Nieuw

Dodelijke slachtoffers  schietpartijen in Zweden in twaalf jaar met 500 procent toegenomen

© Pixabay

Het aantal dodelijke slachtoffers van schietpartijen in Zweden is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. In 2006 waren er in het hele land 8, vorig jaar was dit cijfer meer dan vijf keer hoger: 43. Dit laten nieuwe cijfers van de politie zien die op vrijdag zijn gepubliceerd.

Het dodelijke vuurwapengeweld in Zweden heeft in slechts enkele jaren een dramatische toename laten zien, blijkt uit de nieuwe statistieken van de politie.

Volgens de politie hebben zich in 2006 “slechts” acht moorden door schietpartijen plaatsgevonden.

Zes jaar later, 2012, was het cijfer gestegen naar 12 schietpartijen met fatale gevolgen. Vorig jaar kwamen er 43 mensen om bij schietpartijen in Zweden, wat vijf keer meer is dan dan in 2006.

Politieagenten getuigen dat er een hardere tendens heerst onder criminelen, wat beschreven wordt als meer “lichtgeraakt” dan ze ooit waren, schrijft SVT Nyheter.

De schietpartijen hebben het kenmerk van het zogeheten ‘spiraaleffect’, waarbij criminelen groeperingen elkaar steeds weer met dodelijk geweld terugslaan om niet als zwak over te komen.

Een conflict tussen twee personen kan gemakkelijk escaleren in een bloedige oorlog tussen twee criminele bendes.

– Ze pakken vuurwapens op om niet zwak over te komen. Het is in deze criminele milieus erg belangrijk geworden om zijn criminele reputatie op te bouwen – zijn ‘schrikkapitaal’. Voorheen konden ze milde krenkingen laten passeren zonder meteen grof geweld te gebruiken zoals nu.

Een andere kentering is dat criminelen zich voorheen van de vuurwapens ontdeden die ze gebruikt hadden. Maar nu blijven de wapens in de criminele omgeving aanwezig zolang ze niet kapot gaan of in beslag worden genomen door de politie.

Hieronder volgt een lijst van het aantal dodelijke slachtoffers van schietpartijen in Zweden, tussen 2006 en 2017, volgens de eigen cijfers van de politie:

2006 – 8
2007 – 13
2008 – 10
2009 – 10
2010 – 9
2011 – 13
2012 – 12
2013 – 18
2014 – 19
2015 – 28
2016 – 28
2017 – 43

Bron:

http://www.friatider.se/antal-d-dsskjutningar-i-sverige-har-kat-med-500-procent-p-tolv-r

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 995 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

5 Comments on Dodelijke slachtoffers  schietpartijen in Zweden in twaalf jaar met 500 procent toegenomen

 1. jackvanderveen // januari 21, 2018 om 08:39 //

  Zie ik een verband met iets?
  Het toenemen van zwarten en zwarte criminelen (neoplasme, ik weet het).

  Liked by 1 persoon

 2. Duchesne // januari 21, 2018 om 10:36 //

  Zolang ze elkaar afschieten kan het cijfer niet hoog genoeg zijn. Maar het geeft aan hoe geweldig onze wetgeving is, eigen bevolking ord zware crimineel bij het bewapenen, en vreemd volk loopt ondertussen gewapend ONZE leefruimte te terroriseren, gesteund door de politiek correcte waanzin van Linkse lafaards…

  Liked by 1 persoon

 3. Republikein // januari 21, 2018 om 11:21 //

  Doctor, I broke my arm on several places.
  Don’t go to that places.

  Like

 4. Criminelen maken elkaar af om maar niet zwak over te komen, dat toont maar weer eens aan hoe extreem primitief die mensen zijn.
  En geen wonder dat het IQ-cijfer van Zweden hard aan het dalen is.

  Like

 5. had ooit ook zon rvs blaffer, helaas weg gedaan toen ze hier moeilijk gingen doen een paar pausen terug. 10mm versie was wel wat moeilijk te verbergen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s