Nieuw

Turkije bombardeert Koerdische posities in Noord-Irak

Turkije breidt zijn strijd tegen de Koerdische milities uit: parallel aan het Syrische offensief viel het Noord-Irak aan. “We zijn voor niets of niemand bang”, zo klonk het vanuit Ankara.

De Turkse luchtmacht valt nu Koerdische posities in Noord-Irak aan. Volgens het Turkse leger was het offensief in de Noord-Iraakse regio gericht tegen strijders van de Koerdistan Workers ‘Party (PKK) omdat zij aanvallen hadden voorbereid op Turkse veiligheidstroepen aan de grens. Volgens Turkse bronnen werden verschillende wapenopslagplaatsen vernietigd.

Sinds enkele dagen valt het Turkse leger de Koerdische milities aan in de Syrische regio Afrin. Daar vervolgde ze haar aanvallen op posities van de Koerdische Volksverdedigingseenheden (YPG) in Afrin op dinsdag. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten meldde hevige gevechten in het noorden en zuidwesten van de regio; Daarnaast hadden Libische rebellen een nieuw offensief gelanceerd in Noordoost-Afrika, waar ze de dag ervoor samen met Turkse troepen, de strategisch belangrijke heuvel Barsaja, hadden veroverd.

Turkije dreigt aanval op Manbidsch

“We zijn nergens bang voor, we zijn vastberaden en we zullen niet zwichten voor angsten en bedreigingen”, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu, volgens een rapport van het tv-nieuwskanaal Habertürk. Hij dreigde daarom met een verdere uitbreiding van de gevechten, namelijk met de verdrijving van Syrische Koerden uit de overwegend Arabisch bewoonde Syrische stad Manbidsch . Volgens het tv-station “schieten de ‘terroristen’ in Manbidsch onophoudelijk als een provocatie”, en voegen ze eraan toe: “Als de Verenigde Staten hen niet tegenhouden, zullen wij ze stoppen.”

Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis riep Turkije op tot “terughoudendheid”. Het geweld in Afrin verstoort een eerder “relatief stabiel gebied in Syrië”, zei hij in de Indonesische hoofdstad Jakarta, waar hij kort stopte tijdens zijn reis door Azië. De VS zou daarom bij de Turken aandringen tot “terughoudendheid in militaire actie en retoriek”, aldus Mattis. Het geweld in Afrin zou niet bevorderlijk voor de internationale inspanningen in de strijd tegen de jihadistische militie “islamitische staat” (IS), voegde hij eraan toe.

 

Artikel van Zeit Online

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

10 Comments on Turkije bombardeert Koerdische posities in Noord-Irak

 1. Wim Vreeswijk // januari 23, 2018 om 22:44 //

  Turkije heeft niets te zoeken in Noord-Irak. Het is dan ook terecht dat de VS daar 30.000 militairen stationeert ter bescherming en voorkoming van genocide mbt de koerden !

  Liked by 1 persoon

 2. antiislamnu // januari 23, 2018 om 23:16 //

  En waar blijft de internationale gemeenschap nou de Europese unie en de o zo nobele Verenigde naties nu hoor en zie ik niets van deze gluiperds .
  Turkije is nota bene een n.a.v.o. lid dat dit zomaar kan vind niemand dit raar dan???
  Genocide op de Koerden en de lafe e.u en consorten kijken gewoon toe schande

  Liked by 2 people

 3. Verstößt die Türkei gegen das Völkerrecht?

  Kan er stukjes over blijven vertalen moet alleen morgen weer aan de slag dus ook af en toe slapen maar dit lijkt me een goed antwoord

  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/syrien-verstoesst-die-tuerkei-gegen-das-voelkerrecht-15412253.html

  Like

 4. vertalen mag dan plaats ik ze morgen wel maar ik ga nu maffen

  Like

 5. polderboy // januari 24, 2018 om 09:27 //

  De VS zal echt geen confrontatie aangaan tegen Erdogan. Zeker niet omdat bondgenoot West Europa achter Erdogan staat, zoals onze Minister Zijlstra:
  http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-grounds-for-afrin-operation-sufficient-dutch-fm-says-126212

  In de VS ziet men inmiddels wel dat de Turkse racisten de vijand zijn :
  https://www.washingtontimes.com/news/2018/jan/23/finding-the-true-enemy-in-the-middle-east/

  Dat West Europa met de vijand collaboreert, zoals Zijlstra, zal op termijn gevolgen hebben voor de verhoudingen tussen de VS en West Europa, en ook die binnen de NATO.

  Voor Erdogan, de radicaal islamitische intrigant binnen de NATO, die tot doel heeft die NATO alliantie van ongelovige hinden en de grote satan de VS van binnen uit te verzakken, is de inval in Afrin nu al op voorhand een doorslaand jihad succes.

  Like

 6. scherpschutter1943 // januari 24, 2018 om 12:49 //

  Turkije voert oorlog op het grondgebied van Syrië en Irak. Gekker moet het niet worden. Een NATOlid dat een aanvalsoorlog begint tegen andere staten zonder oorlogsverklaring. Zo is Hitler ook begonnen. Het resultaat is bekend. Turkije uit de NATO en deze agressor militair af maken. Ondanks het grote Turkse leger moet dat te doen zijn. Aanpakken deze dictator. Over slachtoffers hoeven we ons niet druk te maken. Turken genoeg.

  Like

 7. paulzwueste // januari 24, 2018 om 16:13 //

  Dit gaat heel erg interessant worden daar in Syrië en Noord Irak…

  Like

 8. Horatius // januari 24, 2018 om 17:14 //

  Vanuit Brussel een verdacht stilzwijgen over deze aanvalsoorlog van Turkije in Syrië en Irak.

  Openlijke kritiek zou wel eens de Turkije-deal in gevaar kunnen brengen en dan zitten we binnenkort weer in een vluchtelingencrisis vergelijkbaar met die van 2015.

  Zelfs Merkel kan het zich niet meer permitteren om nog eens 1 miljoen vluchtelingen op te vangen, dus even afwachten op ‘verdere ontwikkelingen’ zoals dat zo mooi heet in het diplomatieke jargon.

  Aan de andere kant heeft Erdogan de miljarden Euro’s vanuit de EU hard nodig om zijn oorlog te kunnen financieren dus zijn chantagepolitiek werkt (voorlopig) nog in zijn voordeel.

  Like

 9. Semper paratus // januari 24, 2018 om 22:10 //

  Een tsaar op waar Erdorat leeft zou een boel ellende doen verdampen!
  Wat een smerige vieze kloteturk!

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Turkije bombardeert Koerdische posities in Noord-Irak | | My CMS

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s