Nieuw

Joodse professor verwijt antisemitisme onder moslims aan ‘islamofoben’ 

Professor: De toenemende haat tegen moslims is de voedingsbodem voor het antisemitisme. Foto: Professor Yehuda Bauer van de Hebreeuwse universiteit in Jeruzalem. © Fria Tyder Wikimedia/Screenshot

De toegenomen haat tegen moslims is de voedingsbodem voor antisemitisme. Zo wordt het vandaag in een artikel in SVT Nyheter beschreven. De staatsmedia-gigant heeft de 93-jarige geschiedenisprofessor Yehuda Bauer geïnterviewd, die stelt dat haat tegen moslims leidt tot een ‘tegenreactie’ van moslims om terug te haten, waardoor antisemitisme ontstaat.
– Wat nodig is, is tegelijkertijd zowel islamofobie als antisemitisme bestrijden, zegt hij in Agenda.

In SVT Agenda wordt de Israëlische geschiedenisprofessor Yehuda Bauer aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem geïnterviewd.

In de rapportage geeft hij de schuld van het antisemitisme onder moslim-immigranten niet aan de moslims zelf, maar aan de Zweedse ‘islamofoben’.

“De toenemende haat tegen moslims is de voedingsbodem voor het antisemitisme”, luidt de kop van SVT’s rubriek.

– Als migratie leidt tot toegenomen islamofobie bij de lokale bevolking, dus een hekel aan moslims, wordt dit een voedingsbodem voor antisemitisme. Omdat wanneer er haat tegen moslims is, de tegenreactie terug haten wordt. En omdat joden het doelwit zijn van de radicale islam, ontstaat er een echo van dit. Wat nodig is, is tegelijkertijd zowel islamofobie als antisemitisme bestrijden, zegt Yehuda Bauer in het SVT programma.

Bauer ziet ook parallellen tussen “radicale islamisme’ en “nazisme”, waarvan hij gelooft dat ze beiden de wens delen om “de wereld met geweld te veroveren”.

Maar volgens Bauer verschilt de zogenaamde radicale islam van het “gewone” islamitische geloof en zou je immigranten niet als een groep moeten beschouwen.

De professor beweert dat degenen die het best antisemitisme uit het Midden-Oosten kunnen bestrijden, de mensen zelf zijn die daar ook vandaan komen.

Bron:

http://www.friatider.se/svt-intervju-skyller-kad-antisemitism-bland-muslimer-p-islamofober

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 995 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

21 Comments on Joodse professor verwijt antisemitisme onder moslims aan ‘islamofoben’ 

 1. Verstrooide professor.

  Liked by 1 persoon

 2. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Och gossie, wat naar nou. De meeste Joodse geleerden worden wijzer naarmate ze ouder worden. Hier lijkt de tegenovergestelde richting te zijn ingeslagen.

  Liked by 2 people

 3. De Zweedse staats-tv heeft weer een ouwe seniele gek kunnen vinden die alles weet om te draaien. Een verwrongen spiegelbeeld van de werkelijkheid geven.

  Liked by 1 persoon

 4. Heb autisme, zelfs klassiek autisme, maar desondanks is het met sommige professoren nog erger gesteld.

  Liked by 1 persoon

 5. Maar wellicht iets anders dan autisme dan. Veel mensen met linkse mentaliteit zijn niet autistisch, maar desondanks mankeert er wel veel aan hun bovenkamer.

  Like

 6. antiislamnu // januari 27, 2018 om 22:27 //

  93 en aan het dementeren het is tijd om te sterven voor deze man.

  Liked by 1 persoon

 7. jackvanderveen // januari 27, 2018 om 22:35 //

  Zou deze professor zijn omgekocht?
  Anderzijds klinkt er wel een kern van waarheid door, namelijk alle verkeerde moslims, dat zijn er helaas honderdenmiljoenen, zijn ook nogeens super agressief tot het dodelijke toe als men alleen al hun tenen schampt. Dus zijn zogenaamde islamofobie kan daar daadwerkelijk schuld aan zijn. De vraag is wel:’wie is de oorspronkelijke aanstichter? ‘

  Liked by 1 persoon

 8. Ze moeten eens oprotten met dat “radicale”, er is niks radicaals aan het letterlijk volgen van het zwam boekje koran. orthodoxe joden zijn hetzelfde laken een pak. Hoe vroomer hoe geweldadiger. En geweldadige vromen dienen behandeld te worden met nog veel meer geweld.

  Like

 9. Dummie.

  Like

 10. Henk der Niederlànder // januari 27, 2018 om 23:55 //

  Volgens deze seniele ouwe gek ligt het dus allemaal aan ons en onze Islamofobie.
  Zou dirzelfde ouwe gek eens moeten gaan luisteren wat men in een gemiddeld Arabisch land van de Joden vind en dan zijn mening nog eens geven.
  Nou valt trouwens alweer op dat we hier een Universitaire hebben die totaal van de pad is.
  Deze ziekte schijnt toch heel erg veel voor te komen op Universiteiten.
  Ik vraag me af wat er in de Universitaire lucht of water zit.

  Liked by 1 persoon

 11. 93, professor en toch zo weinig geleerd.
  Maar ja, Zweden, dat land ligt compleet op zijn gat.

  Liked by 1 persoon

 12. N.E. Derlander // januari 28, 2018 om 01:51 //

  Zijn de woorden van deze professor correct weergegeven door de journalist?

  Like

 13. – Als migratie leidt tot toegenomen islamofobie bij de lokale bevolking, dus een hekel aan moslims, wordt dit een voedingsbodem voor antisemitisme. Omdat wanneer er haat tegen moslims is, de tegenreactie terug haten wordt. En omdat joden het doelwit zijn van de radicale islam, ontstaat er een echo van dit. Wat nodig is, is tegelijkertijd zowel islamofobie als antisemitisme bestrijden, zegt Yehuda Bauer in het SVT programma.

  Komt deze zondag 28 januari 21:15 op SVT2 en SVT Play.

  Like

 14. Te zot voor woorden natuurlijk. Wie was er eerder de kip of het ei…………………zoiets?!! Dat hij zich Professor mag noemen, ongelooflijk! Een blik in de Koran en Hadith zou toch wat inzichten moeten opleveren voor deze man en een stuk geschiedenis ook. Doet me denken aan Anja Meulenbelt die Holocaust overlevenden tevoorschijn toverde die beweerde dat Palestina net een concentratiekamp was en dat dat Israëls schuld was………………Bij alle twee heb je de juiste mens of titel om de slinks/ Europese standpunten te promoten……..

  Liked by 1 persoon

 15. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  antisemitisme bestrijden met mensen die uit het midden oosten komen???…………………is this for real??

  Like

 16. Lord of Hosts // januari 28, 2018 om 09:58 //

  Misschien geeft deze Joodse man Europa wel terecht een koekje van eigen deeg… Hij is 93 dus hij heeft de opkomst en ondergang van nazi-Duitsland bewust meegemaakt…

  Want de recente publicatie van VN-documenten over de Holocaust levert nieuw bewijsmateriaal van het feit dat Westerse mogendheden diep betrokken waren bij de wereldwijde misdaden van het nazi-Derde Rijk. Ze wisten van deze misdaden, omdat ze de nazi’s hielpen.
  En de medeplichtigheid van Europa werd veroorzaakt door de vijandigheid van de VS die Rusland ziet als een geopolitieke/geo-economische rivaal, waar heb je anders bondgenoten voor…
  De Koude Oorlog van het Westen in relatie tot Moskou ging aan de Tweede Wereldoorlog vooraf en na de nederlaag van nazi-Duitsland gaat dit gewoon door tot op de dag van vandaag, ondanks het feit dat de Sovjet-Unie er niet meer is. Waarom?
  Daarnaast wordt het er voor de Joden in de wereld er niet veiliger op. Waarom?
  https://translate.google.com/translate?depth=1&rurl=translate.google.nl&sp=nmt4&tl=nl&u=http://mixednews.ru/archives/118819

  Liked by 1 persoon

 17. ongelovige // januari 28, 2018 om 13:08 //

  Antisemitisme was in Europa heel gewoon vóór WO II. Celine, een van Europa’s grootste schrijvers was antisemiet. Daarom wil men nu zijn eerste geschriften verbieden. En doet men net alsof hij de enige was. Lees anders eens de (dunne) boekjes van Marga Minco. Zij beschrijft de totale ongeïnteresseerdheid van de Nederlanders toen de joden werden weggevoerd. En ze werden meestal niet door Duitse soldaten weggevoerd, maar door Nederlandse politie-ambtenaren. Vervolgens werden ze door Nederlands spoorpersoneel naar de concentratiekampen vervoerd.

  De weinigen die terug kwamen, werden soms aan de grens mishandeld door Nederlandse douane-ambtenaren. Hun bezittingen bleken vaak gestolen: door Nederlandse buren en de overheid. In Maastricht schijnt een museum vol te hangen met gestolen, joodse schilderijen. In het o zo tollllerante Amsterdam moesten joden achterstallige belasting op hun huizen betalen voor hun periode van “afwezigheid”.

  Na de oorlog ontdekten veel Nederlanders dat zij verzetsstrijder waren geweest tijdens de oorlog. Ik kan er van meepraten. Mijn moeder was Duitse. Ik denk dat het antisemitisme in Nederland zo rond 1947 begon te verdwijnen puur omdat er nog maar weinig joden waren.

  Liked by 2 people

 18. ongelovige // januari 28, 2018 om 14:22 //

  Zweden. Sorry Rommel, ik kan er niet over juichen …

  Eergisteren op Canvas de Zweedse film “Turist” gezien. Een Zweeds gezinnetje (man, vrouw, 2 kinderen) zit in een hotel in de Alpen. Plotseling komt er een lawine af op het terras waar ze zitten. De man rent in een impuls weg, de vrouw blijft bij haar kinderen staan. Behalve angstaanjagend lawaai gebeurt er niets.
  Vervolgens verwijt zij hem zijn wegrennen dagenlang, ook waar anderen bij zijn. Het gaat zelfs zover dat die anderen ook ruzie met elkaar krijgen omdat de dames hun heren verwijten dat zij wel hetzelfde gedaan zouden hebben.
  De man zegt niet dat dat nu eenmaal de overlevingsimpuls van de mens is, en ook niet dat zij weliswaar haar kinderen beschermde, maar hem helemaal niet beschermd zou hebben. Hij zegt ook niet dat het feminisme hem zijn rol als gezinshoofd en beschermer heeft afgenomen en hem dat vervolgens dan weer gaat verwijten. Nee, hij stort in. Hij gaat huilen als een oud wijf en zichzelf beschuldigen: “Ik ben ook maar het slachtoffer van mijn impulsen” (uitspraak van de kapitein van de Costa Concordia).
  Uiteindelijk laat de in alle opzichten superieure vrouw zich door haar tot stront gereduceerde man nog even voor de schijn “redden” om hem zich nog een beetje goed te laten voelen, anders zou hun huwelijk over zijn.
  Tot slot mogen we nog een scene zien waarbij het hele gezelschap met de bus teruggaat en de mannelijke chauffeur het niet zo goed doet in de haarspeldbochten. Het hele gezelschap stapt schreeuwend uit en gaat te voet verder (ik schat 15 km) en echtgenoten lopen apart van elkaar.

  Onder de toeschouwers van de film gebeurt overigens hetzelfde: de dames verwijten de heren dat zij ook wel zouden weglopen. Mannen en vrouwen lopen gescheiden van elkaar de filmzaal uit. De regisseur verklaarde trots dat hij zoveel mogelijk echtscheidingen wilde veroorzaken. Nou, zo zal het ook gaan: steeds minder huwelijken, steeds minder relaties, steeds minder kinderen. Die trent is al gaande. Kom er maar in, mohammedanen!

  De linkse feministen kunnen trots zijn. Wij lopen te voet, man en vrouw gescheiden. De sharia komt eraan. Binnenkort ook in Nederland.

  Liked by 2 people

 19. Wanneer gaat die Zweden nu eens de moord op Olof Palme oplossen ?
  Socialist die tijdens zijn premierschap is doodgeschoten, nu al weer 31 jaar geleden.

  Like

 20. Typische redenering.
  Dus wanneer men de haters -lees; moslims- ‘haat’, gaan zij dus nóg meer haten,
  en om nu te voorkomen dat de haters dus dubbel gaan haten, moet je ze knuffelen zodat ze je slechts ‘enkelvoudig’ haten…..
  Oohwkee,…’k snap ‘t.

  En dit moet dan de ‘logica’ voorstellen van een Joodse ‘professor’….??!

  1 ding is wel duidelijk, we hebben ’t hier niet bepaald over een Einstein.

  Like

 21. Ongelofelijk. Voor joden draait t altijd om hen, ook al gaat t om iets heel anders. Het zelfverklaarde uitverkoren volken is er altijd al de kippen bij om zichzelf als slachtoffer in de publiciteit te maneuvreren om er vervolgens nog 70 jaar over tot in de 4e macht over te zeiken, omdat ze hebben ontdekt dat dit een heel succesvol business-model voor ze is. Kijk maar naar die tenenkrommende, schaamteloze vertoning rondom de onschuldige Anne Frank, wiens noodlot door haar gewetenloze vader tot de laatste druppel is uitgepimpt. Deze ouwe nutty professor is er echt helemaal in gaan geloven. Ik denk dat het gros van al die onnozele bezoekers van het Anne Frank huis geen enkel besef heeft van de historische realiteit en waarschijnlijk oprecht gelooft denkt dat “de Nazi’s” 6 miljoen joden hebben vergast, waaronder Anne. Terwijl die ouwe Otto natuurlijk wel beter weet, maar die stomme goyim toch lekker bij de neus blijft nemen. Business-model, dus.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Evangelisatie en open karakter – Jeshua-ists

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s