Nieuw

Matteo Salvini van Lega Nord belooft Italië 100.000 parasieten per jaar uit te zetten wanneer hij premier wordt

Het hoofd van de ultra-nationalistische Lega Nord-partij in Italië heeft beloofd de “rotzooi” op te ruimen en honderdduizenden illegale migranten het land uit te zetten als hij wordt gekozen tot premier bij de komende algemene verkiezingen.

De algemene verkiezingen van 2018 in Italië zullen plaatsvinden op 4 maart, nadat het parlement van het land eind december door president Sergio Mattarella werd ontbonden. De leider van de traditionele extreem-rechtse ‘Lega Nord’-partij in Italië hoopt dat zijn ‘Eerst de Italianen’ slogan genoeg kiezers zal overtuigen om hem in functie te krijgen. Salvini gokt op de anti-migranten sentimenten van Italianen om hem aan de macht te brengen als onderdeel van een centrum-rechtse alliantie geleid door Forza Italia van Silvio Berlusconi (Go Italy!).

“In Italië zijn er te veel illegale immigranten die er een puinhoop van maken, ik kan er niet meer tegen”, vertelde Salvini tegen de gastheer van de politieke talkshow van Dimartedì die uitgezonden werd op nieuwszender La7. “Er zijn mensen die het vliegtuig gebruiken om immigranten naar Italië te halen. Ik zou ze gebruiken om ze ermee terug naar huis te brengen.’

Om het recordaantal migranten afkomstig uit Noord-Afrika aan de Italiaanse kusten aan te pakken beloofde Salvini in een bijzonder interview met la Repubblica zijn kiezers dat hij jaarlijks 100.000 illegale migranten tijdens zijn mogelijke vijfjarige premierschap zou deporteren. Tegen het einde van zijn ambtsperiode belooft Salvini 500.000 illegale migranten van de meer dan 600.000 vluchtelingen terug te sturen die in de afgelopen vier jaar in Italië zijn aangekomen.

Salvini beloofde de belangen van het Italiaanse volk en de grondwet van het land te beschermen, zijn politieke tegenstanders de schuld te geven van het “verraden” van hun mensen en het verkopen van Italiaanse bedrijven aan buitenlandse multinationals. “De herziening van de Europese verdragen wordt verwacht in het centrum-rechtse programma,” merkte hij op, eraan toevoegend dat de beginselen van de “grondwet voor die van Brussel en Berlijn komen”.

“Ik heb de plicht om die regels te veranderen omdat mijn land op de eerste plaats komt,” verklaarde hij . Salvini is een fervent voorstander van het ‘America First’-beleid van Donald Trump en hoopt dat zijn partij de golf van ontevredenheid over migranten terug kan dringen om uiteindelijk de Italiaanse politiek in een nieuwe richting te sturen.

Na de enigszins onverwachte overwinning van Trump bij de Amerikaanse verkiezingen zijn een aantal anti-immigranten politieke partijen in Europa tot ongekende bekendheid gekomen. De leider van het Nationale Front, de rechtse populistische partij in Frankrijk, Marine Le Pen, stond vorig jaar op de tweede plaats tijdens de presidentsverkiezingen in haar land. De rechtse Alternative for Germany (AfD) -partij boekte ook grote winst en ging voor de eerste keer in zijn geschiedenis het parlement binnen met 12,6 procent van de stemmen bij de Duitse verkiezingen.

‘Italy first’? Right-wing politician vows to kick out 100k migrants per year if elected PM (RT)

Foto via Pixabay

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

4 Comments on Matteo Salvini van Lega Nord belooft Italië 100.000 parasieten per jaar uit te zetten wanneer hij premier wordt

 1. Verkiezingsretoriek, dat klink bekend in de oren.

  Like

 2. jackvanderveen // januari 27, 2018 om 05:33 //

  Als die apen maar niet erder Europa in gedeporteerd worden. Dan vind ik het best. Maar helaas zal dat wel het resultaat worden.

  Like

 3. Eindelijk eens goed nieuws

  Like

 4. bp633livenl // januari 27, 2018 om 19:26 //

  De bedoeling is goed maar hij moet dan wel nog eerst gekozen worden.
  We zien wel.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s