Nieuw

In Zweden worden nu mensen vervolgd voor hun kritiek op de islam als een ideologie – het politieverhoor wordt door een moslim gehouden

HAAT TEGEN EEN BEVOLKINGSGROEP. Heeft meerdere berichten geplaatst in een open groep op Facebook met jegens moslims krenkende inhoud.

De man had de koran gelezen en wilde zijn mening over de islam delen. Nu moet hij naar politieverhoren en moet niet ter zake doende vragen beantwoorden over zijn instelling tegenover moslims. Uiteindelijk kan hij worden veroordeeld tot maximaal twee jaar gevangenisstraf.

Door Egor Putilov – Vertaling: ‘Rommel’

Denny Abrahamsson leeft een alledaags leven als gepensioneerde. Na een lang arbeidsleven, onder andere als zelfstandige, deelt hij zijn woonplaats tussen Stockholm en Thailand. In zijn jeugd was hij lid van Communistische KPML, maar sindsdien heeft hij niet meer deelgenomen aan politieke partijen:

– Voorheen was ik links, maar ik ben de laatste jaren steeds meer naar rechts geschoven. Links is volledig uit het spoor en is als het ware naar rechts gedraaid. Ik merk dat links steeds meer censuur gebruikt als ze geen debat kunnen winnen, zegt Denny wanneer Samhällsnytt hem aan de telefoon heeft.

Met het laatste heeft hij eigen ervaring mee: in maart 2017 werden er verschillende van zijn commentaren op de populaire Facebook-groep “Kom op voor Peter Springare” bij de politie aangemeld als haat tegen een bevolkingsgroep.

– De reden dat ik ben begonnen met het schrijven van reacties is dat ik een gevaar in de islam zie, en mensen misleid zie. Ik wil de mensen wakker schudden, maar het is moeilijk.

– Een paar jaar geleden dacht ik ook dat de islam alleen maar een gewone religie was, maar toen las ik de koran en werd geschokt door de haat die daar instaat, vrouwenverachting, haat tegen ongelovigen. Hoe meer de islam het overneemt, hoe meer we moeten toegeven. Islam is een totalitaire ideologie, wat dictatuur met zich meebrengt. Wat ik daarmee bedoel is dat ons democratisch systeem in gevaar is.

De aangever die op Abrahamsson gereageerd heeft, had meerdere reactie’s bijgevoegd, maar de politie heeft er twee uitgekozen om verder mee te gaan. Hieronder is een uittreksel uit het vooronderzoekrapport dat de twee Facebookberichten toont, waarvan de officier van justitie beweert dat het haat tegen een bevolkingsgroep zou zijn:

16 maart 2017 19:02
Om de mentaliteit van islamitische verkrachters te begrijpen moet men de islam bestuderen. Pedofilie en seksualiteit met kinderen is een deel van de cultuur. Veel daders begrijpen niet wat ze verkeerd doen, ze kunnen onder andere lachen om hun misdaad. De koran staat het toe om zich aan niet islamitische vrouwen te vergrijpen. Dat is een recht wat Allah en Muhammed aan hen gegeven heeft.

16 maart 2017 20:40
Tragisch dat er zoveel reacties over de Islam verwijderd worden. Het is een fascistische ideologie in een religieuze dekmantel. Muhammed is de 6e-eeuwse Hitler en zijn aanhangers hebben tijdens hun meedogenloze voortgang honderden miljoenen mensen vermoord. De islamitische teksten staan vol met haat tegen christenen en joden, en zouden eigenlijk verboden moeten zijn, volgens de wet van haat tegen een bevolkingsgroep. Er zijn ook gewelddadige delen in het Oude testament, maar het verschil is dat christenen en joden al lang niet meer stenigen en moorden, terwijl moslims van mening zijn dat hun teksten en wetten vandaag nog steeds hetzelfde gelden als 1400 jaar geleden.

Abrahamsson betoogt dat de reacties in kwestie niet kan worden betiteld als haat tegen een bevolkingsgroep, omdat ze kritiek hebben op een religie, niet op een groep mensen:

Ik haat geen mensen. Wat ik haat is ideologie, islam. Je kunt het fascisme, communisme of het nazisme bekritiseren, maar waarom niet de islam? Waarom zou de islam een ​​beschermingsstatus moeten hebben?

Officier van justitie Tove Kullberg, die de rechtszaak heeft aangespannen, is echter een andere mening toegedaan. Ze denkt dat de berichten misdadig zijn, maar ze kan niet specificeren welke uitdrukkingen volgens de wet de grens overtreden:

– Ik heb de beoordeling gemaakt dat de berichten als zodanig zijn, zonder dat de woorden specifiek crimineel zijn of haat tegen een bevolkingsgroep zijn. Nu is het aan de rechtbank om dit te beproeven.

Abrahamsson is van mening dat hij kritiek uit op een ideologie, niet op een groep mensen. Denkt u niet dat u met deze aanklacht de grens tussen uitspraken die crimineel zijn en die een deel van de vrijheid van mening vormen te hard trekt?

– Ik vind dat er een aanleiding bestaat voor de rechtbank om dit te beproeven. Het is niet aan de officier van justitie om te beslissen waar de grens gaat, maar aan de rechtbank.

Samhällsnytt heeft de politieverhoren met Abrahamsson ingezien. Tijdens het verhoor zijn een aantal vragen gesteld die geen directe relatie hebben met de vermoedelijke misdaad, en eerder aan een mening-verhoor doen denken. Onder andere wordt er gevraagd wat Denny over moslims in het algemeen denkt. Denny voelt zich gedwongen zijn persoonlijke percepties aan de ondervrager te verklaren – ondanks dat dit niet relevant is voor de zaak:

“Denny zegt dat hij niets tegen moslims heeft zolang ze hun religie niet aan hem opleggen. Religie is voor elke persoon een privéaangelegenheid. Bovendien zegt Denny dat hij niet naar de kerk gaat omdat zijn tempel al in zijn hart is. Als iemand naar de kerk of naar de moskee wil, is aan de persoon zelf.”

Denny vertelt tegen Samhällsnytt dat de politieverhoorleider zelf een moslim is, en dat daarom zijn neutraliteit in vraag gesteld kan worden:

– Zijn naam was Shari en ik vermoedde dat het van de sharia komt.

Heeft hij tijdens het verhoor je verteld dat hij een moslim is?

– Ik vroeg het hem, en toen zei hij ja.

Wanneer Samhällsnytt aan Kullberg vraagt om commentaar te geven op deze informatie, antwoord ze het volgende:

– Daar geef ik absoluut geen commentaar op. Als hij van mening is dat er fouten zijn gemaakt in het politieonderzoek, kan hij zich tot mij wenden.

De aanklager heeft Hoofdstuk 16, Afdeling 8, Paragraaf 1, van het Wetboek van Strafrecht ingeroepen, dat een gevangenisstraf van maximaal twee jaar in de strafschaal heeft. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Denny gevangen zal worden gezet bij een veroordelend vonnis, wil Kullberg niet aangeven welke straf zal worden geëist.

Denny Abrahamsson zegt dat een gevangenisstraf “verschrikkelijk” zou zijn.

Wat vind je ervan als je een gevangenisstraf krijgt?

– Het zou verschrikkelijk zijn om in de gevangenis te zitten omdat je je mening geeft.

De hoorzitting van deze zaak vindt plaats op 19 juni in de rechtbank van Stockholm.

Het voorlopige onderzoek en de aanklacht kunnen worden gedownload via de volgende links:

Förundersökning en Stämningsansökan

Bron:

https://samnytt.se/71-ariga-denny-kallade-islam-for-fascistisk-ideologi-atalas-for-hets-mot-folkgrupp/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

14 Comments on In Zweden worden nu mensen vervolgd voor hun kritiek op de islam als een ideologie – het politieverhoor wordt door een moslim gehouden

 1. In Duitsland ook al aan de gang, als je kritiek op Merkel hebt.
  Dit is de volgende stap.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // januari 25, 2018 om 23:15 //

  Binnenkort in dit theater…..

  Like

 3. Wij met zijn allen hier op Fenixx zijn veilig. Wij hebben gelukkig nooit kritiek op de islam, laat staan op zijn vredelievende aanhangers.

  Liked by 1 persoon

 4. polderboy // januari 25, 2018 om 23:32 //

  Haat is een functioneel begrip.
  Als een stel Waffen SSers, of bij hen in het peleton ingedeelde Bosnische islamieten in WOII een Joodse vrouw hadden verkracht, dan had de verzetsstrijder zonder een stevig portie haat tegen in casu de moslims SSers nooit de kracht gehad ze uit te schakelen en de onschuldige vrouw te redden.
  Haat tegen mensen is dus niks mis mee, binnen de juiste context van overleven, want het begrip is zo oud als de evolutieleer.

  Like

 5. polderboy // januari 25, 2018 om 23:47 //

  Neem nu het gevoel van onveiligheid onder vrouwen zonder hoofddoek in Duitsland:
  https://voiceofeurope.com/2018/01/interview-with-a-german-journalist-like-many-other-women-in-germany-i-no-longer-feel-safe/
  Stevige groei van gevoelens van haat, evolutionair aan ons gegeven om als tribe te kunnen overleven, overigens met goede Darwinistische redenen, zullen hopelijk hun gewenste uitwerking niet missen.

  Like

 6. polderboy // januari 26, 2018 om 00:15 //

  Hoop wel dat je ons hier op de hoogte houdt van die prima ouderwets linkse meneer, die terecht een teringhekel heeft aan die racistische apartheid ideologie (ik spreek geen Zweeds).

  Enkele jaren geleden stuitte ik al op de zwaar antisemitische fascisten website van radioislam van Ahned Rami, een antisemitische Marokkaanse islam fascist, die als asielzoeker in Zweden door de toenmalige “linkse” regering en zelfs door toppolitici werd onthaalt als de nieuwe messias.
  Iets soortgelijks zag je met types als Samsom in de PvdA, die zelfs een hoofdcommissaris van politie zover wist te krijgen dat hij PVV aanhang van plan was te mollen.
  Het zijn levensgevaarlijke intriganten, dat soort types.

  Maar die meneer Abrahamsson, die zelfs de moeite neemt om eerst de Koran te bestuderen, voordat hij zijn mening geeft, mag geen slachtoffer worden van een stel proleten, zijnde de machthebbers, die zoeken naar wegen in politieverhoren om mensen op Stalinistische wijze monddood te kunnen maken, als ze iets zeggen wat in een verdraaide context als fout opgevat kan worden.

  Like

 7. If you want to know who controls you, look at who you are not allowed to criticize.
  Voltaire

  “In a time of deceit telling the truth is a revolutionary act.”
  ― George Orwell

  Al die wijsheid gaat volledig op vandaag de dag.

  Liked by 1 persoon

 8. polderboy // januari 26, 2018 om 00:26 //

  “als ze iets zeggen” moet zijn “als hij, meneer Abrahamsson, iets zegt”, sorry..

  Like

 9. antiislamnu // januari 26, 2018 om 00:50 //

  Deze man heeft 100% gelijk maar omdat dit om de islam gaat is er iets raars aan de hand het licht zo gevoelig dat overheden gelijk in de stress schieten en totaal geen kritiek op de islam dulden.
  Wij moeten ten koste van alles op zij voor islam ze willen islam laten domineren ten koste van het vrij westen .
  We worden bestuurd door verraders

  Like

 10. Niet te geloven, ik ben verbijsterd. Ben benieuwd wat Pat Condell hierover te zeggen heeft. Maar serieus, ik ben bang dat het niet te vermijden is dat we over een paar jaar burgeroorlog in delen van Europa hebben

  Liked by 1 persoon

 11. Misschien voortaan alleen de haat-teksten uit het grote sprookjesboek verspreiden, als mensen dat lezen weten ze al genoeg.

  Like

 12. Dewevoga // januari 26, 2018 om 15:33 //

  @Aad, die lange teksten worden door veel jongeren niet meer gelezen. Men weet aan het eind van de zin het begin niet meer. Hoe dan de tekst te begrijpen?

  Like

 13. paulzwueste // januari 26, 2018 om 19:35 //

  Dewevoga.
  Inderdaad is dit een groeiend probleem.
  Ik stel dan ook voor om alle boeken, nadat ze gedrukt en gebonden zijn, in de hoogte doormidden te kappen.
  Het linkergedeelte (met rug) kan dan behouden worden en het overbodige rechtergedeelte (zonder rug) waarin, door de lengte van de breedte van het boek, daardoor dus de langste zinnen gevormd worden, kan dan in de vuilnisbak.
  Op die manier hou je lekkere korte zinnen.
  De in het oog springende voordelen zijn ten eerste: dat het boek de helft minder tijd zal kosten om het uit te lezen.
  En ten tweede dat het boek nu ook door iedereen begrepen zal worden, omdat men slechts de helft van het benodigd IQ zal moeten bezitten om te begrijpen waarover het boek gaat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s