Nieuw

What a wonderful world this would be: Duitse stad Cottbus sluit de deuren voor nieuwe migranten

Foto: Marktplein in Cottbus, Duitsland. Pixabay.

De Duitse stad Cottbus in de deelstaat Brandenburg verbiedt tijdelijk de komst van nieuwe migranten op zijn grondgebied om de recente gewelddadige incidenten het hoofd te bieden, kondigde de minister van Binnenlandse Zaken van Brandenburg, Karl-Heinz Schröter aan.

Sinds het begin van het jaar is Cottbus het toneel geweest van geweld tussen vluchtelingen en rechtsextremisten. Onlangs werden twee Syrische tieners gearresteerd in het gebied terwijl ze een jonge Duitse aan het gezicht verwondden met een mes.

Sinds 2015 verwelkomt Cottbus, een kleine universiteitsstad van iets meer dan 100.000 inwoners, ongeveer 3.000 asielzoekers. Deze stad ligt in het voormalige Oost-Duitsland niet ver van de grens met Polen. De lokale bevolking leeft in moeilijke economische omstandigheden. De laatste tijd heeft de grote toestroom van vluchtelingen geleid tot een stijging van het anti-immigrantensentiment onder de inwoners.

Rechtse extremisten

Cottbus is ook de thuisbasis van een van de belangrijkste groeperingen van de Duitse extreem-rechtse. Vorig jaar registreerden de autoriteiten de aanwezigheid van 145 rechtse radicalen in de stad.

Op nieuwjaarsdag viel een groep ‘neonazi’s’ naar verluidt vluchtelingen aan. Afgelopen weekend protesteerden ongeveer honderd ‘neonazi’s’ illegaal in het centrum van de stad. Onlangs vielen drie Syrische asielzoekers, 14, 15 en 17 jaar oud, een Duits stel aan in een winkelcentrum in Cottbus. Een van de daders sloeg op de vlucht en hem is nu samen met zijn vader de toegang tot de stad ontzegd.

De minister van binnenlandse zaken zei dat het verbod op nieuwe vluchtelingen de komende maanden van toepassing zal zijn. De stad zal ook andere beveiligingsmaatregelen nemen. Videobewaking wordt versterkt in het stadscentrum. De autoriteiten zullen meer geüniformeerde politiemensen in burger in zetten en 10 nieuwe sociale werkers zullen worden ingezet in de lokale scholen.

Cottbus is niet de eerste Duitse stad die nog langer asielzoekers weigert te accepteren. Vorig jaar besloten ook Salzgitter, Delmenhorst en Wilhelmshaven – drie steden in de deelstaat Nedersaksen – om de toeloop van nieuwe vluchtelingen te blokkeren.

De betrokken gemeentelijke autoriteiten hebben aangegeven dat zij onvoldoende capaciteit en middelen hebben om nieuwkomers goed te laten integreren.

Artikel van Arnaud Lefebvre voor Express

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

9 Comments on What a wonderful world this would be: Duitse stad Cottbus sluit de deuren voor nieuwe migranten

 1. Tijdelijk.

  Like

 2. water naar de zee dragen die beveiligings maatregelen tenzij er ook wapens ingezet worden.

  Like

 3. scherpschutter1943 // januari 23, 2018 om 21:55 //

  Opvallend dat in dit stuk, protesterende burgers direct het predicaat rechtsextremist en terrorist opgeplakt krijgen. Ook worden er neonazis genoemd. Zo kan je alle andersdenkenden dan links, een kwalijk daglicht zetten. Voor mij heet dat tendentieuze berichtgeving en stemmingmakerij

  Liked by 1 persoon

 4. Mooi stukje voor de fakenieuwsspeurders van Minister DDR66 Kassa. Iets van 100.000 inwoners en 3000 asielzoekers. En zelfs 145 rechtsradicalen. Dat is een aantal dat voor de statistieken ruim buiten de 2% dat-moet-kunnen-norm valt dus die komen er normaal gesproken al niet in. Maar Cottbus staat nu wel bekend als de bakermat van de nazi’s en de geboorteplaats van Joseph Goebbels.

  Like

 5. Henk der Niederlànder // januari 24, 2018 om 10:36 //

  @Brein.
  Ik ben niet zeker van mijn zaak maar naar mijn mening is Goebbels geboren ergens in Nordrhein Westfalen.
  Je weet Ik wil geen letterneuker zijn maar in dit geval????

  Liked by 1 persoon

 6. scherpschutter1943 // januari 24, 2018 om 12:39 //

  wat heeft dat er nou weer mee te maken?

  Like

 7. Joseph Goebbels was een zoon van de Duitse boekhouder Fritz Goebbels en Maria Catharina Odenhausen, een smidsdochter uit het Nederlandse Waubach Nu Landgraaf. . In Kerkrade volgde hij in 1917 een opleiding aan het Jongenspensionaat Bleijerheide.
  Dit even ter zijde.

  Hier is hij geboren.
  Rheydt is een voormalige gemeente in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, die per 1 januari 1975 met de stad Mönchengladbach en de gemeente Wickrath in de nieuwe stad en gemeente Mönchengladbach verenigd werden.

  Liked by 1 persoon

 8. @Henk
  Ik wou de zaak even oppoken met getint nieuws. Tante Kassa al Quak van DDR66 die hier over gaat een beetje pesten als die mee zou lezen.

  Like

 9. Esperanza // januari 24, 2018 om 23:13 //

  Mark Smith vandaag gehemeld vraagt zich iets af op 4:23.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s