Nieuw

13-jarig meisje probeerde zelfmoord te plegen na verkrachting – illegale Afghaan ontloopt deportatie omdat de “misdaad niet erg genoeg is”

Het vonnis in de rechtbank van Uppsala werd een winnend lot voor de kinderverkrachter (zie foto). Hij wordt als minderjarige veroordeeld en mag in Zweden blijven, hoewel hij volgens de Migratiedienst een volwassen man is.

Een zogenaamde minderjarige vluchteling heeft een 13-jarig meisje in de bosjes verkracht. Naderhand probeerde het meisje zelfmoord te plegen door een handvol slaaptabletten te slikken. De Afghaan komt weg met jeugdzorg – ondanks dat de migratiedienst heeft vastgesteld dat hij liegt over zijn leeftijd en volwassen is. Bovendien oploopt hij deportatie.
– De strafmaat was niet hoog genoeg om uitzetting tot stand te brengen, staat in het vonnis.

Het 13-jarige meisje had met de Afghaan eerder contact in het Resecentrum in Uppsala, ongeveer een week vóór de verkrachting. Hij beweerde toen 16 jaar oud te zijn.

– Hij zag er veel ouder uit. Maar ik geloofde hem, omdat ik mensen heb gezien die er ouder uitzien dan ze zijn, zei het meisje tijdens ondervraging.

Begin augustus 2017 ontmoette een groep jongeren elkaar in een park in het district Gottsunda. De Afghaan verklaarde dat hij “in de zon wilde gaan” en nam het 13-jarige meisje mee in de bosjes.

De ‘minderjarige vluchteling’ rukte haar kleren af, hield haar bij haar polsen vast en voerde een verkrachting uit.

Volgens het slachtoffer zei de verkrachter niets tijdens de verkrachting.

– Hij glimlachte alleen maar, zei ze, en constateerde dat de Afghaan “zich als een beest gedroeg”.

– Hij klonk meer als een dier. Een hond of als een wolf.

De dag daarna vertelde het meisje haar vader wat er was gebeurd, wat ertoe leidde dat de verkrachting aan de politie werd gemeld.

Een paar dagen later deed het meisje een mislukte poging om zelfmoord te plegen.

– Ik slikte slikte een massa slaappillen omdat ik wilde sterven. Ik voelde me vreselijk naar nadat hij me dat had aangedaan, zei het meisje.

Maar kort daarna belde ze haar vader en uiteindelijk braakte ze de tabletten uit en bracht de nacht door in het ziekenhuis.

Het ‘vluchtelingenkind’ verklaarde bij zijn asielaanvraag in Zweden dat hij in november 2000 was geboren.

Hij komt daarom weg met met vier maanden jeugdzorg.

– Er is geen onderzoek geweest na de leeftijd van [de Afghaan] en de rechtbank heeft niet de gegevens gekregen die de Migratiedienst ertoe heeft gebracht de leeftijd van [de Afghaan] als ouder te beoordelen dan hij zelf heeft aangegeven, schrijft de rechtbank.

– De rechtbank heeft zich daarom gebaseerd op het meest gunstige voor [de Afghaan], dat wil zeggen zijn eigen gegevens dat hij werd geboren in 2000. Gezien het bovenstaande, wordt [de Afghaan] geacht 16 jaar te zijn geweest op het moment van de misdaad.

De officier van justitie had geëist dat het vluchtelingenkind, wat eerder zijn asielaanvraag door de Zweedse migratiedienst was afgewezen, uit Zweden moest worden gedeporteerd.

Maar ook in dit opzicht werd het vonnis een winnend lot voor de verkrachter.

De misdaad is namelijk niet erg genoeg om Afghaan te deporteren, volgens de rechtbank van Uppsala.

Volgens het vonnis is er geen onderzoeksrapport “behalve die van de misdaad zelf, wat aanduidt dat [de Afghaan] zich hier in het land schuldig zal maken aan voortdurende criminaliteit”.

Bron:

http://www.friatider.se/13-rig-flicka-f-rs-kte-ta-sitt-liv-efter-skogsv-ldt-kten-nu-slipper-han-utvisning-f-r-brottet-var

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

3 Comments on 13-jarig meisje probeerde zelfmoord te plegen na verkrachting – illegale Afghaan ontloopt deportatie omdat de “misdaad niet erg genoeg is”

 1. Hoeveel onschuldige meisjes moet hij nog kapot maken voordat het erg genoeg is?

  Like

 2. Henk der Niederlànder // januari 28, 2018 om 14:49 //

  De enige vraag hierbij is: heeft de vader geen pistool geweer of voor mijn part een honkbalknuppel in huis.

  Like

 3. Zweden, een groot gekkenhuis.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s