Nieuw

Toch niet zo fictief ?

Het overkomt iedereen weleens denk ik; je koopt een boek en het valt niet mee. Je leest het wel uit omdat het ergens halverwege toch min of meer gaat boeien maar als je het uit hebt blijf je toch negatief.

Zo’n jaar of zes/zeven geleden overkwam mij dat met het boek “De Vijfde Colonne” van W.G.Dorian. Eén van de recensies zei; “De Vijfde Colonne beschrijft in een spannende fictieve thriller een mogelijke toekomstige escalatie van interne en externe conflicten gebaseerd op religieus extremisme in het huidige Europa.”

In het boek wordt beschreven dat er ondergrondse cellen zijn van personen die min of meer gewoon meedraaien zoals tot dan gebruikelijk maar gelijktijdig wachten op zeg maar Het Grote Sein. De bedoeling was dat de ondergrondse cellen op hetzelfde moment de kop op moesten steken om het hele land over te nemen. Niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Nou wist ik dat het een fictieve thriller zou zijn maar ik had verwacht dat het een scenario zou zijn dat dichterbij de werkelijkheid zou liggen. Dit ging mij op dat moment veel te ver, meer Science Fiction zeg maar.

Goed ik vond het dus een miskoop, geen man overboord, volgende keer wat beter opletten. En toen… Afgelopen jaar heb ik meerdere malen terug gedacht aan het boek, de minister van Turkije die meende ondanks een verbod toch naar hun consulaat te kunnen rijden. Meteen stonden er fanatieke Turken compleet met vlaggen klaar. De zogenaamde staatsgreep in Turkije waarbij heel Rotterdam plots rood kleurde van de vlaggen. Of wat langer geleden de Marokkaanse koning die een  geheim bliksembezoek bracht waarbij ternauwernood een gigantische menigte werd voorkomen omdat hij zijn hielen alweer gelicht had.

En telkens kwam weer de gedachte opzetten; “het is gewoon een generale repetitie voor soldiers-2679304_640een werkelijke opstand“. Gewoon uittesten wat de autochtone bevolking doet. Nou zeg ik niet dat het zo was, maar als het zo was dan moet de uitkomst toch tot tevredenheid hebben gestemd. De autochtone bevolking deed namelijk niets. Noppes. Nada. Niente. En de regering zo mogelijk nóg minder. Ja er kwamen wat aarzelende vragen in het parlement, kon dat nou allemaal wel, maar het waren hooguit wat rimpels in de vijver en het ging al gauw uit als de spreekwoordelijke nachtkaars.

In het boek wordt het best spannend maar ja dat is fictie hè, maar wat nou als het straks blijkt dat de fictie in werkelijkheid verandert. Ondenkbaar ? Nou als ik zo eens in het huidige Den Haag om me heen kijk lijkt zo’n scenario ineens lang niet meer zo ondenkbaar. Kijk naar de bijna absurde situatie waar Zweden in terecht gekomen is. Ondenkbaar ?

De grootste gemene deler is toch steeds dat ze dezelfde religie ideologie aanhangen. Kijk en luister wat Erdogan allemaal ongestraft rond kan brallen zonder daar serieus op aangesproken te worden, let wel de toespraken tot het volk die hij houd zijn natuurlijk een veelvoud van wat hier doordringt. En zelfs dat kleine beetje stelt nou niet bepaald gerust, zeker niet als je het fanatisme van zijn aanhangers in hun ogen ziet. Het doet op zijn minst denken aan een zekere Adolf H.

De USA heeft de YPG strijders actief ondersteund en kijkt nu lijdzaam toe hoe Erdogan ze aanvalt, waarom grijpen ze niet in ? Nee ze willen niet opnieuw een Vietnam meemaken, daar valt wel wat bij voor te stellen maar dit kun je toch niet zomaar laten passeren ? What’s next ? Een volgende genocide op de Koerden ? Het zou warempel niet de eerste keer zijn !!

anger-1602374_640

Wat denkt u, zou het erbarmelijke restant van wat ooit ons leger was in staat zijn zo’n plotselinge opstand de kop in te drukken ?

army-160086_640Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

7 Comments on Toch niet zo fictief ?

 1. Tijl Uylenspiegel // januari 23, 2018 om 01:28 //

  Verdo… ik wist dat ik het al eens eerder over dit boek had gehad maar was vergeten dat ik begin 2017 al een artikel had geschreven met min of meer dezelfde strekking. Nou ja het al de leeftijd wel zijn…

  Like

 2. Maakt niet uit Tijl. Voor mij was het nieuw.
  Mijn gemiddelde tijdspanne van herinneren staat gelijk met die van een goudvis.

  Like

 3. Republikein // januari 23, 2018 om 01:35 //

  Daar zitten kwaadaardige geesten achter.
  Demonen?

  Like

 4. Horatius // januari 23, 2018 om 11:51 //

  Er zijn natuurlijk verschillende opties denkbaar hoe de moslims hier de macht over kunnen gaan nemen.

  Gewapenderhand zal het voorlopig nog niet gebeuren, want ze vormen getalsmatig nog steeds een minderheid, maar via de politieke weg, denk aan DENK b.v. krijgt men op de langere termijn steeds meer invloed op onze samenleving.

  Het volgende scenario is ook mogelijk: de moslimenclaves eisen op een gegeven moment meer autonomie en willen een eigen wetgeving, namelijk het stapsgewijs invoeren van de sharia.

  Krijgen ze niet hun zin, dan volgen massale demonstraties die uitdraaien op grootschalige rellen die de autoriteiten alleen maar kunnen beëindigen door ze schoorvoetend hun zin te geven om een verdere escalatie te voorkomen.
  De Linkse partijen zullen dan ook hun steun betuigen aan de moslimpopulatie al was het alleen maar om die populisten dwars te zitten en verder vanuit opportunistische overwegingen zoals de NSB in een grijs verleden: wedden op het winnende paard.

  De moslims worden voorts gefinancierd vanuit Saoedi-Arabië voor het bouwen van nog meer moskeeën en de vluchtelingenstromen plus de Kindertoeslagen zorgen voor steeds meer, wat ik zou willen noemen Bezettingstroepen van moslimsignatuur.

  Over pakweg 20-30 jaar zal de situatie dusdanig zijn veranderd dat de moslims met een gang naar de stembus al de macht kunnen grijpen via democratische weg gelijk een zekere Adolf Hitler presteerde met zijn NSDAP. Waarbij de aantekening dat grof geweld en harde intimidatie hier een beslissende factor was in het politieke spel. Iets waar de Salafisten en de Moslimbroederschap niet voor zullen terugdeinzen als het zover zou komen.

  Een land als Zweden is duidelijk nu al een weg ingeslagen die niet meer teruggedraaid kan worden, want van een oppositie die een belangrijke rol zou kunnen spelen i.v.m. een noodzakelijke koerswijziging is blijkbaar geen enkele sprake.

  Op de korte termijn dreigt nog een ander gevaar: namelijk de komst van honderdduizenden Koerdische vluchtelingen naar Europa die Erdogan uiteraard liever kwijt is dan rijk en via de Griekse eilanden belanden ze uiteindelijk in West-Europa wat tot hevige conflicten zal leiden met de hier aanwezige Turken. De PKK zal dan bloedige wraak nemen, niet alleen in Turkije zelf maar ook hier in West-Europa waar nogal wat Turken wonen.

  De USA heeft waarschijnlijk de YPG strijders beloofd hun te steunen in het verkrijgen van een eigen Koerdische staat in ruil voor hun medewerking de IS te verslaan. Een belofte die ze in de praktijk niet kunnen waarmaken want de Koerdische minderheden bevinden zich niet alleen in Turkije en Syrië maar ook in Irak en Iran.

  Over ons eigen leger kunnen we kort zijn: volkomen verouderd materiaal en een Kobus Kuch- mentaliteit. De enkele militairen met de juiste inzet en mentaliteit moeten zich voor het Gerecht verantwoorden of worden van hun bed gelicht en afgevoerd met een zak over het hoofd.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // januari 23, 2018 om 14:07 //

  Een minderheid Horatius ? Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam (in willekeurige volgorde) hebben inmiddels een bevolking die voor 50% of meer uit allochtonen bestaat. Dat zijn niet uitsluitend niet-westerse allochtonen en ze zullen ook niet allemaal moslim zijn maar het geeft wel te denken. Minderheid ? Hoelang nog ?

  Like

 6. Bob Fleumer // januari 23, 2018 om 15:36 //

  Wat als de helft van de moslimgemeenschap hun keukenmessen voor de dag halen en de straat op gaan, het is best moeilijk verdedigen als je niet ook een groot mes op zak hebt.

  Like

 7. Horatius // januari 23, 2018 om 16:49 //

  Tijl Uylenspiegel, klopt als een zwerende vinger!

  Maar etnische minderheden als Chinezen, Surinamers, Antillianen en Polen vormen geen bedreiging voor het behoud van onze normen en waarden m.u.v. enkele individuen die zich nog graag wentelen in het slavernijverleden.

  Steden als Londen, Parijs en Berlijn laten exact hetzelfde beeld zien, het gevaar zit echter in de probleemwijken die zich t.z.t. zullen ontpoppen als moslimenclaves waar de politie met een boog omheen loopt.
  Over niet al te lange tijd zullen er steden zijn in Nederland waar de autochtone bevolking nog maar een minderheid vormt en dan bestaat een gemeenteraad voornamelijk uit allochtonen met een dominante positie voor de moslims.

  Volgens een partij als GroenLinks zijn dit ontwikkelingen die niet tegen te houden zijn, want de wereld is van iedereen, grenzen bestaan eigenlijk alleen maar op papier en de Islam zou een verrijking zijn voor onze cultuur.

  Als je dan in discussie gaat met een dergelijk creatuur (niet aan te raden!) en begint over veelwijverij, eerwraak, vrouwenbesnijdenis, gedwongen huwelijken tussen kinderen en volwassen mannen en andere extremiteiten die inherent zijn aan deze achterlijke religie kijken ze je aan of ze water zien branden. Over de scheiding tussen kerk en staat willen ze ook niet praten, want als een meerderheid van de bevolking zou kiezen voor het invoeren van de sharia is dat een democratisch proces waar niets op af te dingen valt.

  De autochtoon moet met zijn tijd meegaan, niet navelstaren, uiterst flexibel zijn, uit zijn hokjesgeest komen en op bezoek gaan in een moskee voor wat geestelijk voedsel en die boerka past ons allemaal.

  Allemaal mooi geformuleerd, maar ik zie mezelf niet rondlopen in een witte soepjurk in het kader van een linkse hobby om Achmed en Fatima te behagen.

  Bij mij op zolder ligt nog een oude voorlader (met gebruiksaanwijzing) en een maliënkolder om als de hele zaak uit de klauwen mocht lopen in ieder geval have en goed te kunnen verdedigen tegen de baardmannen.

  Maar hou dit nog even onder de pet, want straks valt de klop op de deur en wordt ik afgevoerd met de befaamde zak over het niet-politiekcorrecte hoofd.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s