Nieuw

Groeiende groep Syrische vluchtelingen wil terug naar huis

Pixabay

Door: Irene de Zwaan

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), die migranten begeleidt bij vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst, krijgt sinds een half jaar wekelijks zo’n tien telefoontjes met vragen hierover – zowel van Syriërs die nog in de asielprocedure zitten als van Syriërs die al een verblijfsvergunning hebben.

‘Ze kunnen niet aarden in Nederland of willen voorkomen dat ze terug moeten naar het land waar ze het eerst asiel hebben aangevraagd’, zegt Pieter Maas, manager bij de IOM. ‘Dan gaan ze liever direct terug naar Syrië, of naar een ander land in de regio waar nog familie zit.’ Wat meespeelt is dat het oorlogsgeweld in Syrië in sommige regio’s is afgezwakt. Vooral in regeringsgebied is het al geruime tijd rustig.

Lees verder:

https://www.volkskrant.nl/binnenland/groeiende-groep-vluchtelingen-uit-syrie-wil-terug-naar-huis~a4561267/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6974 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Groeiende groep Syrische vluchtelingen wil terug naar huis

 1. Meteen op het vliegtuig zetten.
  Dit lijkt me fakenews om PVV en FvD dwars te zitten vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen.
  ‘Pics or it didn’t happen’

  Liked by 1 persoon

 2. Het gras is dus toch niet altijd groener in het beloofde land Nederland. Een oplopend aantal Syrische vluchtelingen dat in Nederland zit is moe en wil vrijwillig terug naar huis. Bar slecht idee, zo oordeelt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), dat weigert medewerking te verlenen.
  https://www.powned.tv/artikel/syriers-willen-terug-iom-werkt-niet-mee

  Like

 3. Wim Vreeswijk // januari 23, 2018 om 16:58 //

  Die internationale Organisatie voor Migratie lijkt een volstrekt corrupte club….!

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // januari 23, 2018 om 17:07 //

  Maar het AD weet ook te melden dat het IOM hier NIET aan meewerkt omdat zij vinden dat Syrië nog niet veilig is. Dan zakt toch je broek af !?! Wat zijn dat voor imbecielen ??

  Liked by 1 persoon

 5. antiislamnu // januari 23, 2018 om 17:36 //

  Paniek de vluchtelingen willen terug help

  Liked by 1 persoon

 6. Een half jaar lang een tiental telefoontjes per week dat zijn er maar 260 van de -tig duizend. Zo positief is het niet wat die volkskrant schrijft. Bovendien weet je niet of het waar is als hun het schrijven.

  Liked by 1 persoon

 7. Hopelijk gaan ze dan nu wel vechten voor HUN land.

  Liked by 1 persoon

 8. En hopelijk komt ons schapen volk ook een keer in opstand en laat dan eens echt zien genoeg is genoeg en laat het cabinet zien wat eenheid onder het volk kan doen.

  Like

 9. bp633livenl // januari 25, 2018 om 19:10 //

  Help !!!!laat ze niet vertrekken die ingenieurs, dokters, atoomgeleerden, apothekers en andere hardwerkende moslims vluchtelingen, we kunnen echt niet zonder hun bijdrage aan onze welvaart.
  Of zie ik dat verkeerd?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s