Nieuw

Verrassingsaanval ?!?

Het is dat het in een min of meer gerenommeerd landelijk dagblad stond want anders zou je het afdoen als Fakenews oftewel Nepnieuws. Maar het staat er echt! “Migranten voeren verrassingsaanval uit op Belgische agenten” WTF ?!?

Tijl veranderde tijdens het lezen van het artikel langzaam maar zeker in één groot vraagteken ! Huh ?!? Is er een oorlog gaande, heeft Luxemburg de aanval ingezet tegen hun buurland ?

Wat is er gebeurd ? Dit zegt het AD; “Een groep van zo’n 40 migranten heeft zes Belgische agenten in burger aangevallen op een parkeerterrein langs de snelweg tussen Brussel en Gent. Twee agenten raakten lichtgewond. Na een waarschuwingsschot wist de politie zestien mensen op te pakken. De migranten zeggen uit Eritrea, Ethiopië en Soedan te komen.” Tijdens een controleactie op een parkeerterrein waar migranten herhaaldelijk geprobeerd hebben om in vrachtwagens op weg naar Engeland in te breken om als verstekeling mee te reizen zagen agenten vijf mensen die in een vrachtwagen probeerden in te breken en een onderzoek instelden, werden ze vanuit de bosrand aangevallen door zo’n vijftien mensen met stokken.

Mijn ogen schoten naar boven naar de kop van het artikel, er stond toch dat het over België ging, had ik het nou verkeerd gezien of ging het stiekem over de Congo, u weet wel die voormalige Belgische kolonie.

Maar nee, ik had het goed gelezen en het ging verder; “Uiteindelijk werd de politie geconfronteerd met meer dan veertig migranten. Eén agent zag zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen ,,om de zaak te kalmeren”.

zulu-youths-412664_640 

Is dat het nieuwe Europa waar wilde stammen in het struikgewas wonen en hun territorium verdedigen ? Hebben zij ons de oorlog verklaard, zijn het Zulu’s ? Hebben zefashion-2685018_640 een verentooi op hun hoofd en bamboerokjes ? Nee te vrezen valt dat ze gewoon op Nike’s lopen en casual gekleed zijn, ze zijn immers op doorreis.

Uiteindelijk werd de politie geconfronteerd met meer dan veertig migranten. Eén agent zag zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen ,,om de zaak te kalmeren”. Daarop werd de situatie wat kalmer en trok de groep aanvallers zich terug in de bosrand. Van daaruit bleven ze de politie uitdagen. Met versterking van de federale reserve zijn er nog een 16-tal personen opgepakt, die beweren dat ze afkomstig zijn uit Eritrea, Ethiopië en Soedan. De arrestaties werden verricht nadat collega’s te hulp waren geschoten. Er wordt gesproken van een ,,meer dan verontrustend” incident.” Aldus de dienstdoende veldwachter.

Ik weet, mij is in het verleden wel vaker verweten dat ik een levendige fantasie hebsouth-africa-1091396_640 maar ik neem toch aan dat er meerderen zijn bij wie de gedachten op de loop gaan. Hoe ziet dat er uit, klinken er uit de bosrand ook oerwoudgeluiden, waren de ‘stokken’ in werkelijkheid speren ? Hoe kan het dat er maar zestien arrestaties zijn verricht, waarom is niet de hele stam opgepakt, of mogen de resterende 24 gewoon verdergaan met hun guerrillaoorlog in het verre Belgistan ? Nou ja ‘verre’, het is verdomme naast de deur ! Moeten we voortaan extra op onze hoede zijn in bijvoorbeeld Hoek van Holland ? Kunnen we binnenkort getuige zijn van inboorlingen die een krijgsdans uitvoeren in de duinen ? Wordt Hoeba hoeba hop het nieuwe Belgische Volkslied ?

Nou vooruit dat gaat allemaal wat ver maar laten we nou toch eerlijk zijn, de hele €U zou toch op stelten moeten staan ? Wanneer denkt men legereenheden in te gaan zetten ? Ik bedoel dit valt toch niet meer onder de taak van een politieagent ? Die zijn toch niet getraind in oorlogsvoering tegen vijandelijke stammen ongeacht hun samenstelling ?

Nee ik zal verder niet uitweiden, dat mag u doen in de reacties, stel mij in godsnaam gerust, zeg dat het allemaal niet zo’n vaart loopt want geloof mij ik heb het nodig om weer met beide benen op de grond te komen, er dient mij duidelijk gemaakt te worden dat dit slechts een eenmalig incident was. Dat dit niet is wat in de nabije toekomst structureel gaat worden, dat ik niet bang hoef te zijn dat ik straks op het Hollandsch Diep gekaapt ga worden en gedwongen om naar Engeland te varen.

Maw. Help mij !! Alstublieft !

allan-hale-400383_640Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

29 Comments on Verrassingsaanval ?!?

 1. Tijl Uylenspiegel // januari 19, 2018 om 13:33 //

  By the way, wees niet ongerust, het plaatje naast mijn naam dat ben ik niet, dat is een acteur, maar ik heb voor de grap ook zo nu en dan zo’n schipperspet op, vandaar…

  Like

 2. Republikein // januari 19, 2018 om 13:34 //

  Ben jij dat op het fotootje?

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // januari 19, 2018 om 13:48 //

  Nee wees gerust Republikein, ik vind het wel leuk om hier stukjes te schrijven maar ik zit niet te wachten op landelijke bekendheid. (hoewel het mij wel aardig lijkt om onderweg aangehouden te worden door blonde schonen van een week of duizend die om een handtekening vragen…) 😀

  Like

 4. Tijl, ze vragen tegenwoordig niet meer om een handtekening.
  Maar maken direct een “selfie’ met jou op de foto, om het ergens te plaatsen dat ze Tijl ontmoet hebben als bewijs.
  Waardoor je nog populairder wordt.
  Want dan willen ze allemaal een selfie met jou.

  Liked by 1 persoon

 5. Republikein // januari 19, 2018 om 14:06 //

  Oh, maar het is gewoon een plaatje, niks mis mee.
  Wel een stoere bink, k denk dat ie ook wel van jonge blaadjes houdt, van zo’n week of 1000, niks mis mee.

  Like

 6. Wen dr maar aan

  Like

 7. Esperanza // januari 19, 2018 om 14:21 //

  Ontbossing van België, d’r zit niks anders op.

  Liked by 2 people

 8. Esperanza // januari 19, 2018 om 14:26 //

  Niet de eerste keer, Tijl.

  ‘Het tweede incident op korte tijd. Ook de Antwerpse autowegpolitie kreeg het al aan de stok met transmigranten en moest het wapen trekken om de toestand onder controle te krijgen. ‘Normaal gaan vluchtelingen lopen als we ze betrappen, nu keren ze zich tegen ons.’

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20180119_03308347

  Liked by 1 persoon

 9. Tijl Uylenspiegel // januari 19, 2018 om 14:34 //

  Nee dat gaat over dezelfde “verrassingsaanval” Esperanza, nu met beelden van de parkeerplaats erbij.

  Like

 10. Esperanza // januari 19, 2018 om 14:39 //

  ff lezen nog een keertje, Tijl: ‘Het is volgens De Waele het tweede incident op korte tijd. Ook de Antwerpse autowegpolitie kreeg het al aan de stok met transmigranten en moest het wapen trekken om de toestand onder controle te krijgen. ‘‘

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // januari 19, 2018 om 14:45 //

  Sorry, ik kruip diep door het stof… !

  Like

 12. Esperanza // januari 19, 2018 om 14:54 //

  in Brussels bosschage wordt hen door de ‘Dokters van de Wereld’ en een maffe burgemeester de hand boven het hoofd gehouden.

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20180118_03306817

  Like

 13. trebor2110 // januari 19, 2018 om 15:00 //

  gewoon een paar Mechelaars de bosjes insturen , wat zullen die een speel plezier hebben .

  Like

 14. Esperanza // januari 19, 2018 om 15:06 //

  Kan ook.

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // januari 19, 2018 om 15:07 //

  Er zit dan nog maar 1 remedie op voor de politie Esperanza, gewoon terugtrekken en laat het maar een paar weken escaleren en tegen de tijd dat die burgemeester op zijn knieën komt smeken om maatregelen gewoon verbaasd zeggen; “Oh maar wij waren in de veronderstelling dat u de boel zo goed onder controle had… )

  Like

 16. Esperanza // januari 19, 2018 om 15:29 //

  Lol met Tuur op vrijdag dan maar. uiteindelijk rest machteloze woede over de totale zinloosheid van het bestaan.

  https://www.hpdetijd.nl/2018-01-19/arthur-van-amerongen-eva-jinek-stokvis/

  Like

 17. Amai, het gaat niet lang duren voor dat de eerste klabak in de kannibalenpot verdwijnt.

  Liked by 1 persoon

 18. pierre ouwendijk // januari 19, 2018 om 18:29 //

  mag toch hopen dat hun peniskokers in beslag zijn genomen

  Like

 19. Mijn kop is helemaal echt hier, open en eerlijk, Pechtold vieze zaakjes of zo.
  Verder wordt het duidelijk dat het steeds onveiliger wordt al zegt het fake news dat het niet zo is.
  Taxi chauffeurs willen in Parijs niet meer op bepaalde plekken stoppen, in Zweden moeten alle vrouwen volgens Rommel beter binnen blijven. In Duitsland springen 5 of meer donkere strontvliegen op jonge meisjes.
  Dus gvd beken het nu eens dat onze veiligheid niet meer is als die van vroeger R U T T E

  Like

 20. Boven “géén” Pechtold vie………

  Like

 21. “Moeten we voortaan extra op onze hoede zijn in bijvoorbeeld Hoek van Holland ?”
  Zeker weten Tijl, it’s coming

  Like

 22. jackvanderveen // januari 19, 2018 om 21:27 //

  Wat vindt Juncker er van?
  Of is die nog niet uit zijn alcoholwaas terug?
  Oh ja, vergeten, die duurt van maandagochtend tot zondag diep in de nacht.

  Like

 23. Esperanza 15.06 uur : op onder andere 3.20, staat die van ons, identiek ….helaas ( achteraf gezien ) niet getraind op deze manier …kan dat trouwens nog als ze 3 en half zijn ??? …..maar afijn, soms toch afschrikkend voor meestal buitenlanders, das mooi meegenomen. Overigens weten wij niet WAT er gebeurd in een ` serieuze situatie ` , ik zou er niet op durven te wedden….het is een pittige tante ( net als ik trouwens )

  Like

 24. Horatius // januari 20, 2018 om 14:19 //

  En dit soort individuen zouden volgens partijen als GroenLinks etc. broodnodig zijn in Europa om de economie weer op poten te zetten en onze ouden van dagen liefderijk te verzorgen.

  Een bende geharde criminelen die per direct opgesloten zouden moeten worden in totaal van de buitenwereld afgesloten detentiecentra in afwachting van een versnelde repatriëring naar de zandbakken van herkomst.

  Wat bezielt die bureaucraten in Brussel eigenlijk om deze landveroveraars hun gang te laten gaan en geen passende maatregelen te nemen om aan deze stuitende praktijken een einde te maken?
  Figuren die rechtstreeks afstammen van de homo-erectus en uit de binnenlanden komen van Donker-Afrika, waar de medicijnmannen en de voodoo-praktijken nog in zwang zijn, kunnen hier ongehinderd de autoriteiten en de ordehandhavers bedreigen en provoceren en het ergste moet blijkbaar nog komen bij een ongewijzigd beleid.

  Nog even geduld en dan worden we geconfronteerd op onze stranden en bossen met de opzwepende klanken van de tam-tam, kookpotten die op het vuur staan om loslopend wild, waaronder de witmens gaar te stoven om zodoende de vergrijzing van onze bevolking tegen te gaan.

  Maar volgens de Linkse Goedmens zal het zo’n vaart niet lopen: na een korte inburgeringscursus waaronder het prevelen van het Wilhelmus, een fietscursus, naaicursus, zwemcursus en een voorlichting voor het innen van een uitkering inclusief toeslagen is de migrant per direct inzetbaar op de arbeidsmarkt.
  Wij als realisten zijnde zien hier kansen op een loopbaan als drugskoerier, plofkraker (mits onder begeleiding van een Marokkaan), hulpimam, bankrover, straatmuzikant en als deze mogelijkheden te hoog gegrepen zijn medewerker van Sylvana Simons om hier het racisme te bestrijden.

  En Juncker en consorten?
  Die steken nog een dikke sigaar op, nemen nog een ferme slok alcohol om hun geweten te sussen (voor zover aanwezig!) en gaan gewoon verder met hun agenda van meer diversiteit in onze samenleving, de strijd tegen het populisme en hun kruistocht tegen Trump en die vervloekte Polen en Hongaren.

  Volgens GroenLinks is onze multiculturele samenleving pas volledig geslaagd als hier ook de Eskimo’s en de Pygmeeën onderdak hebben gevonden.
  Er is een zekere hoop voor deze idealisten, met de klimaatsverandering op komst komen ook eens deze cultuurverrijkers onze kant op.

  Daarna de koppensnellers, compleet met peniskoker, op zoek naar een Femke om haar op passende wijze te bedanken voor bewezen diensten.

  Liked by 1 persoon

 25. Tijl Uylenspiegel // januari 20, 2018 om 15:37 //

  En dat alles onder het motto van GroenLinks; “Geen mens is illegaal” Horatius.
  De geschiedenis zal hard over hen oordelen.

  Like

 26. Esperanza // januari 20, 2018 om 15:53 //

  Die Tuur van Amerongen hierboven gisteren om 15;29 laat zich vaker regelmatig welwillend uit over zijn baas Volkskrant hoofd redacteur Philipe Remarque en diens vrouw columiste Sylvia Witteman.
  Gevalletje wiens brood men eet …zullen we maar zeggen.

  Like

 27. Republikein // januari 20, 2018 om 16:09 //

  Ik kijk regelmatig naar “binneste buiten”.
  Zo vlak voor het eten en mijn vrouw gooit de tv aan.
  Om te voorkomen dat ik shownieuws moet aanhoren hebben we er een gewoonte van gemaakt om nog ff voor GTST [krijg allemaal de vliegende vinkentering] beetje te ontspannen.
  Enfin, soms wel een leuke uitzending met rare mensjes in vreemde huisjes, vaak upper ten.
  In elke uitzending gaan ze koken, makkelijke maaltijden in 20 minuten.
  Ze doen er 3 uur over, wordt er uitgeknipt, en hebben wel 30 verschillende ingrdiënten nodig om het eetbaar te maken, allemaal kruiden en buitenlandse varianten.
  Kijk maar eens op NPO2, zo om 18,40.
  Sharon de Miranda is chefkok, lekker die bakkeljauw.
  Allemaal aan de bakkeljauw.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s