Nieuw

De rechtbank geloofde Jenny niet dat ze verkracht was door Ahmed – daarna stierf ze

De Afghaan (ingevoegd) duwde de vrouw in de toren op de speelplaats en verkrachtte haar. Nu is hij eindelijk door het Hoge Gerechtshof veroordeeld tot gevangenisstraf en deportatie.

De rechtbank praatte de leugens van de verkrachter goed:
Hij komt uit een ander land met een andere cultuur waar de ervaringen met de politie minder positief kunnen zijn.
Was van mening dat de nu overleden Jenny de misdadiger tijdens de verkrachting zelf had moeten stoppen.

Jenny werd in een speeltuin mishandeld en verkracht door een alleenstaande vluchtelingkind. Maar de Afghaan werd door de rechtbank volledig vrijgesproken, die ondanks het DNA-bewijs van mening was dat Jenny loog. Kort na het vonnis stierf Jenny – 30 jaar oud – en nu is het vluchtelingkind door het Hoger Gerechtshof veroordeeld voor verkrachting.

Politiefoto van de toren waar de verkrachting plaatsvond. © Polisen

In de herfst van 2015 belde een vrouw – Jenny – de politie en vertelde dat ze buitenhuis in Gotenburg was verkracht.

De verkrachting had plaatsgevonden bij Nedre Kvarnbergsgatan in Gotenburg, in een toren op een speeltuin. De vrouw vertelde dat ze Ahmed had gevraagd, die ze eerder had gezien, of ze zijn mobiele telefoon kon lenen.

De asielzoeker ging akkoord, maar op de speelplaats sleurde hij haar in de toren. Hij scheurde Jenny’s panty’s stuk, duwde haar tegen de muur van de toren en verkrachtte haar.

Na de verkrachting lachte de Afghaan, die destijds beweerde 19 jaar te zijn, Jenny uit en rende weg.

– Hij heeft me verkracht, vertelde de geschokte vrouw kort daarna tijdens de noodoproep.

Ze had Ahmed op afstand gevolgd zodat de politie hem zou kunnen arresteren.

In de toren na de verkrachting. © Polisen

– Hij is Aziatisch, hij draagt ​​een donkere jas met grijze binnenkant, vervolgde ze.

Volgens de aanklager bevond Jenny zich in een bijzonder kwetsbare situatie omdat ze door drugs was beïnvloed. Maar de districtsrechtbank van Gotenburg resoneerde anders in zijn vonnis, dat op 29 maart 2017 kwam.

Ahmed ontkende in eerste instantie dat hij seks met Jenny had gehad, ook al vond de politie zijn sperma in de toren en confronteerde hem met het sterke DNA-bewijs tegen hem.

Toen veranderde de Afghaan plotseling zijn verhaal. Tijdens het proces beweerde hij dat het Jenny was die hem in de toren had uitgenodigd om seks te bedrijven. Ze bedreigde hem met een gevangenisstraf als hij haar zijn mobiele telefoon niet gaf, beweerde hij.

De rechtbank koos ervoor om het verhaal van Ahmed te geloven.

Politiefoto van dna-sporen van sperma. © Polisen

Het feit dat de Afghaan loog was volgens de rechtbank geheel logisch.

– Hij komt uit een ander land met een andere cultuur waar de ervaringen met de politie minder positief kunnen zijn, schreef de rechtbank.

Jenny’s verhaal werd als niet geloofwaardig beschouwd.

– [Jenny] daarentegen was in een verslavingsperiode. Ze was onder de invloed van heroïne en had waarschijnlijk geld nodig, donderde de Göteborgse arrondissementsrechtbank.

Volgens de rechtbank scheen de vrouw ook “als de fysiek sterkste van de twee, wat het moeilijk maakt om te geloven dat [Ahmed] de handelingen heeft verricht, wat ze beweert, als ze daar niet mee had ingestemd”.

Dat Jenny de politie belde na de verkrachting werd als een bewijs gezien dat ze loog.

– Het feit dat ze later de politie heeft gebeld en hem heeft gevolgd geeft ook aan dat de informatie van [Ahmed] correct is dat ze boos op hem was omdat ze de telefoon niet heeft gekregen, en wraak op hem wilde nemen, schreef de rechtbank.

In mei 2017, iets meer dan een maand na de vrijspraak, stierf Jenny – 30 jaar oud. Zij werd in juni begraven.

Maar tegen de uitspraak werd in hoger beroep gegaan bij het Hoger Gerechtshof, die nu een diametraal andere beoordeling heeft gemaakt dan de arrondissementsrechtbank, de rechter heeft de Afghaan tot anderhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld en tot tien jaar deportatie. Hij moet ook 10.500 euro betalen aan de nabestaanden van de Zweedse vrouw.

– [Jenny] was bij dit voorval in een actieve heroïneverslaving. Het feit dat ze ondanks dit toch meteen ervoor koos om de politie te bellen, [Ahmed] te volgen om ervoor te zorgen dat de politie hem kon arresteren, en vervolgens zich onderwierp aan een gynaecologisch onderzoek in het ziekenhuis, spreekt ervoor dat ze werkelijk was blootgesteld aan een verkrachting.

Zo schrijft het Hoger Gerechtshof, die er ook op wijst dat Jenny:

– In alle relevante aspecten, over het incident op dezelfde manier heeft gesproken, vanaf het moment dat ze direct na het incident door de politie werd ondervraagd tot de hoorzittingen in de rechtbank. Ze heeft coherent en consequent beschreven over haar en [Ahmed], hoe hij haar fysiek overmeesterde, hoe ze handelde tijdens de aanval en wat er daarna gebeurde.”

Ahmed’s houding tijdens het onderzoek en het proces gaf volgens het Hoger Gerechtshof daarentegen:

– De indruk dat hij probeerde zijn verklaring aan te passen aan de op dat moment heersende bewijssituatie, die twijfels doet rijzen over de juistheid van zijn informatie en inhoudt dat zijn geloofwaardigheid in vraag gesteld kan worden.

Jenny och Ahmed hebben in werkelijkheid een andere naam.

Bron:

http://www.friatider.se/tingsr-tten-trodde-inte-p-jenny-efter-ahmeds-v-ldt-kt-sen-dog-hon

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s