Nieuw

De ironie: Duizend privéjets brengen de globale elite naar Davos voor het klimaatverandering congres 

Pixabay

Meer dan 1.000 privévluchten heeft het gevergd om de globale elites naar het World Economic Forum (WEF) in Davos te vliegen, waar de aanwezigen – onder andere – de ‘grote dreiging’ van de klimaatverandering bespraken.

Luchthavens rond het Zwitserse skigebied hebben volgens de Air Charter Service (ACS) het aantal privéjets met 335% zien stijgen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de wereldelites.

Een onderzoek verricht in opdracht van een privéjet verhuurbedrijf laat zien dat gedurende een week elke dag 218 privéjetvluchten plaatsvonden tijdens het congres, in vergelijking met de 65 dagelijkse vluchten waarmee Zwitserse vliegvelden gewoonlijk te maken hebben.

Andy Christie, directeur van privéjets bij Air Charter Service, zei dat de klanten vorig jaar de duurdere “zware jets” prefereerden boven hun lichtere, milieuvriendelijkere alternatieven, waarbij de voorkeur werd gegeven aan de Gulfstream GV’s en Global Expresse’s, die beiden meer dan 100 keer werden gebruikt.

– In verband met de lengte van sommige reizen zouden deze iets grotere vliegtuigen nodig kunnen zijn geweest, maar met zulke rijke personen die aanwezig zijn, kunnen ze het zich veroorloven om dergelijke vliegtuigen te gebruiken, waar ze ook vandaan komen – het aspect van een groter vliegtuig wordt gezien als een statussymbool, zegt ze.

http://www.cityam.com/279041/number-private-jets-descending-these-four-swiss-airports

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

7 Comments on De ironie: Duizend privéjets brengen de globale elite naar Davos voor het klimaatverandering congres 

 1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Jaja, onderscheid moet er zijn hè. Las van de week, dat de “gewone man:” veel méér moet gaan betalen voor zijn vliegreisjes. Waarom moet dat plebs überhaupt vliegen?

  Like

 2. Henk der Niederlànder // januari 24, 2018 om 22:23 //

  En morgen in het AD en de Telegraaf natuurlijk.

  Like

 3. Esperanza // januari 24, 2018 om 23:02 //

  Vieze hypocrieten.

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // januari 24, 2018 om 23:53 //

  Ironie of hypocriet ? Hoe geloofwaardig ben je op zo’n moment nog ? Het doet een beetje denken aan Al Gore die gigantische afstanden vloog met zijn enorme vliegtuig om iedereen maar te vertellen dat we minder fossiele brandstoffen moesten gebruiken, dan ben je dus echt van de pot gerukt.

  Liked by 1 persoon

 5. trebor2110 // januari 25, 2018 om 08:25 //

  Ze hebben nog nooit van videoconversatie gehoord .

  Like

 6. U begrijpt het niet, zo kunnen ze namelijk vanuit de hoogte op het plebs neerkijken.
  Smerige hypocrieten

  Like

 7. Als iedereen zich hieraan al gaat storen op een dergelijke wijze ,ga dan eens dieper graven in wat de elite nog allemaal uitspookt zonder dat er iemand nota van heeft.
  Wat je hier ,nu ,hebt gelezen is maar een heel klein iets ,een fait divers, voor hen de gewoonste zaak van de wereld.
  Voor de buitenwereld zijn zij de heersers ,dat is wat de elite denkt ,altijd in maatpak alles laten uitschijnen dat ze meer zijn dan de gewone man ,verheven boven de slaven die ze controleren en sturen.
  De elite is overtuigd dat niemand hen kan raken ,hun kijk op de wereld is hun kijk niet die van iedereen ,het zijn verfoeilijke karakters die enkel met zichzelf bezig zijn ,maar in feite zijn ze zo verdorven dat het niet verder kan, ze zijn rot tot op het bot………
  En de gewone man moet het allemaal maar slikken , een situatie die echt niet kan blijven duren …….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s