Nieuw

Mariabeeld in Växjö onthoofd

Foto ter illustratie. Pixabay.

Zweden – Een standbeeld van de Maagd Maria is in Växjö vernield. Het standbeeld wat bij de Katholieke kerk van St. Michael stond, mist nu zowel handen als hoofd.

– Maria heeft een sterke symbolische waarde voor ons katholieken, en het zou interessant zijn om te weten waar het hoofd is gebleven. Wij van de parochie beschouwen dit als een bewuste daad. Een haatmisdaad, zegt de diaken Oddbjörn tegen het dagblad.

De aanval op het standbeeld werd vrijdagochtend ontdekt. De overblijfselen van het standbeeld werden gevonden op de grond naast de zogenaamde Mariagrot achter de kerkgebouwen.

Wat er met het beeld is gebeurd, en wie er achter de vandalisering zit blijft een raadsel. De vernieling is bij de politie aangemeld.

– We moeten bidden voor degenen die dit hebben gedaan, zegt Andreassen.

(red: Het is niet alleen in Zweden waar dit gebeurt, als je googled vind je nog veel meer van dergelijke kwesties.)

Bron:

https://www.sydsvenskan.se/2018-01-22/mariastaty-i-vaxjo-halshoggs

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

3 Comments on Mariabeeld in Växjö onthoofd

 1. Wim Vreeswijk // januari 23, 2018 om 16:31 //

  Verbaasd me niks als je je land laat bezetten!

  Like

 2. templars2017 // januari 23, 2018 om 17:29 //

  De religie van de vrede , ze hebben enkel vrede met zichzelf ,als al hun neuzen in één en de zelfde richting wijzen.
  Als een dergelijk ontolerante godsdienst op je grondgebied toelaat en er niets aan doet om het binnen de perken te houden dan krijg je dergelijke taferelen.
  Maar het is veel erger dan dat , de invasie man moslims met hun islam is niet zomaar gekomen maar is georkestreerd door de elite , en daar is niets aan te doen , zij hebben beslist dat dit alles moet gebeuren ,zij hebben beslist dat dit noodzakelijk is , het is een moment in ons leven en dat van hen die achter ons komen dat geschiedenis zal worden ,net zoals de wereldoorlogen in de vorige eeuw , ook dan hebben de bevolkingen het ondergaan ,dit terwijl ze het hadden zien aankomen zowel in de eerste als in de tweede , het volk lijd altijd onder de beslissing van hun eigen verkozen leiders .
  Ook nu weer hebben de gewone mensen geen stem in wat hen wordt opgedrongen ,en weer ondanks alle waarschuwingen zal komen wat komen gaat ,en weer zal de gewone mens het gelag betalen.
  De twee vorige grote oorlogen waren politieke oorlogen ,hetgeen nu op ons afkomt is een godsdienst oorlog ,wat de impact daarvan is wordt de nachtmerrie van iedereen die er in betrokken raakt………

  Like

 3. Moet je een broodje bacon was het geloof ik aan de deur van een K.. Moskee hangen,ga je de cel in en deze zware crimineel is in de gevangenis vermoord
  Maar als het iets christelijks betreft dan hoor je verder niets van

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s