Nieuw

Saber Alrubaye mag zijn kinderen naar Finland brengen – als die 2 600 euro verdient… per maand… netto

© Pixabay

Ruim twee jaar geleden vluchtte Sabre Alrubaye voor zijn leven en liet hij in Irak zijn vrouw en twee jonge kinderen achter. Het plan was om zo snel mogelijk weer te herenigen. Hij mocht in Finland blijven, maar zijn vrouw en kinderen zijn ondergedoken op een geheime plek in Irak. Ze mogen niet eerder naar Alrubaye in Finland komen voordat hij 2 600 euro per maand verdient – netto.

In het voorjaar en de zomer van 2016 werden een reeks verscherpingen in de Finse Vreemdelingenwet aangebracht die Alrubayes en het leven van vele anderen in het algemeen zouden beïnvloeden. Een daarvan was dat een persoon die in Finland internationale bescherming geniet – dwz asiel of alternatieve bescherming – voortaan zijn familieleden waar die mee herenigd willen worden, blijvend moet kunnen verzorgen. Vrijstelling van de verzorgvereiste zijn familieleden van degenen die asiel hebben gekregen en binnen drie maanden na de asielbeslissing een aanvraag indienen voor gezinshereniging.

Maar degenen die net zo als Alrubaye een alternatieve bescherming genieten, moeten hun familieleden vanaf de eerste dag kunnen verzorgen. Voor Alrubaye komt dit neer op een inkomenseis van 2 600 euro netto per maand voor toestemming om zijn vrouw en zijn 4- en 6-jarige kinderen naar Finland te halen.

Alrubaye heeft in zeer korte tijd de Finse taal onder de knie gekregen, waarvan Rommel uit eigen ervaring weet dat deze vreselijk moeilijk is en met geen andere taal te vergelijken is. Een drakentaal.

Ook is Alrubaye druk bezig met zoeken naar een baan. Het blijkt dat de verzorgingsverplichting tot een grote motivatie leidt. Een soort moetivatie.

Verzorgingsverplichting zou de minimumvereiste moeten zijn voordat asielzoekers in Nederland een permanente verblijfsvergunning krijgen en daaropvolgend hun gezin mogen overbrengen.

Bron:

https://www.hbl.fi/artikel/han-far-inte-ta-sin-hustru-och-barnen-till-tryggheten/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

9 Comments on Saber Alrubaye mag zijn kinderen naar Finland brengen – als die 2 600 euro verdient… per maand… netto

 1. Tsjonge,zoiets is echt super,dan krijg je alleen maar nuttige vluchtelingen waar het land wat aan heeft.

  Like

 2. Dat is toch niet zo vreemd,toen mijn vader in 1951 naar Australië(Perth) wilde emigreren,moest hij ook uitzicht op een baan en huis hebben,dat had hij ook,alleen mijn moeder wou op het laatste moment niet mee,de kisten waren al gepakt. Als mijn jongste dochter een visum voor een half jaar naar China aanvraagt,om haar zus te bezoeken,moet haar zus wel garant met haar inkomen en haar huis voor haar staan met een verklaring van haar werkgever erbij.Ja dat Fins heel moeilijk is,dat weet ik ook,die dochter in China heeft dat ook gestudeerd,heeft ook in Finland gewoond,ze vond het moeilijker dan de 700 tekens van de Chinese taal,al heeft ze daar ook 7 jaar over gedaan.

  Like

 3. Henk der Niederlànder // januari 19, 2018 om 22:29 //

  De beste man zal in korte tijd wel gaan verhuizen naar Duitsland Nederland of eventueel Belgie.
  Daar zitten genoeg gutmenschen die er wel voor willen zorgen dat de belastingbetaler op mag draaien voor de kosten van hem en zijn gezin.
  Dan in een later stadium kan nog wel even gekeken worden of er eventueel nog wat broers zussen ooms of tantes kunnen komen.
  En een paar maanden later moet dan ook voor die profiteurs gezevert worden over gezinsherreniging uiteraard.
  En zo komt aan deze comedie dus nooit een einde.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // januari 19, 2018 om 22:50 //

  Vind het wel een strak plan, ik zeg doen ! En ook hier natuurlijk.

  Like

 5. trebor2110 // januari 19, 2018 om 23:32 //

  Verzorgingsverplichting zou de minimumvereiste moeten zijn voordat asielzoekers

  En wie gaan ze dan verzorgen ??
  http://www.frontpagemag.com/sites/default/files/styles/article_full/public/uploads/2015/09/muslim_refugees1_1.jpg?itok=4EwZsmAs
  Of mogen ze ook in de plantsoenen dienst

  Like

 6. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 7. paulzwueste // januari 20, 2018 om 14:03 //

  Oh wat ’n domme Finnen toch.
  Vertel mij nu toch eens wat het verschil is tussen ’n moslim die hierheen komt en ons 100% uitzuigt, of ’n moslim die hierheen komt en 2600 Euro per maand verdiend.
  De uitzuigende moslim zal zich direct aansluiten bij zijn rovende, verkrachttende en moordende vrienden, waardoor er op ’n gegeven moment een burgeroorlog zal uitbreken.
  De 2600 Euro-moslim zal op het moment dat de burgeroorlog uitbreekt z’n kalashnikov pakken en zich bij zijn moordende vrienden aansluiten, om blanken af te maken.

  Like

 8. Dit is eeen prima opzet.

  @paulzweste: misschien wel, maar met een dergelijke eis is de kans dat er enorme aantallen uitzuigende moslims rondlopen waar het mee gaat beginnen wel geminimaliseerd. Er is dus voor de hardwerkende moslim niet veel om zich bij aan te sluiten.

  Like

 9. Wat een laffaard vluchten zonder vrouw en kinderen, en dan ook nog trots zijn, opsluiten de parasiet

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s