Nieuw

Gewelddadige Afrikanen roofovervallen kinderen

Archieffoto. © Flickr/Stefan Mina

Het nieuwe spannende Zweden – De wrede roofovervallen gepleegd tegen kinderen in Nacka zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Van negen overvallen in 2013 tot 36 stuks verleden jaar, schrijft Nacka Värmdö Posten. Bovendien is er in de gehele gemeente Stockholm een aanzienlijke toename van 60 procent.

De laatste tijd zijn er een groot aantal roofovervallen gepleegd tegen kinderen in Nacka, buitenwijk van Stockholm.

Verleden week nog werd een negenjarig jongetje onder mesbedreiging beroofd toen hij onderweg was van school naar huis, het slachtoffertje moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De politie vermoedt dat het zich om dezelfde daders handelt en is op Facebook met het signalement naar buiten gekomen om getuigen te vinden.

Betreffende de roofovervallen in Nacka. 

De politie van Nacka heeft zijn aanwezigheid vergroot op de plaatsen waar kinderen de laatste tijd zijn overvallen en beroofd.

De politie wil in contact komen met meer getuigen van de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Het signalement van de daders is dat ze ongeveer 14-18 jaar oud zijn, ongeveer 185-190 centimeter lang, van Afrikaanse afkomst zijn en een normale lichaamsbouw hebben. Ze zijn gekleed in donkere jassen en bij de overval gemaskeerde gezichten. De daders bestaat uit een groep van tussen de vier en tien mannen, waarbij sommigen actiever zijn geweest bij de overvallen zelf.

De handelswijze was onder andere dat men met een mes kinderen bedreigden om hen te dwingen kleding en mobiele telefoons te overhandigen. Men heeft ook minderjarigen in de garage van Nack Forum gelokt.

Wij willen ouders en andere volwassenen aanmoedigen om meer zichtbaar te zijn in het gebied, vooral in de middag. We willen ook dat ouders met hun kinderen praten dat ze zich niet moeten laten meelokken naar plaatsen waar geen volwassenen aanwezig zijn.

Wij willen u er ook aan herinneren dat het nuttig is dat u als ouder SmartDNA aanschaft en de kleding en mobiele telefoons van uw kinderen kenmerkt. Bovendien moet men ook de jassen met de naam van de kinderen etiketteren. Bekijk vorige berichten van Politie Nacka/Värmdö hier op Facebook.

Wij denken dat er meer overvallen zijn geweest die niet aan de politie zijn gemeld, en wensen daaromtrent meer informatie.

Bel 114 14 of geef tips op polisen.se.”

Uit de statistieken die Nacka Värmdö heeft gepubliceerd blijkt dat de roofovervallen gepleegd tegen kinderen de laatste jaren sterk is gestegen.

Het aantal roofovervallen gepleegd tegen personen is in twee jaar verdubbeld.

Totaal aantal aangemelde roofovervallen gepleegd tegen personen.
2013: 39
2014: 48
2015: 42
2016: 60
2017: 85

Totaal aantal aangemelde roofovervallen gepleegd tegen kinderen.
2013: 9
2014: 11
2015: 14
2016: 25
2017: 36

Bovendien is in de gehele gemeente Stockholm het aantal overvallen op kinderen toegenomen. Tussen 2013 en 2017 is het met meer dan 60% gestegen, schrijft Sveriges Radio.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

4 Comments on Gewelddadige Afrikanen roofovervallen kinderen

 1. bp633livenl // januari 24, 2018 om 19:09 //

  Dit soort situaties hebben de meeste Zweden toch gewild door steeds weer op de linkse partijen te stemmen.
  En nu zitten ze met de brokken.

  Like

 2. En ze gaan maar door om nog meer van dit soort gorilla’s te verwelkomen.

  Like

 3. Flying_Dutchman74 // januari 24, 2018 om 20:48 //

  Moet nog veel erger worden in het vallahala van linkse gekkies.
  Dit is het dank je wel van deze zgn vluchtelingen.

  Like

 4. Zwarte racisten zijn de beste kameraden van de linkse partijen,

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s