Nieuw

Kalifaatkindertjes

Het laat zich wel raden hoe de meesten onder ons daarover denken. Maar er wordt weer eens een keer op het gemoed gespeeld.

Het AD artikel; https://www.ad.nl/binnenland/grote-zorgen-over-lot-van-de-kinderen-van-het-kalifaat~aa8fa1a6/ dat mvergezeld van een foto van twee ernstig kijkende hummeltjes.

woman-1007603_1280

Zijn wij zulke onmensen dat wij dan zeggen je zoekt het maar uit met je kalifaat ? Nou ik geloof niet dat ik zo’n onmens ben, volgens mij valt dat erg mee. En ja toch gaat die foto door merg en been. Wat moet je er dan mee ?

Nou laten we eerst eens vaststellen of het Nederlandse kinderen zijn, de werkelijk kleintjes zullen naar alle waarschijnlijkheid daar geboren zijn dus dan is het antwoord automatisch nee. De wat groteren zijn misschien hier geboren maar waren toen papa en mama besloten naar het kalifaat af te reizen nog te klein om zich daar iets van te kunnen herinneren. Ook dan is het antwoord mijns inziens nee.

Bij kinderen van pak hem beet 14 jaar en ouder ligt wat gecompliceerder, dat zouden in elk geval op papier Nederlandse kinderen kunnen zijn. Toch moet ook dan het antwoord nee zijn. Kinderen vallen onder de verantwoordelijkheid van de ouders en hoe triest het misschien ook is, bij een verkeerde keus van de ouders lijden zij mee.

afghan-857794_640

Moeten wij ons daar schuldig over voelen ? Mijn verstand zegt nee terwijl tegelijkertijd zo’n beeld van die twee hummels ook bij mij door merg en been gaat, ben ik dan toch een beetje onmens…. ? Ja dan wordt het moeilijk.

Wat moet er dan gebeuren ? Nou misschien moeten wij ons inspannen om de omstandigheden daar leefbaar te houden, niet uit medelijden maar uit humaan denken. In godsnaam niet in de vorm van geld want iedereen weet dat dit nooit op de goede plek beland maar in de vorm van hulpgoederen en voedsel zouden we wat kunnen betekenen.

Hoe en wat je ook doet of in welke vorm, voorop moet staan dat ze daar moeten blijven, je kunt kinderen en hun ouders niet met goed fatsoen scheiden en als er één ding duidelijk mag zijn dan is het dat we die ouders hier niet (meer) moeten hebben.

Die ouders hebben een onherroepelijke keus gemaakt, een verkeerde weliswaar maar toch. Natuurlijk is dat triest voor die kinderen maar niet meer of minder triest dan voor de kinderen van Syriërs die dezelfde keus hebben gemaakt.

U merkt ik heb er geen pasklaar antwoord op, ik verkeer in tweestrijd, ik ben dan ook zeer benieuwd hoe u, lezers en lezeressen van Fenixx daarover denkt. Voor mij zijn die kinderen feitelijk niet meer of minder zielig dan andere kinderen die waar ook ter wereld slechte tijden meemaken, of dat nou in Biafra of Pakistan is dat maakt niet uit, ik wil ze wel helpen maar ik wil ze niet hier naartoe halen.

face-25508_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

11 Comments on Kalifaatkindertjes

 1. bp633livenl // januari 20, 2018 om 17:38 //

  Wij kunnen niet de hele wereld helpen, pamperen of er democratie brengen want
  dat gaat onze macht te boven.

  Liked by 1 persoon

 2. Esperanza // januari 20, 2018 om 17:51 //

  Inderdaad, d’r wordt weer eens op ons gemoed gespeeld.

  Dit blije fotootje zat ook in de koker maar past natuurlijk niet in de beeldvorming:

  https://www.ad.nl/binnenland/grote-zorgen-over-lot-van-de-kinderen-van-het-kalifaat~aa8fa1a6/117681257/

  Like

 3. Die kinderen van het Kalifaat zijn al hier, worden hier geboren, komen hier via kindhuwelijk of gezinshereniging en worden op gelijke wijze grootgebracht. Nu lijkt het nog rustig ( autobrandjes, stenen gooien vanaf viaducten of anders, eisen stellen, respect opeisen, minachting voor gezag…………..en via de moskee gehersenspoeld. Maar wacht maar totdat er hier een ‘oorlog’ uitbreekt of dat er verboden wordt hoofddoekjes te dragen of boerka of uiteindelijk moskeeën verboden worden, dan breekt hier de pleuris uit en staan die kinderen klaar op zich op te offeren of opgeofferd te worden…………dat worden ze nu al, kleine soldaatjes en voortplantings-soldaatjes…………………. dat is islam………….de keuze is; kies je voor de islam of niet……..als ex-moslim zul je de ‘eigen gemeenschap’ tegen je zien……………..een goed netwerk …………..de enige optie als ex- moslim is te verkassen naar niemandsland of het gevecht aan te gaan, maar met wie……onze overheden en Europees Brussel helpen die kindsoldaatjes net zo hard mee maar helpen die ex-moslim niet……………

  Liked by 2 people

 4. Het antwoord op dit probleem moet zijn : Geen enkele ISIS-ganger Nederland in.
  Ook geen kinderen van die perverse terroristen. Het addergebroed is dikwijls nog het ergste. Daarom dus.
  Want reken maar, dat die kalifaatkinderen gehersenspoeld zijn. het zijn tikkende tijdbommen en die kunnen beter daar in het Midden-oosten blijven dan dat we ze hier naar toe importeren. Wie neemt er de verantwoordelijkheid op zich voor als het fout gaat ?
  Het kabinet ? De ministers ? Die verschuilen zich achter allerlei oneigenlijke argumenten.
  Je kunt op je vingers aftellen hoe dat in zijn werk gaat.
  Iedereen roept bij een aanslag eerst hoe verschrikkelijk het is. Vervolgens gaat men strooien met bloemen, teddyberen en briefjes met “je suis” erop. Daarna volgen de betonnen bloembakken, waar het land mee volgeplempt wordt.
  Preventief denken echter, daar gaat het om. Men dient zich te realiseren dat er van het binnenhalen van dit terroristisch uitschot inclusief aanhang een groot risico uitgaat.

  Like

 5. Ik heb genoeg sores aan mijn hoofd met mijn eigen kind. Als je kinderen op de wereld wil schoppen moet je er zelf voor zorgen. Als je dat niet kan, moet je het niet doen. Klaar.

  Like

 6. Die kinderen worden al op zeer jonge leeftijd gehersenspoeld, zie de video’s maar hoe ze met messen enz. al lopen te dreigen en de niet moslims dood wensen.
  Lekker daar laten.

  Like

 7. jammer dan maar het antwoord is nee, er zijn al veel te veel mini terroristjes gefokt in het MO en Afrika. Laat maar aan moedertje natuur over.

  Like

 8. Henk der Niederlànder // januari 20, 2018 om 20:07 //

  Ik zie dit hele artikel van het AD. een aanloop tot het volgende.
  Kinderen moeten naar Nederland komen want zielig.
  Uiteraard zal er dan bij komen dat er verzorgers mee moeten komen dus krijgen we er weer een aantal moslims bij.
  Daarbij komt dat bij vooral kinderen teld dat de eerste indruk blijvend is.
  Hun eerste indrukken in die landen met zulke uiders zal zeker over het kalifaat zijn gegaan dus dat ze in meerderheid tikkende tijdbommen zijn ligt voor de hand.
  De ouders hebben keuzes gemaakt zoals Johan zegt en deze keuzes zijn nooit ons probleem.
  De landen in dit geval Syrie of Irak moeten de verzorging van deze kinderen maar op zich nemen.
  Het hele artikel doet me trouwens denken aan dat jochie dat vrrdronken op het strand lag waarbij de hele wereld ach en wee liep te kreunen tot bleek dat het hele verhaal uit een vette duim kwam.

  Liked by 1 persoon

 9. Biedt dat addergebroed ter adoptie aan in Qatar of SA daar horen ze meer thuis.

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // januari 21, 2018 om 12:01 //

  Het schijnt de bedoeling van het AD te zijn daar een hele serie van te maken, vandaag hebben ze een ‘premieverhaal’ dat gewoon door borduurt op het gegeven. Dit keer komt “opa Klaas” aan het woord;
  “Als opa Klaas aan hen denkt, spoelt het verdriet over hem heen. ,,Het begint als ik mijn ogen opendoe. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Mandy is mijn enige kind, elke dag denk ik aan de kleinkinderen. Als ik mijn dochter iets kon vragen, zou het maar één ding zijn: waarom?”
  Vroeger zeiden wij dan “wie het gelooft krijgt een vliegtuig”. Rot lekker op met je “opa Klaas”, Hassan kwam zeker niet door de spellingcontrole.

  Like

 11. Eens een moslim, altijd gevaarlijk.
  Ook al zijn het jonge moslim en hebben zij nog niet bewust de keuze gemaakt, zij zijn en blijven gevaarlijk gezien de mogelijke loyaliteit aan hun ouders, cultuur en religie. De natuur is de natuur en wij moeten ons ook natuurlijk gedragen. Wij kunnen niet alle kinderen van het moslimongedierte dat zich als een oorlogsdaad vermenigvuldigd. Deze kinderen moeten worden beschouwd als granaten die bedoeld zijn om ons te doden. Om deze reden moeten deze kinderen pijnloos worden geruimd. Ik zeg ruimen omdat moslims niet als menselijk moeten worden beschouwd aangezien zij inherent mensenrechten onthouden aan anderen vanwege religieuze wetten. Zij kunnen daarom geen aanspraak maken op mensenrechten en hoeven ook niet als zodanig worden beschouwd. Dat maakt de morele keuze een stuk makkelijker. DODEN!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s