Nieuw

Italiaanse verkiezingen favoriet beschimpt Brussel: “The EU can go fuck itself”

Foto: Leider van de Italiaanse Lega Nord partij. Screenshot Rete 4

De Italiaanse populist Matteo Salvini, met de hoogste opiniepeilingen om de komende verkiezingen van het land te winnen, heeft in een explosief interview gezegd dat de Europese Unie “can go fuck itself”.

Salvini, lid van het Europees Parlement en leider van de Lega Nord-partij, heeft op donderdag met twee andere rechtse leiders een overeenstemming bereikt over een gezamenlijk manifest en deze coalitie is nu favoriet om Italië na de stemming op 4 maart 2018 te regeren.

Tijdens een verhit interview met de Italiaanse televisiezender Rete 4 deze week, bevestigde de heer Salvini zijn eurosceptische geloofsbrieven met de uitbarsting:

– Europe can go fuck itself!

– Europa heeft ons de afgelopen 15 jaar rond geduwd en we zijn slechter af dan 15 jaar geleden. Europese maatregelen zijn het laatste waar ik in geïnteresseerd ben, voegde hij eraan toe

Hij attaqueerde ook de EU-commissaris voor Economische Zaken, Pierre Moscovici, omdat hij zich bemoeit met het Italiaanse verkiezingsproces.

– Slaven van de Europese Unie? Nee, dank u wel! Ik kan niet wachten tot Italië, samen met onze regering, haar soevereiniteit herwint om onze nationale belangen op alle mogelijke manieren te verdedigen, ging zijn tirade tegen Brussel verder op Twitter

– Onaanvaardbare inbreuken van een Europese bureaucraat bij de verkiezingen in Italië. Het immigratiebeleid en de economische opofferingen die door de Europese Unie zijn opgelegd, zijn een ramp en zullen door de vrije stemmen van de Italianen worden afgewezen.

– League zal altijd onze visserij en de landbouw in Italië verdedigen. Genoeg met de Europese standaards die onze bedrijven en ons grondgebied vernietigen!, voegde hij op donderdag op het sociaal mediaplatform eraan toe.

Salvini is afgelopen vrijdag een gemeenschappelijk manifest overeengekomen met Silvio Berlusconi, voormalig viermalig premier van Italië, en Giorgia Meloni, leider van de nationalistische Brothers of Italy partij, met de belofte de belastingen voor Italianen te verlagen.

– Het Italië dat ik voor de komende jaren voor ogen heb verlaagt de belastingen en trekt bedrijven aan, legde hij uit op Twitter, voordat hij de belastingverlagingen van de Amerikaanse president Donald J. Trump prees.

Opiniepeilingen suggereren dat de rechtse alliantie de meeste zetels in de verkiezingen zal winnen, maar niet een regelrechte meerderheid, waardoor het moeilijk is te voorspellen wat voor soort coalitieregering zou kunnen ontstaan.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/01/20/right-wing-italian-election-favourite-blasts-the-eu-can-fck-itself/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Italiaanse verkiezingen favoriet beschimpt Brussel: “The EU can go fuck itself”

 1. antiislamnu // januari 21, 2018 om 01:27 //

  Zal dit het einde zijn van de e.u ???? 2018 het jaar van de verlossing van psychopaten bende Brussel.

  Liked by 2 people

 2. nee, de rest gaat gewoon nog een jaar of 3 doormodderen. He laffe Nederland is wel de laatste die vertrekt.

  Liked by 4 people

 3. Esperanza // januari 21, 2018 om 02:03 //

  Klinkt beetje te mooi om waar te worden. maar wie weet, zeg nooit nooit.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // januari 21, 2018 om 02:35 //

  Aan de andere kant is het natuurlijk ook best wel laf, ze hebben decennia lang samen met Frankrijk onwaarschijnlijk geprofiteerd van de €U en nu gaan ze de nadelen ondervinden en willen ze eruit.
  Let wel mijn zegen hebben ze want de Italianen zijn economisch gezien op sterven na dood, meerdere banken zijn feitelijk al failliet, een flinke zucht is al genoeg om ze om te laten vallen.
  Ook op ander vlak hoop ik dat ze de daad bij het woord voegen (hoewel je daar bij Italianen niet zomaar vanuit moet gaan), het zou het begin van het einde van de €U betekenen.
  Arrivederci !!

  Liked by 2 people

 5. jackvanderveen // januari 21, 2018 om 08:49 //

  Tijl, waren zo goed als failliet. Wat wij als burger van de EU middels Draghi er reeds ingepompt hebben in o.a. Italië is fenominaal te noemen. Ter waarde van reeds 2.000 miljard extra €-pamfetten extra bijgedrukt of het alleen maar ongedekt papier lijkt(sarcasme). En de persen weten van geen ophouden. De italiaanse en franse en vooral ook duitse banken lachen zich de ballen uit hun broek. Maar ondertussen had mijn euro zeker internationaal gezien 30%-35% meer waard kunnen zijn.

  Liked by 2 people

 6. Herinneren jullie je Griekenland nog?? De regering daar was tijdens de verkiezingen ook vastbesloten en keerde zich tegen de Brusselse beestenbende. Griekenland zou uit de EU stappen en banden aanknopen met de Russen. Als zij dat hadden gedaan, dan waren zij vele malen beter uit geweest dan nu.
  Maar door de schone beloften van die drie afgevaardigden o.l.v. Deijsselbloem (hoe heette dat trio ook alweer?) gingen ze alsnog om. Met als resultaat dat zij vandaag politiek geen enkele rol meer spelen en het volk uitgezogen erbij ligt.
  De vraag is nu: in hoeverre is Italië in staat om zijn stoere rug recht te houden?
  We zullen het zien . . . . .

  Liked by 1 persoon

 7. Over de pensioenen maar te zwijgen,die zijn gekort en sinds 2008 niet meer verhoogt,wel hogere belastingen,hogere huren,hogere ziektekosten, hogere voedselprijzen,etc,etc.Het minder,minder,minder mag alleen niet meer worden gezegd,dankzij dit EU uitschot. Ceaucescu,die het volk uitkleedde,was vast hun grote voorbeeld,ik wens van harte dat hen het zelfde lot toekomt,oftewel op het schavot met dit tuig.

  Liked by 2 people

 8. Tijl Uylenspiegel // januari 21, 2018 om 11:45 //

  Susan; “Over de pensioenen maar te zwijgen”. Ze doen niet anders, dat wordt volledig dood gezwegen of er wordt gedaan alsof men niets te klagen heeft. Zelfs mijn favoriete weekblad Elsevier had er kort geleden een meerdere pagina’s groot artikel over waarin het overkwam dat gepensioneerden maar zeurden omdat de AOW wel werd geïndexeerd, dit jaar gaat een alleenstaande er geloof ik € 7,50 op vooruit ! Alleen mijn huur gaat al met een veelvoud daarvan omhoog ! De zorgpremie gaat “slechts enkele euro’s omhoog” maar daar mag je dan intussen wel de € 385,= eigen risico bij optellen.
  Aan de ene kant wordt benadrukt dat de overheid zoveel kwijt is aan de AOW en aan de andere kant wordt de binnen geharkte premie gekleineerd. Het staat bol van de tegenstrijdigheden. Ouderen zijn nog maar mondjesmaat in staat daartegen in verzet te komen dus dat is een makkelijke doelgroep.
  En het meest frustrerend is het lijdzame toezien van de fondsen zelf, je zou haast denken dat ze het allemaal wel goed vinden zo.

  Liked by 1 persoon

 9. Republikein // januari 21, 2018 om 11:56 //

  Brillo had het al eerder gezegd, van die trein in de tunnel, met een rotvaart naar het licht=afgrond, metafoor rattenvanger.

  Liked by 1 persoon

 10. Ach Tijl, troost je met de gedachte dat er vele WAO’ers zijn die zo’n 100 euro onder de armoede grens van 1030 euro zitten.
  Wat ook zo blijft tot dat ze de AOW leeftijd bereikt hebben, dan hebben ze er pas 100 euro bij.

  Like

 11. polderboy // januari 21, 2018 om 12:09 //

  Dat Nederlandse en EU poldermodel is ook een corporatistische model.
  Corporatistisch, omdat het verregaande samenwerking tussen de economische en politieke machthebbers betreft, in casu enerzijds van de grote West Europese bedrijven die binnen de economisch beschermde EU markt opereren, en anderzijds het lokaal hier actieve politiek kartel van (semi) ambtenaren, aangevuld met een ongekozen supranationale Brusselse ambtenarij.

  Die vorm zal de onderkant verbreden, naast dat die onderkant verpauperd, en ze doen dat door het onterecht globalisering te noemen, naast dat ze zich voor het model hardmaken omdat de “wereldproblemen” anders niet goed aangepakt kunnen worden.

  Je ziet het ook, een materieel goed levende top, die wat aan tafel lult over de problemen van “de kleine man” waar ze wel eens van gehoord hebben. Ze zijn vervreemd van hun eigen samenleving, en hebben er ook een rot hekel aan gekregen, die PVV paupers, net zoals de adellijke elite dat vroeger had.

  Like

 12. Republikein // januari 21, 2018 om 12:15 //

  Dan verkoop je toch je boot?
  Of vergis ik me.
  De totale schade van de laatste storm is nog niet bekend maar loopt in de tientalle miljoenen.
  Dit werd ons medegedeeld door de opperrat der ratten, een glimlach nauwelijks te herkennen want hogere premies garanderen een vette bonus.
  Van mij krijgt ie eerst een vette bolus, een nekschot kan later nog.

  Like

 13. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Gooi de beuk er maar in.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s