Nieuw

Gaat het Ottomaanse rijk wederopstaan?

Het Ottomaanse Rijk in 1683. Bron: Wikipedia. Auteur: Chamboz

In het jaar 1453 werd Constantinopel door de Turken veroverd en omgedoopt tot Istanboel. Toen was het Ottomaanse rijk op weg naar zijn grootste uitbreiding. Anatolië, het huidige Turkije, werd veroverd van het Byzantijnse Griekse rijk en de Balkan werd bezet. In de jaren 1529 en 1683 probeerden de Turken Wenen te veroveren. Noord-Afrika, Egypte en Arabië waren bezet.

Door: Rebwar Hassan – Vertaling: ‘Rommel’

Tijdens de 18e eeuw had Europa’s industrialisatie het wetenschapvijandige Ottomaanse rijk achtergelaten. Turkije werd de zieke man van Europa genoemd. Nadat Turkije na de Eerste Wereldoorlog aan de verliezende kant eindigde, verdween het hele Ottomaanse rijk.

De op hervormingen gerichte, West-georiënteerde zogeheten Jong-Turken en President Ataturk besloten om een ​​moderniseringsprogramma in Turkije te implementeren. Religieuze kleding werd bijvoorbeeld verboden. Het Latijnse alfabet werd omarmd. Armeniërs en Grieken die daar leefden voor de Turken kwamen, werden gedwongen te vertrekken.

De Koerden, die grotendeels in de bergen woonden, bleven. Ze hebben zich sindsdien verzet tegen de culturele en taalkundige uitroeiing die de Turken wilden en nog steeds willen uitvoeren.

Tegenwoordig hebben de Turken zich grotendeels herenigd met een nieuwe islamitische Ottomaanse identiteit. Ze staan ​​open voor hoe de zogenaamde Turkse gastarbeiders voelen en denken in Europa. Ze financieren Turkse verenigingen en moskeeën in Europa. Ze proberen invloed te bereiken bij hun etnische bloedverwanten in de voormalige Sovjet-moslimstaten.

Turkije heeft grote territoriale ambities. Turkije is rijk en het is een NAVO-land. Een oude imperialistische staat waarvan de jeugd krijgt te horen over het glorieuze verleden. Wat er ook in Ankara gesmeed wordt, gaat dit over naar zijn buurlanden. Dat weten de Koerden, dat weten de Bulgaren, en natuurlijk weten de Syriërs en Russen het ook. De Turkse strategie voor meer invloed in de regio is een langzame vernietiging van de oppositie in het land en voortdurende machtsdemonstraties tegen buurlanden. Alle grote mogendheden, maar ook de Saoedi’s en de moellahs in Iran, weten dit en willen Turkije zoveel mogelijk binnen zijn grenzen houden.

De Koerden kunnen een kracht zijn om de Turkse ambities te weerstaan. Ik denk dat zowel de Amerikanen als Russen dat ook weten. Maar Turkije is veelvermogend en zijn volk is op revanche belust. We zullen zien hoe de vredesonderhandelingen verlopen, maar ik denk dat al diegenen die geen Turkse staatsburgers zijn, begrijpen dat Turkije aan de lijn moet worden gehouden. De lancering van nieuwe offensieven in Syrië toont echter de kracht van de Turken aan, maar ook hun gebrek aan empathie voor de Koerden die zo lang hebben gevochten tegen een vreselijke tegenstander als de Islamitische Staat, waar Turkije samen mee onder een hoedje speelde. In het belang van de vrede moeten alle mensen van de wereld dit een halt toeroepen en protesteren tegen de Turkse Ottomaanse dromen!

Gästskribent Rebwar Hassan: Ska det ottomanska riket återuppstå?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

16 Comments on Gaat het Ottomaanse rijk wederopstaan?

 1. polderboy // januari 26, 2018 om 10:30 //

  Ze zijn in ieder geval “voorzichtig” en “proportioneel” bezig.
  De Turkse militairen maken gebruik van een militie van 15.000 tot 30.000 Turkmenen en Arabieren van fundamentalistische Al Qaeda snit, die het vuile werk opknappen, naast dat ze de Koerdische milities die zich terugtrekken in de heuvels en bossen bombarderen.
  Burgers blijven buiten schot, of Erdogan zegt dat het terroristen waren, aangevuld door Zijlstra die verklaard dat hij Erdogan gelooft.

  De Turken hopen zo de Koerdische milities op een rustige wijze uit te kunnen roeien, zonder teveel media aandacht van de NPO of de BBC. Het lijkt te lukken, want dagelijks vermelden media in Turkije hoe de stand is van het aantal uitgeroeide Koerden van de burger militie. Momenteel zijn door de vrome islamieten 343 van die atheïstische Koerden kapot gemaakt, en je mag aannemen dat er nog heel wat gewond dood liggen te rotten, of dood gemarteld worden door de mannen van Allah:
  https://www.dailysabah.com/war-on-terror/2018/01/26/more-than-340-ypg-terrorists-killed-so-far-in-turkeys-afrin-op-military-says

  Als ze dat een beetje goed kunnen coördineren, dan kun je heel wat mensen ongestoord uitroeien, zoals we tijdens WOII hebben gezien met de concentratiekampen, en inmiddels ook al over wordt gesproken aangaande de met burgers gevulde kerkers in Turkije.

  Maar goed, Zijlstra heeft al aangegeven dat onze machthebbers erachter staan, dus over onrecht vallen, zoals bij Assad, zal nu niet geschieden, evenals Timmermans indertijd de genocide op Yezidi’s wist te ontwijken.

  Liked by 2 people

 2. Het kan voor velen een schok zijn, maar de Ottomaanse dynastie zal nooit meer tot leven gewekt kunnen worden. En omdat het huis van Osman uitgestorven is kan de erfopvolging ook niet worden doorgezet, en daarbij is het zogenaamde rijk van Osman reeds lang geleden ten gronde gegaan. De laatste nazaat van het huis van Osman is kinderloos in New York overleden, badend in rijkdom overigens want hij mocht wel het land uit met medeneming van de door zijn familie geroofde bezittingen. Hij mocht alles meenemen, zo blij waren ze dat dit tuig uit Turkije wilde vertrekken.

  Het Ottomaanse Rijk komt nooit meer terug. De buurlanden van Turkije weten allemaal wat de nadelen waren van het Ottomaanse Rijk. De Janitsaren waren jongens die geroofd werden bij hun ouders vandaan, dan werden deze jongens in een internaat gestopt, daar kregen ze een militaire opleiding en vervolgens werden deze soldaten naar de gebieden gestuurd waar zij vandaan werden geroofd. Zij moesten toezien op de roof van geld en goederen. En als er niet voldoende opbrengst was dan moesten die jongens (inmiddels volwassen militairen) hun eigen familie afslachten. Die familie kon niets doen, want zij zouden hun eigen vlees en bloed bevechten.

  Deze praktijken zouden tegenwoordig vallen onder oorlogsmisdaden. Met recht en keurig zaken doen hield men zich niet op in het Ottomaanse Rijk. Feitelijk was het hele Ottomaanse rijk een systeem van wederrechtelijke vrijheidsberoving en diefstal. Er werd niets gemaakt er werd alleen bij anderen geroofd. Schijnbaar was het een mooie tijd, de rijkdommen kwamen met grote ladingen binnen. Velen verlangen er nog steeds naar terug. En toch zal het Ottomaanse Rijk NOOIT meer opstaan, omdat het niet kan. Er zijn internationale verdragen die het verbieden.

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // januari 26, 2018 om 11:52 //

  Heb zo mijn vraagtekens bij de rijkdom van Turkije en over hun pretenties om het Turkse grondgebied uit te breiden. Maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, voor mij is het ook onbegrijpelijk dat het Amerika van Trump de YPG nu in de steek laten terwijl ze een groot deel van het vuile werk voor de Amerikanen hebben opgeknapt. Grote afwezige bij alle branden in het Midden-Oosten zijn de Europese landen. Toch zijn het juist die Europese landen die de meeste en de grootste risico’s lopen bij een expanderend Turkije.

  Like

 4. polderboy // januari 26, 2018 om 12:18 //

  Erdogan lekker laten scharrelen vinden Frans en Frederica van de EU, die zelf ook graag als ongekozen bestuurders autoritair aan kloten:
  https://www.euractiv.com/section/global-europe/news/turkey-tells-eu-to-back-their-anti-kurd-campaign-in-syria/
  Ook Jens van de NATO, waar Erdy uit Ankara VIP lid is met zijn grote leger, vindt het best:
  https://www.trtworld.com/turkey/nato-says-turkey-has-a-right-to-defend-itself-amid-afrin-operation-14602

  Like

 5. De kans is aanwezig dat de VS de Turken (Erdogan met name) voor de leeuwen gooien. Dit gebeurt feitelijk al in Syrie, voornamelijk door Turkse blindheid, ego en hoogmoed. Dat laatste komt in de regel voor de val.

  Liked by 1 persoon

 6. Daarnaast hebben de Israeli’s ook nog een appeltje te schillen met Erdogan en wensen ze geen sterke tegenstander in de regio. De VS en Israel zijn vier handen op 1 buik. De VS hebben geen vrienden of vijanden, alleen belangen. Hetzelfde geldt voor Israel.

  Liked by 1 persoon

 7. Piet Karbiet // januari 26, 2018 om 12:49 //

  Laat maar. De helft van de officieren en piloten van het Turkse leger zitten in de gevangenis.

  Like

 8. polderboy // januari 26, 2018 om 15:50 //

  Lees net dat heel veel propaganda zich momenteel richt tegen de VS, zoals hier waar de Koerdische SDF troepen nu als de aartsvijand wordt neergezet van die arme Ottomaanse islamisten van Erdogan, omdat ze PKK zijn:
  https://ahvalnews.com/us-turkey/turkey-was-right-sdf-slick-rebranding-pkk-academic
  Maar uiteindelijk was het de coalitie van 70 landen die het verder door Trump uitgevoerde plan van Obama, om de SDF te bewapenen, al had goedgekeurd, omdat samenwerken met de Turken onmogelijk bleek, omdat Erdogan gewoon schijt had aan iedereen en een zootje fundamentalisten weer in Raqqa wilde neerzetten:
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/donald-trump-scrap-retake-raqqa-isis-islamic-state-barack-obama-months-old-plan-a7561886.html

  Raar, nu is het opeens een PKK bende terroristen die de boel van ISIS zuiverde, die door Trump gesteund wordt, volgens al die Trump hatende links liberalen, zoals Zijstra, Macron, Merkel en Mogherini, die nu allemaal kraaien dat de inmiddels nog meer geradicaliseerde kalief Tayip terecht goed werk verricht, terwijl ze dat voorheen onmogelijk achtten.
  Zouden die links liberalen Trump uit willen spelen?

  Like

 9. Lord of Hosts // januari 26, 2018 om 16:40 //

  Al de VS naast de de financiële en organisatorische steun aan de Syrische oppositie, het Syrische “democratische” leger, de allerhande terroristische manschappen, ook nog 30.000 Koerdische strijders organiseert, traint, bewapent en van een salaris moet voorzien, om Assad kostte wat het kost van de troon te stoten, dan begin ik toch wel behoorlijk nieuwsgierig te worden wat onze overzeese vrienden nog meer in petto hebben om toch hun zin te krijgen? Als ze dan ook door de Turken tegengewerkt worden, dan kan de rat in het nauw behoorlijk vals worden….

  Als de door de Koerdische macht bezette enclave in het noorden van Syrië ook nog, in opdracht van het Pentagon, het gore lef heeft om Damascus op te roepen om troepen te sturen om de soevereiniteit van Syrië te beschermen tegen de “Turkse bezetter”, dan zit er toch wel een behoorlijk steekje bij dit vreemdelingenlegioen los. Zouden ze niet beseffen dat ze voor hun broodheren niets meer dan kanonnenvoer zijn, en gemakkelijk te vervangen….
  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.com&sp=nmt4&tl=nl&u=https://www.rt.com/news/417028-afrin-kurds-help-assad-deploy-troops/&usg=ALkJrhjrfoihyuj3I1msKHRfpCW8OH9SEQ

  Like

 10. paulzwueste // januari 26, 2018 om 19:21 //

  Beste mensen.
  Dat het Ottomaanse rijk nooit meer terug zal komen is geen nieuws.
  Dat Erdogan het Erdoganse rijk najaagt ligt voor de hand.
  Dat de Amerikanen Erdogan al lang helemaal zat zijn weet iedereen.
  Dat Erdogan z’n keutel in Syrië zal moeten intrekken zal niemand verbazen.
  Dat Erdogan in Turkije steeds meer en meer aanhang zal verliezen is nogal logisch..
  Dat de Russen zich rot lachen om dat hele gedoe van de VS met Turkije als bondgenoot,
  licht zo ontzettend voor de hand.
  En dat Erdogan aan het end van het jaar in z’n eigen paleis ondersteboven aan ’n lantarenpaal zal hangen zal niemand verbazen.

  Tsja.
  Wat zullen we er van zegen…

  Like

 11. paulzwueste // januari 26, 2018 om 19:22 //

  Nou ja.
  Je zou bijvoorbeeld kunnen schrijven dat zegen met twee gees geschreven wordt als het zeggen zou moeten zijn….
  Ik noem maar iets.

  Like

 12. De kans op een nieuwe genocide uitgevoerd door de Turken op de Koerden is heel groot.
  Ze zullen het weer ontkennen…………en ze hebben zich zo gemanoeuvreerd in deze regio……….dat het Westen zich er weer van zal weerhouden om hierop kritiek te leveren of zelfs te veroordelen.

  Like

 13. poldferboy // januari 27, 2018 om 10:30 //

  Deze Amerikanen zeggen dat Erdogan door zijn “oorlog tegen de Koerdische terroristen” nu op sluwe wijze nog meer oppositie als “landverraders” monddood wil maken, naast dat hij en zijn maatjes alleen maar uit zijn op etnische zuivering van de Koerden.
  Dat de Koerden in Afrin terroristen zijn, is onbewezen, en het tegendeel is zeer waarschijnlijk, omdat deze Koerden vochten tegen de door Erdogan gesteunde ISIS en Nusra terroristen, die door de VN als terreurhonden zijn erkend en ook door de VN actief bestreden moeten worden.
  Etnisch zuiveren en de VN strijdt tegen de terroristen blokkeren? Deze Amerikanen zien daarom terecht absoluut geen bondgenoot meer in Turkije, maar een duidelijke vijand.
  http://www.washingtonexaminer.com/in-afrin-turkey-seeks-ethnic-cleansing-not-terror-eradication/article/2647260

  Like

 14. polderboy // januari 27, 2018 om 14:14 //

  Ondertussen beveelt sultan Erdogan aan de VS de etnisch te zuiveren Koerden in de steek te laten en op te rotten uit Syrië:
  https://www.rt.com/news/417159-turkey-us-warning-manbij/

  Waarom ook niet eigenlijk?
  Het probleem wat er ontstaat is een probleem voor West Europa, en niet voor de VS.

  En het zijn nu net die West Europese leiders en de EU die als een stel harem nimfen om de Pasha uit Ankara heen kronkelen.
  Het zal wel te maken hebben met dat multiculti SM keldertje, waar onze leiders bij de dominante islam meester Erdogan zich in hun rollenspel als slaafjes uitleven?

  Like

 15. Gerrit Tienkamp // januari 30, 2018 om 15:23 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s