Nieuw

Staatssecretaris Van Ark: ‘Ik word strenger op naleven van verplichte taaleis’

Door: Pascal Lemaire

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark ziet het als een belangrijke taak om migranten die een bijstandsuitkering hebben zo snel mogelijk aan het werk te helpen. Een ander groot aandachtspunt vormt de naleving van de verplichte taalcursussen voor bijstandsgerechtigden.

“Ik vind dat we deze grote groep moeten laten doorstromen naar werk”, zegt de staatssecretaris in WNL Op Zondag. “Dat is een hele belangrijke opgave en daar ligt ook mijn prioriteit.”

Van Ark (VVD) stelt verder dat ze streng gaat optreden op het gebied van de taaleis onder migranten. “In de bijstand kennen we verplichte taaleisen. Dat heb ik hoog op de agenda staan.

Lees verder:

https://wnl.tv/2018/01/21/staatssecretaris-ark-word-strenger-op-naleven-verplichte-taaleis/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

15 Comments on Staatssecretaris Van Ark: ‘Ik word strenger op naleven van verplichte taaleis’

 1. verplicht drugs testen ook bij uitkering. Verscheidene staten in de VS hebben daar goeie resultaten mee geboekt

  Like

 2. polderboy // januari 21, 2018 om 23:28 //

  Beetje knullig weer. Aan een kant hebben gemeenten autonoom de vrije hand, maar aan de andere kant gaat nu dus gericht van boven af gedwongen worden? Daarnaast heb je nog het “maatwerk” aspect.
  Ondubbelzinnig leeg politiek voor de bühne aangenaam klinkend VVD gekletst, net als die 1000 Euro van Mark.

  Nee, er moet een andere EU asielwet komen: asielsysteem afschaffen, wel UNHCR vluchtelingen quota wat eerlijker is voor vluchtelingen, en daarnaast een systeem voor immigranten, die kunnen inschrijven op een eigen quotum, zodat je de slaagkansen in de samenleving vooraf kunt bepalen, inclusief die taaleisen.

  De VVD is alleen maar bezig met de huidige falende systemen in stand te houden, omdat ze de huidige EU systemen van boven in de partij niet mogen bekritiseren.

  En de bijstandsgroep is nu niet de groep die de samenleving de kop kost.
  Waar ik me meer druk om maak is de enorme gegroeide frictiewerkloosheid: vroeger 3% en nu 5%. Logisch, want welke Groningse bouwvakker krijgt nu nog makkelijk een betaalbare huurwoning met zijn gezin in de randstad, als hij met concurreren tegen een Pool, die een half jaar hier hetzelfde verdient, of meer nog, vanwege de lagere sociale lasten op het in Polen uitbetaalde loon, naast dat 100 Euro in Polen al 3 maal zo veel waard is als hier.
  En wat van die 1.5 miljoen flexwerkers, een groep die oneindig marginaal gaat zitten wezen.

  Eigenlijk heb ik nu al een rot hekel aan dat wijf. En dan zit die geile bretel eikel, die Joert Kelder, of hoe dat kereltje ook heet, er ook bij, of hij net ze veel van niks weet als Peter R de Vries. Ik ga in ieder geval mijn TV opzeggen in het abonnement. Dat is werkelijk niks meer hier.

  Liked by 1 persoon

 3. antiislamnu // januari 21, 2018 om 23:29 //

  En als je na een half jaar nog geen woord Nederlands kan dan oprotten.
  Maar mijn voorkeur gaat uit naar sowieso oprotten in Syrië is geen oorlog meer dus ga je kut land opbouwen dat deden wij ook na 40/45 .

  Liked by 1 persoon

 4. Henk der Niederlànder // januari 21, 2018 om 23:39 //

  Zij word strenger blablabla.
  In hoeveel vormen hebben we dat al gehoord.
  Meisje van Ark, ga aub de hoer spelen mischien kom je dan geloofwaardig over.

  Liked by 1 persoon

 5. Republikein // januari 21, 2018 om 23:44 //

  Briljant.

  Like

 6. Republikein // januari 22, 2018 om 00:08 //

  De hielprik is niet zailgmakend.

  Liked by 1 persoon

 7. Lek, maar weer leeg gezwets in de ruimte. Komt niks van terecht.

  @polderboy
  Het asielrecht hoeft niet te worden afgeschaft. Echter, het is aan de aanvrager om te bewijzen dat men ook daadwerkelijk wordt vervolgd. En alleen voor personen in het bezit van een legitimatiebewijs en een geboortebewijs.
  Voorts dient men een zeer strak plan te hebben om dergelijke personen te integreren. Een jaar om de taal te leren. Trouw zweren aan de grondwet en islam afzweren. Familie mag pas overkomen als men minimaal 2x minimum loon verdient.
  Het recht op asiel slechts voor een periode van 3 jaar, daarna wordt de situatie in het thuisland opnieuw beoordeeld. pas na 2x verlengen een permanente verblijfsvergunning.
  Valse legitimatiebewijzen, veroordeling voor alles dat meer is dan een eenvoudige verkeersovertreding is reden om direct gedeporteerd te worden naar het land van herkomst, evenals het niet beheersen van de taal na een jaar of alsnog beoefenen van islamitische rituelen.
  Niet kunnen bewijzen dat men echt vervolgd wordt eveneens reden tot weigering.

  Als men echt asiel verlangt zal men zich ook willen inzetten voor het nieuwe vaderland. Alle anderen zijn gewoon uit op gratis leven in luxe. Daar kunnen we zonder.

  Like

 8. Republikein // januari 22, 2018 om 01:05 //

  In mijn vorige levens heb ik ook asiel aangevraagd.
  Dat is er uiteindelijk van gekomen, en nu ben ik een racist.

  Like

 9. Republikein // januari 22, 2018 om 01:18 //

  Bij de weg, ik heb niks tegen een achterlijke burger.
  Ich kann auch nicht dafür zei mijn lerares Duits in klas 5 van de hogere kakschool.
  En ze wreef wellustig met haar handjes over haar vleesdijen.

  Like

 10. Republikein // januari 22, 2018 om 01:37 //

  http://www.hbvl.be/cnt/dmf20180121_03311885/duizenden-demonstranten-protesteren-tegen-geplande-politieactie-in-maximiliaanpark

  Aan het Noordstation in Brussel protesteren meer dan 3.000 mensen zondagavond tegen de geplande actie van de federale politie in het Maximiliaanpark. Het park zelf is leeg omdat vrijwilligers alle transmigranten hebben weggebracht.

  Aan het Noordstation in Brussel is het bijzonder druk door de protestactie. Het gaat om mensen van alle leeftijden en afkomsten die met hun aanwezigheid willen protesteren tegen de migratie- en asielpolitiek van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en de federale regering.

  “Na het elan van solidariteit met de transitmigranten is het opmerkelijk vast te stellen dat zelfs binnen de overheid er verzet komt tegen de acties van minister van Veiligheid Jan Jambon, zijn collega Theo Francken en meer globaal die van de hele regering”, zei Alexis Deswaef, voorzitter van de Franstalige mensenrechtenliga.

  De betogers willen zondagavond uiteindelijk een menselijke ketting vormen tussen het Noordstation en het Maximiliaanpark.

  De meeste achterlijken schoppen het niet tot staatssecretaris of minister, je herkent ze vaak ook niet als zodanig en de Jostiband is al bezet.

  Like

 11. Republikein // januari 22, 2018 om 01:40 //

  Intuïtieve geest is een heilig geschenk, een rationele geest is een trouwe dienaar.
  We hebben een maatschappij gecreëerd die de dienaar eert en het geschenk is vergeten.
  Albert Einstein

  Like

 12. Republikein // januari 22, 2018 om 01:54 //

  Ondertussen in Londen, BNI.

  Like

 13. Pim Waakzaam // januari 22, 2018 om 12:09 //

  Drie seconden gekeken, in gedachte klap voor haar kop gegeven. Toen hoofdschuddend maar weer aan het werk gegaan om de benodigde belasting op te kunnen hoesten. Hoelang pikken we dit nog?

  Liked by 1 persoon

 14. bp633livenl // januari 22, 2018 om 15:57 //

  Die zogenaamde vluchtelingen komen helemaal niet naar hier om te werken.
  dat moeten wij voor hun doen.
  Heeft die plofkip dat nou nog niet door of is ze ons sprookjes aan ’t vertellen?
  We worden geregeerd door criminelen, idioten, graaiers, halve zolen en landverraders
  die het land naar de afgrond leiden..

  Like

 15. polderboy // januari 22, 2018 om 20:06 //

  @Johan P 01.37
  Klinkt goed, dat voorstel van je. Wat ik bedoel met asielsysteem afschaffen, s het systeem in zijn huidige vorm natuurlijk. Ik denk dat we elkaar begrijpen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s