Nieuw

Zweedse politie heeft oplossing gevonden om bomaanvallen te stoppen – gaat afschrikwekkende waarschuwingen geven

Foto Bron/Auteur: Speisa

In een poging om het gigantische aantal schietpartijen, bomaanvallen en ander vuurwapen gerelateerd geweld te stoppen gaat de Zweedse politie een strategie uit de VS en Groot-Brittannië importeren. Onder andere gaat de politie beginnen met afschrikwekkende waarschuwingen geven aan criminele groeperingen die eventueel betrokken zijn bij schietpartijen.

Om het vuurwapengeweld rondom Zweden te bestrijden start de politie een project waarbij een Amerikaanse methode wordt toegepast. ”Group violence intervention” heet de strategie die men nu importeert, schrijft Sverige Radio.

– Het gaat om verschillende deelnemers in de samenleving, met name de politie en de gemeente, die voordat een mogelijke schietpartij plaatsvindt een afschrikwekkende boodschap aan de criminelen geven. Maar gelijktijdig zal er hulp worden aangeboden om uit de criminele wereld te stappen. Dit blijkt zeer succesvol te zijn in de steden, met name in de VS die dit hebben geprobeerd, zegt Johan Gustavsson, projectontwikkelaar van Nationaal operatief Afdeling, NOA, tegen Sverige Radio.

De politie zal ook flink investeren in meer camerabewaking en ook in het gebruik van op het lichaam gedragen camera’s bij agenten (bodycams).

Een andere tactiek die ook zal worden ingevoerd is de “Family liaison officer”, deze strategie wordt geïmporteerd uit het Verenigd Koninkrijk en betreft een speciale rechercheur die het contact met de familieleden van de slachtoffers onderhoudt. Dit is om onderzoeksmethoden met betrekking tot vuurwapens te verbeteren.

– Het is aangetoond dat als men speciaal opgeleide onderzoekers in dienst heeft, men met het nauwe contact een heleboel informatie krijgt, door tijdens het onderzoek het vertrouwen op te bouwen, zegt Johan Gustavsson, projectontwikkelaar van NOA.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Zweedse politie heeft oplossing gevonden om bomaanvallen te stoppen – gaat afschrikwekkende waarschuwingen geven

 1. En wat mag dat dan wel niet zijn die afschrikwekkende waarschuwingen.
  Foei, als ik het nog 1x zie dan ben je er bij, dekselse schavuit.

  Like

 2. trebor2110 // januari 20, 2018 om 08:46 //

  Bert Dan gaan ze naar de moeder van de schutter om te klikken .

  die voordat een mogelijke schietpartij plaatsvindt een afschrikwekkende boodschap aan de criminelen geven

  Weet de politie dan waar en wanneer er geschoten gaat worden ??

  Like

 3. Ik denk dat ze een echte brief afgeven met een officieële stempel.

  Like

 4. Ze zouden eens wat vaker naar filmpjes moeten kijken hoe ze dat nou in de VS doen, en dan ook helemaal afkijken.
  Ze waarschuwen inderdaad een aantal keer, maar daarna volgt er toch echt een actie als gevolg van het niet willen luisteren.
  Misschien moeten ze het zo eens aan gaan pakken, dat schiet tenminste op.

  Like

 5. Republikein // januari 20, 2018 om 11:39 //

  Korting op leefloon.
  Wij noemen het bijstand.

  Like

 6. Republikein // januari 20, 2018 om 11:46 //

  Zweden, het meest radicale “Welcome Reflection” land in Europa, neemt daarmee afscheid van zijn vorige beleid.

  Het wordt steeds dichterbij voor de overige landen, zoals Engeland, Frankrijk en vooral Duitsland, die zich houden aan hun beleid van waanzin.

  Ook in Zweden zetten de Groenen – volledig geïnfiltreerd door radicale moslims – de toon. Eerst weigert een partijlid van het moslimgeloof de handen te schudden met een journalist, vervolgens vergelijkt een ander Israël het met nazi-Duitsland, en een derde toont live op televisieverbindingen met de Egyptische Moslimbroederschap. Er wordt nu al bezorgdheid geuit over het feit dat de kleine milieupartij, die sinds 2014 lid is van de regeringscoalitie, door islamisten is geïnfiltreerd. (bron)

  Zweden kan zichzelf de subjunctieve sparen. De Groenen zijn geïnfiltreerd door “islamisten” – omdat de islam het de macht niet scheelt. Daartoe zou hij zelf lid worden van de partij van de duivel, als er één zou zijn, als het hem zou helpen om een ander land over te nemen.

  Zweden debatteert nu over de vraag of het, ondanks alle tolerantie ten opzichte van immigranten, misschien vergeten is zijn eigen idealen te verdedigen.

  https://michael-mannheimer.net/2018/01/20/sensation-die-grossmacht-der-humanitaet-schweden-dankt-ab-und-verabschiedet-sich-von-seiner-immigrationspolitik/

  Liked by 1 persoon

 7. Horatius // januari 20, 2018 om 12:13 //

  Waaruit die z.g. afschrikwekkende boodschap dan mag bestaan wordt niet uit de doeken gedaan.

  Alles bij elkaar lijkt het toch uit te draaien op een geitenwollensokken-scenario waarbij van te voren wordt gewezen op de mensenrechten van de daders met inbegrip van een eerlijke kans op rehabilitatie na het uitzitten van een korte detentie.

  Een andere aanpak is het openlijk bekend maken van de volgende maatregelen die in de praktijk veel effectiever zullen blijken te zijn:

  Daders van autochtone signatuur verspelen hun verblijfsstatus en eventueel het verworven Zweedse Staatsburgerschap en worden vervolgens uitgezet naar het land van herkomst als ongewenste vreemdeling.
  Er wordt bij een confrontatie maar één keer gewaarschuwd door de politie en daarna wordt het vuur geopend zonder verdere plichtplegingen.
  In de praktijk komt men er dan vanaf met minimaal een knieschot, in de andere gevallen een schot met de opzet het individu totaal uit te schakelen.

  Betreft het een asielzoeker die nog volop in de procedure zit, dan volgt er een onmiddellijke repatriëring met ook zijn al eventueel aanwezige familieleden.

  In de VS wordt er overigens onmiddellijk geschoten bij een confrontatie, men neemt daar geen enkel risico daar er in vele staten vuurwapens openlijk verkocht mogen worden. Hoe meer naar het zuiden, hoe meer vuurwapens er in omloop zijn.

  Puur uit lijfsbehoud dus, en heeft totaal niets met racisme te maken zoals de Linkse kerk tot vervelens toe beweert.

  Like

 8. Zachte heelmeesters……..vul zelf maar in,

  Like

 9. ” Het gaat om verschillende deelnemers in de samenleving, met name de politie en de gemeente, die voordat een mogelijke schietpartij plaatsvindt een afschrikwekkende boodschap aan de criminelen geven. Maar gelijktijdig zal er hulp worden aangeboden om uit de criminele wereld te stappen. Dit blijkt zeer succesvol te zijn in de steden, met name in de VS die dit hebben geprobeerd, zegt Johan Gustavsson, projectontwikkelaar van Nationaal operatief Afdeling, NOA, tegen Sverige Radio.”

  Mag ik even weten welke steden dat zijn? Want dit klinkt weer als een partij onzin van de bovenste plank.

  Like

 10. De doos van Pandora is in Zweden al veel te ver open dat dit nog gaat helpen.
  Het leger er op af sturen was een veel beter idee.

  Like

 11. Zweedse kneuzenpolitie vervangen door Russische Spetnatz troepen.
  Problemen worden snel geneutraliseerd en dadergroepen houden op met existeren,

  Like

 12. antiislamnu // januari 20, 2018 om 23:47 //

  Die Zweden weten wel van aanpakken zeg ongelofelijk voor alles hebben ze een oplossing al weer een probleem opgelost.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s