Nieuw

Families van migranten worden afgeperst met gruwelijke martelvideo’s: “EU is medeplichtig aan de folteringen”

Screenshot VRT video.

“De Europese Unie is medeplichtig aan het folteren van Soedanese migranten in Libië.” Dat zegt Eva Berghmans, beleidscoördinator van Amnesty International, naar aanleiding van de gruwelijke video’s die de VRT vanmiddag in Het Journaal uitzond.

In Het Journaal toonde Rudi Vranckx beelden op de mobiele telefoon van de Soedanees Abu Bakr. De man toonde in zijn verblijfplaats in Frankrijk hoe zijn broers Marghani en Abdul Majid in Libië werden gefolterd door bendeleden die hen gevangen houden. De familie wordt met de video’s onder druk gezet om grote sommen losgeld te betalen opdat de folteringen zouden stoppen.

Lees verder:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/01/22/soedanese-vluchteling-gemarteld-in-libie–familie-moet-10-000-eu/

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/families-van-migranten-worden-afgeperst-met-gruwelijke-martelvideo-s-eu-is-medeplichtig-aan-de-folteringen~ace32441

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

3 Comments on Families van migranten worden afgeperst met gruwelijke martelvideo’s: “EU is medeplichtig aan de folteringen”

  1. Dit is op toodlessss herblogd.

    Like

  2. Zeker weten dat dit geen feeknieuws is ? Ik heb al baby’s tegen de muur aan zien knallen, dobberbeenjongetjes op het strand zien liggen en laatst pakte ik een lekker wijf op de bek die de baard in de keel had.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s