Nieuw

13-jarig meisje werd naar Irak gebracht, uitgehuwelijkt, verkracht en werd zwanger – Zweedse rechtbank: de verkrachter moet de voogdij over de kinderen krijgen

Foto ter illustratie. Bron: Samhällsnytt. Auteur: Steve Evans.

Een 24-jarige vrouw die op 13-jarige leeftijd naar Irak werd gebracht, uitgehuwelijkt werd aan een tien jaar oude man, zwanger werd en een tweeling baarde, heeft de voogdij over haar kinderen verloren. Dit heeft de rechtbank van Stockholm besloten. In plaats daarvan krijgt de verkrachter de voogdij over de kinderen – en hij hoopt nu naar Zweden te kunnen komen.

Door: Mattias Albinsson – Vertaling: ‘Rommel’

Eergisteren heeft het dagblad Göteborgs-Posten de zogenoemde Alicia-zaak in de publiciteit gebracht. Het gaat over het vier jaar oude Alicia vluchtelingenmeisje uit Basra, Irak, die in het voorjaar van 1998 met haar familie naar Zweden kwam.

In 2007, wanneer Alicia dertien jaar oud is, vindt haar vader dat het tijd voor haar is om te trouwen. Ze wordt naar haar geboorteland gebracht, waar haar familie een tien jaar oudere man vindt met wie ze moet trouwen. Ze wordt zwanger en keert terug naar Zweden, waar ze als veertienjarige in een ziekenhuis in Zweden van een tweeling bevalt. Aangezien Alicia een Zweeds staatsburger is, krijgen haar twee jongens ook het Zweedse staatsburgerschap.

Vanwege de jonge leeftijd van Alica, initieert de Sociale Dienst een BBIC-onderzoek waarbij wordt geconstateerd dat de jonge moeder goed voor haar jongens zorgt. Alicia blijft in Zweden en heeft geen contact met de man in Irak die haar zwanger heeft gemaakt. Zij zorgt alleen voor de kinderen.

Maar Alicia’s vader is er niet gelukkig mee dat zijn dochter geen contact heeft met haar echtgenoot, en in 2009 dwingt hij haar ​​om met de kinderen terug te reizen naar Irak. Ze doet een beroep op haar vader en familie om te mogen scheiden van de tien jaar oudere man. Die besluiten haar wens in te willigen, maar met de voorwaarde dat ze volgens de Iraakse wetgeving haar kinderen afstaat. Het jonge tienermeisje heeft het gevoel dat ze geen andere keuze heeft en keert in 2011 terug naar Zweden – zonder haar twee jongens.

Sindsdien heeft Alicia nauwelijks contact gehad met de jongens. De enige gelegenheid die zich voordeed, was tijdens een vakantiereis naar Irak in 2014, hoewel ze op papier als enige de voogdij over hen had.

Verleden jaar wendde de inmiddels 34-jarige Irakese vader van de jongens zich tot de rechtbank van Stockholm. Hij eist de alleen voogdij over hen. Omdat de kinderen Zweedse staatsburgers zijn, hoopt hij op deze manier een verblijfsvergunning in Zweden te kunnen krijgen.

De negende januari van dit jaar heeft de rechtbank zijn vonnis bekendgemaakt. Alicia verliest de voogdij over de kinderen en in plaats daarvan krijgt de 34-jarige Irakees alleen de voogdij over de tweelingjongens. Het is “wat als het beste kan worden beschouwd” voor de jongens, aldus de rechtbank.

Ter motivering van zijn vonnis voert de rechtbank aan, onder andere, dat de jongens voor het grootste deel van hun leven met hun vader in Irak hebben gewoond, en dat er een risico bestaat dat Alicia niet zal toelaten dat de jongens contact hebben met de vader, de man die haar op 13-jarige leeftijd heeft verkracht, als haar wordt toegestaan om alleen de voogdij over hen te hebben. Daarom is het beter dat ze met hun vader in Irak blijven, meent de rechtbank.

Sara Mohammad is woordvoerster  van de Rijksorganisatie ‘Glöm aldrig Pela och Fadime’, (Vergeer nooit Pela en Fadime), en is zelf geboren in Irak. Ze is zeer verontwaardigd over het besluit.

– Ik ben woedend. Dit meisje is als handelswaar door verschillende handen gegaan, zegt ze tegen Göteborgs-Posten.

Volgens Sara Mohammad ben je niet geschikt als ouder wanneer je met een kind trouwt en daarmee seks bedrijft. Volgens haar is het vonnis een gevolg van de Zweedse identiteitspolitiek die voortdurend excuses vindt en respect toont voor vreemde culturen, zelfs als het gaat om culturen die negatieve consequenties hebben voor kinderen.

Alicia, die nu 24 jaar oud is, is in 2016 getrouwd met een nieuwe man.

Alicia heeft in werkelijkheid een andere naam.

Bron:

https://samnytt.se/13-arig-flicka-fordes-till-irak-giftes-bort-valdtogs-och-blev-gravid-svensk-domstol-valdtaktsmannen-ska-ha-vardnad-om-barnen/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

12 Comments on 13-jarig meisje werd naar Irak gebracht, uitgehuwelijkt, verkracht en werd zwanger – Zweedse rechtbank: de verkrachter moet de voogdij over de kinderen krijgen

 1. jackvanderveen // januari 27, 2018 om 05:21 //

  Een rechter die zo suggestief te werk gaat en niet aan de hand van feiten, dient absoluut geen rechterlijke taken en besluiten te mogen uitvoeren. Zijn (haar) ambt onwaardig. Daarbij nog de hele pedofiele affaire erdoorheen. Volgens mij staat dit besluit in het teken van die pedofiel zijn zweedse shitnationaliteit te laten verkrijgen.

  Like

 2. Henk der Niederlànder // januari 27, 2018 om 08:47 //

  Toch stinkt deze zaak zoals gewoonlijk van alle kanten.
  Even recapituleren.
  13 jaar oud word uitgehuwelijkt in Irak en op het moment dat ze zwanger is gaat ze terug naar Zweden, waar ze bevalt van een tweeling.
  Waar van het hele verhaal geen flikker klopt zit hem hierin: ze reist terug naar Zweden wat evenwel met toestemming van haar Irakees moet zijn gebeurd.
  Dan komt deze Irakees plotseling naar Zweden en komt de voogdij opeisen en zoals een goede Zweedse rechter betaamd word deze eis ook toegewezen.
  Een soort D66 rechter zeg maar.
  Het gevolg is dat deze Irakees dus gewoon in Zweden mag blijven en op deze manier een verblijfsvergunning huis uitkering en de nodige kinderbijslag en subsidies gaat scoren.
  En toen hoorden wij niks meer van het hele verhaal, maar het zou me niet echt verbazen als zo over een jaartje of zo het gezinnetje alle moeilijkheden weer bijgelegd hebben en zich over de rug van de Zweedse belastingbetaler een stuk of tien breuken lacht.

  Like

 3. poldferboy // januari 27, 2018 om 09:54 //

  In de sharia mag je een kind neuken en trouwen en daarnaast mag het zonder bezwaar je nicht zijn. Ik vermoed dat de vader van Alicia aan een familielid of een vriend in zijn dorp in Iraq zijn kind heeft uitgehuwelijkt voor een wederdienst, dus eigen gewin, op financieel, materieel of ander gebied, waardoor je al van mensenhandel kunt spreken.
  Het is niet te bewijzen, want afspraken worden binnen een gesloten kring in de moskee of de shisha lounge gemaakt, waar Allah’s maffia systeem heerst.
  Alicia heeft echter de islamitische maffia code van zwijgplicht doorbroken. Ze is immers in het openbaar getreden, dus ze zal ernstig bedreigd worden door de moslim maffia uit de moskee.

  Dat Alicia haar vader zijn kind jaren lang in Iraq laat wonen, bewijst dat het er veilig is, dus dat Alicia’s vader de mensenhandelaar zelf een nep vluchteling is. Verder is hij strafbaar aan overtreden van de leerplicht voor zijn kind. Ook zal hij veroordeeld moeten worden voor gelegenheid geven van pedofielen sex als pooier.

  Alicia’s vader, de nep vluchteling, mensenhandelaar en pooier zal echter de volledige bescherming krijgen van de zwaar gesubsidieerde vluchtelingenindustrie, die met deze buitengewoon ernstige criminaliteit haar boterham verdient.
  Ook de ambtenaren en politici die de huidige asielwetgeving op hun geweten hebben, en voort laten bestaan, zijn medeplichtig aan deze ernstige criminaliteit.

  Like

 4. Het is mij inmiddels wel duidelijk dat er meer mensen zijn dan dat ik altijd al dacht, die het helemaal niet belangrijk vinden dat kinderen goed beschermd worden.
  Je moet het als kind ook maar goed getroffen hebben met je opvoeders, anders is je leven echt naar de klote.

  Like

 5. Henk, daar zou je nog best wel eens gelijk in kunnen hebben als je alles op een rijtje zet.
  Gewoon een 1 – 2tje om een vergunning voor haar “verkrachter” te krijgen.

  Like

 6. Henk der Niederlànder // januari 27, 2018 om 10:05 //

  Het was zo maar een gedachtengang Bert.
  Lees mijn andere reacties van vandaag maar eens.
  Leg een gezond wantrouwen aan de dag en de uitkomsten zijn dan altijd hetzelfde.
  Arme moslim krijgt asiel, nog armere belastingbetaler mag dokken.

  Like

 7. Dan durven ze te spreken over gelijke rechten, terwijl de rechten van de moeder steeds opnieuw met de voeten getreden worden.

  Like

 8. Ouders en man (verkrachter) op pakken en ieder geval de ouders uit zetten vanwege mensenhandel en die verkrachter helemaal niet binnen laten. Al mag je het geen ouders noemen alleen in de zin van verwekken en baren. Maar niet als verzorger.

  Like

 9. Eigen volk eerst // januari 27, 2018 om 18:50 //

  Wat is dat toch een walgelijk land geworden. En daar gaan nog steeds mensen geen met vakantie!!

  Like

 10. trebor2110 // januari 27, 2018 om 19:38 //

  In plaats daarvan krijgt de verkrachter de voogdij over de kinderen –

  Verkrachter dat kan toch helemaal niet zij is zijn bezit en zij mag helemaal niet weigeren

  Like

 11. Nou hopen op een ‘gezinsdrama’ waarbij het hele broeinest van moslims elkaar uitroeit. Incl. kinderen!

  Like

 12. Republikein // januari 29, 2018 om 04:26 //

  Met Cor en Don en weer terug.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Feminisme, Zweedse stijl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s