Nieuw

De hoge werkloosheid onder immigranten dempt de lonen voor alle werknemers

Pixabay.

Zweden – De hoge werkloosheid onder de in het buitenland geboren Zweden dempt de lonen voor alle loontrekkenden in het land. Constateert Nordea (grote bankengroep in Scandinavië) in een nieuwe analyse, meldt Dagens industri.

Zweden heeft nog nooit eerder zo’n sterke economische conjunctuur gekend, maar tegelijkertijd ook de traagste salarissenstijging die ooit is voorgekomen.

Dit blijkt uit een nieuw rapport van Nordea’s senior analist Susanne Spector.

Ze benoemt de hoge werkloosheid onder allochtonen, de lage verwachtingen en lage productiviteit als de drie belangrijkste redenen waarom de lonen zo traag zijn.

Deze factoren wegen zwaarder dan normaal, omdat de lonen meestal stijgen bij een algemene daling van de werkloosheid.

– In Zweden gaan acht van de tien nieuwe banen naar allochtonen, die bij het formuleren van hun looneisen waarschijnlijk meer rekening zullen houden met hun eigen werkloosheidsrisico in plaats van met de algemene werkloosheid, schrijft Susanne Spector in het rapport.

Bovendien noemt ze de slechte vooruitzichten van buitenlandse werknemers op de arbeidsmarkt als een “vergeten factor” in het verklaren van de trage lonen.

Eerder, toen Zweden een groei in de conjunctuur beleefde, zijn de lonen met ongeveer 4,5 procent per jaar gestegen. In de afgelopen jaren is de stijging slechts 2,5 procent geweest en zal naar verwachting volgend jaar niet meer dan 3 procent zijn.

Dit is “historisch zwak”, volgens Di.

Dit ruïneert ook de ambitie van de Riksbank om de inflatie op ongeveer 2 procent te houden.

Bron:

http://www.friatider.se/invandrares-h-ga-arbetsl-shet-d-mpar-l-ner-f-r-alla-l-ntagare

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on De hoge werkloosheid onder immigranten dempt de lonen voor alle werknemers

 1. Wim Vreeswijk // januari 25, 2018 om 09:28 //

  De Zweden krijgen waarvoor ze zelf gekozen hebben. Het is niet anders.

  Like

 2. Loonmatiging is een van de voordelen voor het bedrijfsleven, dat de lonen worden gedrukt ondanks de stijging van de werkgelegenheid komt naar mijn mening door de migratie. Hans Spekman (ex PvdA voorzitter) zei in 2012 nivelleren is een feest, man man man wat heeft deze grachtengordelsocialist een gelijk gekregen.

  Like

 3. paulzwueste // januari 25, 2018 om 19:34 //

  Leeft die Spekman nog?
  Ik dacht dattie allang dood was gemaakt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s