Nieuw

Kamer wil gewapende beveiligers op schepen in strijd tegen piraterij

Foto ter illustratie.

Door: Chris Klomp

Na vele jaren van discussie wil de Tweede Kamer gewapende particuliere beveiligers toestaan op koopvaardijschepen om deze te beschermen tegen piraterij. VVD, PVV, CDA, SGP en Forum voor Democratie steunen het plan in ieder geval, terwijl de ChristenUnie als voorwaarde stelt dat in de wet eerst cameratoezicht wordt geregeld.

Reders mogen hierdoor beveiligers inhuren als er bijvoorbeeld geen militaire bescherming beschikbaar is. Defensie stelt mariniers in zogeheten Vessel Protection Detachments (VPD) ter beschikking om schepen te beschermen.

Het voorstel komt van de Kamerleden Han ten Broeke (VVD) en Martijn van Helvert (CDA). Over het toestaan van particuliere beveiligers wordt al jaren gesproken.

Lees verder:

https://www.ad.nl/binnenland/kamer-wil-gewapende-beveiligers-op-schepen-in-strijd-tegen-piraterij~a42b0f7f/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Kamer wil gewapende beveiligers op schepen in strijd tegen piraterij

 1. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 2. paulzwueste // januari 23, 2018 om 21:35 //

  Goh zeg.
  Zou de geest van onze Oost-Indische Compagnie dan weer terug zijn in die Kamer….?
  Ze hebben er al vele jaren over moeten praten.
  Je wordt toch helemaal gek als je zoiets leest!!!
  Stelletje laffe minkukels!!!

  Liked by 1 persoon

 3. Toen de piraten daar rond de Hoorn van Afrika een paar keer flink voor de ballen werden geschoten en vooral door de Russen oneindig werden gekielhaald was ’t afgelopen met de pret. Er werd geen piraat meer gezien want die hadden nu newbusiness. Ze werden mensensmokkelaar of kochten van hun piratenbuit snel nog een paar nieuwe Nikes en een i-Phone, de nieuwste, en trokken met de taxi naar de kust, namen een spannende survivaltrip en dobberden het door het reisburo beloofde land binnen met een eigen huis, een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt die je wel wippen kon.

  En nu de reisburo’s wat minderen en het dobberen niet zo interessant meer is zie je dat ze weer als een speer aan het piraatjespelen gaan. Hopelijk pakken de atoomdeskundigen en gynaecologen dan een schip van de Yanken zodat ome Trump een goeie reden heeft om eindelijk die dingen die op Volkel alhier liggen opgeslagen op die shitholes daaro te pleuren.

  Liked by 2 people

 4. Wim Vreeswijk // januari 23, 2018 om 22:47 //

  Dit lijkt mij een veel goedkopere en praktischer oplossing dan de inzet van peperdure slagschepen !

  Liked by 1 persoon

 5. Allemaal voor oefening via de middelandse zee varen, schijnbaar barst het daar nog van de piraten, bootladingen vol.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // januari 24, 2018 om 02:31 //

  Nou ik denk toch eerder dat het bedoeld is om te beschermen ter hoogte van Somalië skeeter, de piraterij mag dan afgenomen zijn, weg is het nog niet.

  Like

 7. Ahum Tijl ik doelde op de dobbernegers

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s