeg naar bed was… maar goed, waar hadden we het over ? Oh ja Trump !

  Like

 13. Hier is het nog vroeg

  Like

 14. Republikein // januari 29, 2018 om 04:39 //

  Tracking protection?

  Like

 15. Henk der Niederlànder // januari 29, 2018 om 10:12 //

  Zeg Skeeter, nachtbeest!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s