Nieuw

How US went from supporting Syrian Kurds, to backing Turkey against them – in just 9 days

Amerikaanse bases in Rojava, Koerdisch Syrië (Debka)

US Secretary of State Rex Tillerson has been left flailing as Washington desperately struggles to avoid being shut out of Syria by its own allies – following a crisis it helped provoke just days ago.

For all the backpedaling and reframing the US officials are now doing, the chronology of the volte-face from Afrin to Ankara is startlingly straightforward.

January 13

US announces a 30,000-strong Kurdish YPG-led Border Security Force (BSF) to stave off a Islamic State “resurgence,” operating out of the quarter of Syria’s territory that the Kurdish minority now controls.

January 15

Turkish President Recep Tayyip Erdogan calls BSF an “army of terror” and promises to “strangle it before it is born,” saying it will imminently invade the north-western enclave of Afrin. Ankara says the US did not consult it over BSF, and insists Washington broke its promise to no longer arm YPG, whom Turkey views as separatist terrorists.

Read more:

https://www.rt.com/news/416689-how-us-went-against-kurds/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

16 Comments on How US went from supporting Syrian Kurds, to backing Turkey against them – in just 9 days

 1. polderboy // januari 23, 2018 om 08:32 //

  Veel geopolitiek gekletst, zoals hier, waar onze links liberale elite vertelt dat “onze Turken” het opnemen tegen die “slechte Russen en Assad”:
  https://www.theguardian.com/world/2018/jan/23/turkey-preoccupation-syrian-kurds-could-spell-disaster-for-us
  Maar in werkelijkheid wordt in alle moskeeën in Turkije gebeden voor de jihad en de de Koran opdracht dat de moslims strijders meedogenloos moeten zijn tegen het ongelovige Koerden tuig in Afrin:
  “During of a cross-border operation by Turkish troops against ethnic Kurds in Syria, all 90,000 mosques in the country over the weekend invoked a prayer from the Quran that promises reward for jihad and commands that Muslim warriors be “ruthless against unbelievers.”
  http://www.wnd.com/2018/01/90000-mosques-invoke-conquest-prayers-against-infidels/

  Like

 2. polderboy // januari 23, 2018 om 09:15 //

  Niet alleen Koerden, maar ook Christenen en Yezidi’s in Afrin zijn doodsbang voor de Turkse jihadisten van Erdogan:
  Christians and Yazidis living in a Kurdish-held enclave in northern Syria say they fear persecution by advancing Turkish and allied forces, which they say include Islamic militants.
  http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-5297199/The-Latest-Russia-says-US-foments-Syria-Kurdish-separatism.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490

  Like

 3. polderboy // januari 23, 2018 om 19:36 //

  Turken hebben keurige wetten, maar in de praktijk martelen en verkrachten de Ottomanen er straffeloos op los, zeker in het Zuid Oosten waar de Koerden wonen, volgens een vandaag behandeld UN rapport:
  https://ahvalnews.com/human-rights/turkish-and-kurdish-detainees-tortured-raped-un-rapporteur-says

  Like

 4. polderboy // januari 23, 2018 om 20:30 //

  Volgens Minister Zijlstra van de VVD zijn de Afrin Koerden de daders, op basis van bewijzen.
  Alleen die bewijzen zijn er niet, volgens Zijlstra….
  De Turken hebben dus “goede gronden” om de Koerden aan te vallen, op basis van die ontbrekende bewijzen, volgens Zijlstra…
  De Turken mogen van Zijlstra alleen maar proportioneel geweld gebruiken, dus de Koerdische burgers alleen maar met proportioneel geweld dood bombarderen…
  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/01/zijlstra-wil-geen-oordeel-uitspreken-over-turkse-inval-578865/

  Like

 5. polderboy // januari 24, 2018 om 08:52 //

  Inmiddels op een Engelstalige website, die wereldwijd gelezen wordt, staat het volgende over de uitspraken van Minister Zijlstra te lezen.

  Minister Zijlstra van Nederland vindt dat Turkije genoeg gronden heeft om de Koerden in Syrië te termineren. Turkije is aangevallen door de Koerden, wat bewezen is, volgens hem.
  De Koerden zijn PKK terroristen, want ze noemen zich YPG, die sterk zijn verbonden met de PKK terroristen.
  http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-grounds-for-afrin-operation-sufficient-dutch-fm-says-126212

  De VVD, maar ook de regering staat dus volledig achter Erdogan.

  Like

 6. polderboy // januari 25, 2018 om 15:33 //

  Koerdische Syriërs onderhandelen ondertussen met Assad over militaire steun en politieke consensus onder de Syriërs:
  http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13961105000708
  Die Turkse militairen ook dolgelukkig natuurlijk, want dan krijgen ze tenminste ook tegenstand van gelijkwaardige zware artillerie en een luchtmacht daarnaast, van zeer goed gemotiveerde Syriërs die voor hun land strijden. Met dat enorme leger staan die arme Turkse militairen voorlopig echter nog te boek als lafaards in hun strijd tegen die Koerdische burgermilitie.

  Like

 7. polderboy // januari 30, 2018 om 06:50 //

  Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) toont foto’s van de resultaten van de Turkse bombardementen in Afrin, waar 500.000 Syrisch Arabische vluchtelingen en 600.000 Syrische Koerden mee worden getrakteerd:
  http://www.syriahr.com/en/?p=83965

  Grunberg schrijft over verraad van de VS, maar het is een coalitie van 70 landen volgens mij die het verraad pleegt.
  En Grunberg zijn politieke achterban in Amsterdam, de linkse partijen, werken immers goed samen met de door de SOHR genoemde Turkse grijze wolven van DENK, waar Ebru Umar en hele scholen vol Turkse kindertjes in samenwerking tussen de Turkse fascisten en Groot Wassink werden verwijderd.
  Als je dat, en die Marokkaanse Taliban met hun AK-47 aanvallen, nu weer in Wittenburg, en de aanvallen op Joden in de Pijp, en op Homo’s met stoeptegels, en de vrije vestiging van salafistische haatschuren vooruitstrevende diversiteit noemt, was dan maar je handen in onschuld, Grunberg, maar je eigen laffe en diepe schuldigheid is er niet meer vanaf te wassen, door de Amerikanen overal de schuld van te geven.

  Like

 8. polderboy // januari 30, 2018 om 06:51 //

  Sorry, verwijzing naar de Volkskrant en Grunberg:
  https://www.volkskrant.nl/opinie/het-nieuwe-verraad-van-de-koerden~a4562204/
  (overigens heb ik het geld niet om de artikelen van die broodschrijver te kopen)

  Like

 9. polderboy // januari 30, 2018 om 15:06 //

  Erdogan flikkert ondertussen het voltallige ledental van een medische Turkse organisatie de bak in, omdat ze zich kritisch uitspraken tegen het bombarderen van Afrin, waar voor de oorlog begon in 2012 200.000 mensen woonden en daar sindsdien ook nog eens 900.000 vluchtelingen wonen, totdat de Turkse bombardementen daar een einde aan maakte.

  Erdogan noemt de door hem gedetineerde medici echt vuil (real filth), eerloos (honorless) dat een uitbarsting van verraad (outburst of the betrayal) levert :
  http://saudigazette.com.sa/article/527268/World/Mena/Turkey-detains-medics-for-speaking-against-Syria-offensive

  Dat die Ebu Umar nog levend uit Amsterdam West is kunnen vluchten, waar de Turkse grijze wolven van Erdogan samen met dat “linkse” Amsterdamse bestuur de macht hebben, is nog een wonder zeg.

  Like

 10. polderboy // januari 30, 2018 om 15:45 //

  Deniz Naki, de naar Duitsland gevluchte Turkse stervoetballer, na een aanval van Erdogan fascisten op straat in Turkije, krijgt nu een boete van 72.000$ plus een levenslange schorsing om te voetballen in Turkije.
  Dit omdat hij op Twitter kritiek had geleverd op de spertijden in Koerdisch gebied door het Turkse leger opgelegd, op ISIS tijdens de aanval op Kobani, en recent de aanval op Afrin.
  Pas is hij op de Duitse snelweg vanuit een rijdende auto beschoten en aan de dood ontsnapt:
  https://uk.reuters.com/article/uk-soccer-turkey-security/turkey-bans-german-kurdish-player-for-life-over-ideological-propaganda-idUKKBN1FJ1UE?rpc=401&
  https://en.wikipedia.org/wiki/Deniz_Naki
  http://www.bbc.com/news/world-europe-42603843

  Like

 11. polderboy // januari 30, 2018 om 22:38 //

  Syrische christelijke milities gaan de Koerden in Afrin steunen tegen de Erdogan Turken. Ze zeggen: “We’ve been fighting against ISIS terrorism for years. No one should expect us to stay silent when the territories saved from ISIS with blood is being invaded,”
  http://theregion.org/article/12651-more-fighters-to-join-afrin-front-syriac-military-council-to-send-reinforcements

  Ondertussen trekken NATO Erdogan Turken samen met Al Qaida door Aleppo:
  “…a Turkish convoy entered Southern Aleppo on Monday escorted by the Al Qaida-linked Hay’at Tahrir al-Sham.”
  http://theregion.org/article/12669-turkey-will-not-hand-over-afrin-to-assad-erdogan-advisor
  Al Qaida dus onze NATO bondgenoten?!

  Like

 12. Andrew Doria // januari 31, 2018 om 15:35 //

  Het is absurd dat een federatie als Amerika welke geboren is uit de wil om te leven in vrijheid door te vechten tegen onderdrukking, dat zulk een federatie met de beste en meest rechtvaardige grondwet ter wereld een volk als de Koerden dat al ruim een eeuw word bedrogen en verraden, vervolgd en afgeslacht hun recht op vrijheid onthoud.
  Het is een minachting voor het principe van vrijheid, “life, liberty and the pursuit of happiness”, dat zulk een federatie als de Verenigde staten van Amerika partij is in het bedrog, in het moorden en ook anderen faciliteerd in het moorden.

  Als een land niet de waarde van vrijheid toekent aan anderen maar deze vrijheid zelf als hoogste ideaal presenteert, dan is een volk dat een dusdanige minachting van de eigen regering tegenover anderen toelaat een volk dat de eigen vrijheid reeds heeft verspeeld.

  Wie de zaken waarvoor diens voorouders hebben gevochten, gebloed en geleden niet het respect geeft welke deze verdienen dan is dat een minachting voor de eigen oorsprong. Dit geld voor alle volkeren op aarde.
  Zulk een respectloos persoon heeft afstand genomen van het eigen bestaan als mens. zulk een persoon hoort absoluut niets of niemand te mogen leiden, nog geen paard aan de teugels., geen hond aan de riem.
  Dit soort lieden zijn onze politici, onze ministers en onze “leiders”, ons leven in alle facetten bepalend en zelf gekozen hebbende om niet langer mens te zijn. De meest ongeschikte personen leiden een volk en bepalen een toekomst, en zonder enige effectieve weerstand.

  “welvaart heeft ons te beschaafd gemaakt om fysiek te vechten voor onze eigen wereld maar ook zo arrogant om andere werelden in het beeld als de onze te modelleren”

  Liked by 1 persoon

 13. polderboy // januari 31, 2018 om 22:01 //

  Turken bombarderen inmiddels die Syrische burgers en honderdduizenden vluchtelingen uit andere delen van Syrië in Afrin helemaal de tering:
  “…wounded civilians fled intense Turkish air strikes.”
  http://gulftoday.ae/portal/e148ebfc-c0b9-4cbd-9d6c-48b51b794ab3.aspx

  Like

 14. polderboy // februari 1, 2018 om 08:14 //

  In Erdogan’s islamiserend Turkije hebben Turkse moordeskaders wettelijk de gelegenheid om ongestraft alle “terroristen” uit te roeien:
  https://www.express.co.uk/news/world/912938/Turkey-Erdogan-fascist-state-vigilante-military-coup-armed-civilians-HOH-latest-democracy

  Like

 15. polderboy // februari 1, 2018 om 10:36 //

  Ondertussen wel weer lachen om die politieke poppenkast hier.
  Heldhaftige tweede kamer leden hadden met gevaar voor eigen leven in een motie aan Rutte verzocht of dat Rutte misschien iets over de gevangenzetting van die Amnesty meneer in Turkije zou durven zeggen tegen de Turkse opperbevelhebber van het enorme Turkse jihadleger.
  Nou feest natuurlijk, dat de de helden, de babbelende discussie democraten een zege hadden gehaald met die motie, toen bleek dat die Amnesty meneer werd vrijgelaten gisteren:
  https://www.geenstijl.nl/5140534/kwak-kwak-en-kwak/

  Maar goed, welke islamitische heerser heeft geen schijt gehad aan babbelende discussie democraten, dus de Amnesty meneer is snel weer de Turkse kerkers in geflikkerd:
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1614265/amnesty-voorzitter-in-turkije-niet-vrijgelaten

  Liked by 1 persoon

 16. polderboy // februari 1, 2018 om 23:06 //

  Ondertussen:
  — De Koerdische YPG schijnt christelijke kindsoldaatjes naar het front sturen. Oh wacht, bijna dan:
  http://www.wca-ngo.org/wca-news/press-releases/589-kurdish-ypg-asayesh-forces-kidnapped-more-aramean-christians-in-northeast-syria
  –De Russische vriend Assad schijnt stiekem weer chemische wapens te ontwikkelen:
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1618089/vs-waarschuwen-assad-over-chemische-wapens
  –Alarm, alarm, Koerden verdedigen zich met wapens van de slechte Russen tegen onze NATO bondgenoten, de lieve Turken!!!
  http://en.apa.az/world-news/asia-news/pyd-pkk-used-russian-made-missile-in-turkey-attack.html
  Ook zegt die lieve Turkse woordvoerder van Erdogan aan het einde van het interview met CNN, dat de relatie tussen de NATO matties de Turken en de VS zo enorm van belang is, dat een paar onbeduidende Koerden in Afrin er eigenlijk niet toe moeten doen:
  https://edition.cnn.com/2018/02/01/opinions/turkish-official-why-us-should-partner-with-turkey-in-syria-opinion-kalin/index.html

  Nou ja, wat onbelangrijke een eigenlijk dus ook slechte Koerden hoeven we ons niet druk over te maken. Als die Turken (met hun Al Qaida en ISIS matties) het maar niet overdrijven, zoals Hitler indertijd.
  Verder is het ook eigenlijk een probleem van de NATO buren van Turkije, dus de EU, waar die Turken een douane unie mee hebben en miljarden van krijgen, en niet van de VS.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s