Nieuw

Zweedse regering creëert 5.000 “groene banen” voor immigranten – met een kostenplaatje van 100 miljoen euro

Foto: Aanleg van het Amsterdamse Bos door werklozen in de jaren '30. Screenshot YouTube - 1934: De aanleg van het Amsterdamse Bos te Amsterdam - oude filmbeelden

De Zweedse regering heeft een investering aangekondigd in de zogeheten groene banen die meer dan 5.000 nieuwkomers en werklozen tussen 2018-2020 aan het werk moet helpen. Het gaat onder andere om bossen schoonmaken en stranden opruimen. Alleen al in 2018 zal de overheid in deze gesubsidieerde onderneming 29 miljoen euro investeren.

Volgens de regering van de sociaaldemocraat Stefans Löfven heeft Zweden momenteel geen personeel in de vorm van onder andere bosarbeiders, machinebestuurders en mensen die natuurreservaten, wandelpaden, parken en recreatiegebieden kunnen verzorgen, evenals stranden schoonmaken.

Daarom investeert de regering nu veel geld om stages, noodbanen en andere gesubsidieerde vormen van werkgelegenheid in deze gebieden aan nieuwe immigranten en langdurige werklozen te bezorgen.

– Het doel van de regering is dat ongeveer 1.900 mensen al in 2018 onder dit initiatief vallen. Dit zijn mensen die langdurig werkloos zijn of pas gearriveerde immigranten die kunnen werken met ongeschoolde behoeften in de samenleving. Het kan zich om het kappen van bossen handelen, het aanleggen van paden of het schoonmaken rond werven en stations, zegt minister van Industrie en Innovatie, Mikael Damberg (Sociaal Democraten).

– Het idee is dat degenen die na een jaar aan het werk hebben deelgenomen over voldoende kwalificaties beschikken om in dienst te kunnen worden genomen door bedrijven in de groene sector die momenteel moeite hebben om mensen te werven.

In 2018-2020 zal in totaal bijna een miljard, of SEK 910 miljoen, 93 miljoen euro, in het project worden geïnvesteerd.

– Dit project betreft een hoger ambitieniveau in het werk om de treinrails en wandelpaden te renoveren, natuurgebieden beheren en bestrijding van invasieve uitheemse soorten. Terwijl er meer banen worden gecreëerd en de natuur voor meer mensen toegankelijker wordt, zegt milieuminister Karolina Skog (Milieu Partij).

Bron:

http://www.friatider.se/regeringen-skapar-5000-gr-na-jobb-till-nyanl-nda-kostar-n-stan-1-miljard

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

12 Comments on Zweedse regering creëert 5.000 “groene banen” voor immigranten – met een kostenplaatje van 100 miljoen euro

 1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Heftig prijskaartje; te betalen door wie-ook-weer?

  Like

 2. Ach ja, het mag wat kosten, die omvolking.

  Like

 3. trebor2110 // januari 20, 2018 om 22:32 //

  Het gaat onder andere om bossen schoonmaken en stranden opruimen.

  Denk niet dat het gaat lukken PTTS , vele hebben in bossen geleefd tijdens hun vlucht en vele hebben nare herinneringen aan het stand .

  Like

 4. Duchesne // januari 20, 2018 om 22:32 //

  …..”bestrijding van invasieve uitheemse soorten”…..

  …ik denk dat mijn anusspier in een gecoordineerde actie met mijn blaas is gescheurd van het lachen….

  Maar even kort door de bocht, de staat wil daar dus gesubsidieerde boswachters hebben en ander groen tuig? Rijst bij mij de vraag waarom ze niet werven in de hele EU, genoeg uitheemse soorten die graag willen werken. Schiet me direct vraag twee in de broek, geld dit aanbod ook voor vrouwmensen? Lijkt mij in het streven naar gelijkheid een uitstekende kans voor moslima’s om huiselijk geweld en gedwongen huwelijken te ontvluchten, compleet in camo pak met hakbijl en mogelijk blonde kindertjes in de toekomst van Sven de boskabouter…..als je dan toch gericht een nieuw Europeesch ras wil fokken…..

  Like

 5. antiislamnu // januari 20, 2018 om 23:23 //

  Die apen voelen zich natuurlijk wel thuis in het bos en die moslims kunnen mooie aan de slag bij de homo ontmoeting plaatsen daar in het bos
  Vooral voor de Marokkaanse schandknaapjes is dit ideaal wel de schaapjes uit de buurt houden natuurlijk de verleiding om ze te neuken is anders te groot.

  Like

 6. jackvanderveen // januari 21, 2018 om 11:09 //

  Die ratten zijn traks alleen bezig om duur betaald hun eigen rotzooi trachten op te ruimen. Dat type neger dat illegaal naar Europa komt kan nog niet eens zijn eigen broek schoonhouden. Laat staat bossen en stranden. Dat die lynxe zweden telkens het onmogelijke bedenken voor die negers.

  Like

 7. En wat zijn de gevolgen als ze het verdomme om werk te verzetten.
  Geen vreten? Uitzetting?

  Like

 8. Zweedse regering creëert 5.000 “groene banen” voor immigranten – met een kostenplaatje van 100 miljoen euro, tja de zogenaamde Melkertbanen waren óók zo’n doorslaggevend succes (Kuch).

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // januari 21, 2018 om 11:50 //

  Dat is geen socialisme meer dat is gewoon puur communisme.

  Like

 10. Marhammed // januari 21, 2018 om 18:59 //

  Bossen kappen en wegels aanleggen……is het wel verstandig die kerels een bijl in hun pollen te steken???

  Like

 11. Republikein // januari 21, 2018 om 19:34 //

  Delen door, is niet zoveel.
  Geen drama.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s