Nieuw

Wetenschappers hebben een nieuwe antibiotica-resistente stam van tuberculose gevonden bij asielzoekers

Foto: TBC valt de longen aan.

Medische onderzoekers van de Universiteit van Zürich in Zwitserland hebben aangekondigd dat ze in 2016 bij Somalische asielzoekers een nieuwe stam van de ernstige longziekte tuberculose hebben gevonden, TBC, dat zeer resistent is tegen antibiotica. De onderzoekers namen proeven en ontdekten een aantal mensen die besmet waren met deze moeilijk te behandelen vorm van de ziekte, allemaal afkomstig uit Oost-Afrika. Dit rapporteert Breitbart op basis van informatie van het Duits Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Door: Mats Dagerlind – Vertaling: ‘Rommel’

De wetenschapper Peter Keller, die als onderzoeker werkt bij het Nationaal Referentiecentrum voor microbacteriën, NZM, zegt dat de ontdekte variant van de ziekte een “nieuwe combinatie is van resistentie tegen vier verschillende antibiotica, die nog niet eerder in een medisch onderzoek wordt beschreven”. Een soortgelijke, maar niet identieke, stam van tuberculose is gevonden in Borstel, Duitsland.

ECDC (European Center for Disease Control and Prevention) heeft een waarschuwing uitgevaardigd, en alle asielzoekers die met de ziekte werden gediagnosticeerd, werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst om verdere verspreiding van de infectie te voorkomen. Er zijn in een aantal Europese landen meerdere tientallen gevallen gevonden. Een aantal losbarstingen van de multiresistente TBC heeft ook in Zweden plaatsgevonden.

Het is niet de eerste keer dat wetenschappers en artsen hebben geconstateerd dat asielzoekers ernstige ziektes naar Europa brengen. In Frankrijk hebben NGO-organisaties die met asielzoekers in Parijs werken een toename van het aantal gevallen met de parasitaire ziekte schurft waargenomen, die, indien niet behandeld, kan leiden tot een “super-infectie” met resistentie tegen conventionele antibiotica medicatie.

In 2016 waarschuwde de World Health Organization, WHO, voor de verspreiding van tuberculose, kinderverlamming, mazelen en andere ziekten van de asielzoekers uit Syrië. Dat zelfde jaar, heeft de Britse media gemeld dat de Duitse gezondheidszorg onder extreme stress stond,  als gevolg van een groot aantal ziektes van asielzoekers die eerder waren uitgeroeid in Duitsland.

Bron:

https://samnytt.se/forskare-har-hittat-ny-antibiotikaresistent-stam-av-tuberkulos-bland-asylsokare/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Wetenschappers hebben een nieuwe antibiotica-resistente stam van tuberculose gevonden bij asielzoekers

 1. Claudia M. // januari 22, 2018 om 18:07 //

  Wat te denken van hoofdluis. Ik kan me niet herinneren dat er bij mij op de lagere en ook de latere hogere scholen, hoofdluis voorkwam.

  Like

 2. Claudia M. // januari 22, 2018 om 18:10 //

  Oh sorry, voor uw beeldvorming vanaf ’69 tot ’84.

  Like

 3. Ik wel. Er hoeft er maar 1tje het de klas het mee te nemen.
  Krijg je wasbenzine op je kop of iets anders. Het stinkt in ieder geval.
  Voor jouw beeldvorming, ’67 – ’80.

  Like

 4. Hoofdluis is gezond. Zoals de Vikings al wisten is de afwezigheid van luis in je haar een voorteken dat je binnenkort dood gaat.

  Like

 5. Claudia, ik dacht dat we beide uit ’63 kwamen.
  Alleen lagere school is dan ook vanaf ’69.

  Like

 6. Claudia M. // januari 22, 2018 om 20:01 //

  @BertG. 1963 klopt, maar ook op de kleuterschool geen hoofdluis. Ik heb als kind gewoon nooit hoofdluis gehad en dat zover ik weet ook nooit in mijn nabijheid meegemaakt. Oh, als volwassene gelukkig ook niet…

  Like

 7. Niet alleen TCB, maar de vanaf Madagaskar afkomstige vorm van de ( builen) pest is inmiddels meegereist met de migranten zwerm. Dat beloofd dus wat,…ach, de Salafistische Moslims willen toch zo graag terug naar de middeleeuwen?. Dan past de pest daar mooi bij.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s