Nieuw

‘Allahu Akbar’ – Gevangenbewaarders gewond door meszwaaiende islamitische gedetineerden

Google street view Borgo-gevangenis in Corsica.

Twee Franse gevangenbewaarders in de Borgo-gevangenis in Corsica raakten vrijdag gewond nadat een groep van drie gevangenen, waaronder een radicale islamitische extremist, hen met messen aanviellen terwijl ze “Allahu Akbar” schreeuwden.

– Een van de bewakers raakte zwaar gewond door de aanval en moest worden overgebracht naar een ziekenhuis in de nabijgelegen stad Bastia, waar hij werd behandeld voor zijn verwondingen, zegt officier van justitie Caroline Tharot.

Hoewel Tharot geen verdere details gaf over de zaak, werd bevestigd dat een van de mannen die betrokken was bij de aanval onder observatie stond als zijnde een radicale islamitische extremist, zo meldt Europa1.

Volgens bronnen die bij het onderzoek betrokken zijn, hadden de drie gedetineerden zich na de aanval in een cel gebarricadeerd en werden door Gendarmes-agenten gearresteerd die in een tiental voertuigen arriveerden.

– Dit is een ernstige aanslag, een van de twee bewakers was buiten bewustzijn en de dader is een gevangene die een lange geschiedenis heeft van slecht gedrag, zegt Maxime Coustie, een regionale afgevaardigde van de Gevangenispersoneel Vakbond UFAP.

Het incident is slechts de laatste in een reeks aanvallen op gevangenisbewakers en politie in Franse gevangenissen en detentiecentra.

Islamitische radicalisering in Franse gevangenissen is de laatste jaren een groot probleem voor de overheid geworden.

Steeds meer criminelen, veelal uit migranten-buitenwijken, worden geradicaliseerd in faciliteiten zoals de gevangenis van Fresnes, waar twee gevangenen werden betrapt op het plannen van een terreuraanval die ze zouden uitvoeren na hun vrijlating.

Het duo bleek rechtstreeks te communiceren met de terreurgroep Islamitische Staat via mobiele telefoons die ze in de gevangenis hadden gesmokkeld.

In 2016 waarschuwde de Belgische politicus en coördinator voor terrorismebestrijding van de Europese Unie (EU), Gilles de Kerchove, dat het gevangenissysteem de jihadis nog verder kan laten radicaliseren als ze erin worden geplaatst na terugkeer uit het Midden-Oosten.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/01/22/prison-guards-corsica-radicalised-inmates-allahu-akbar/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

2 Comments on ‘Allahu Akbar’ – Gevangenbewaarders gewond door meszwaaiende islamitische gedetineerden

  1. Tijl Uylenspiegel // januari 23, 2018 om 01:44 //

    Jammer dat de gendarme niet van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om ze op een paar liefst pijnlijke plekken te raken, schiet een knie of een enkel aan barrels en ze lopen nooit meer normaal. “Sorry hoor het ging helemaal pardon…

    Like

  2. antiislamnu // januari 23, 2018 om 11:14 //

    Zet die mafketels gewoon het land uit en als dat niet gaat gewoon vast blijven zitten.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s