Nieuw

EU-strijd tegen nepnieuws wakkert angst voor censuur en willekeur aan

Door: Elif Isitman

Dubieuze tendensen in de jacht van de Europese Unie (EU) op de verspreiding van ‘fake news‘. De Europese Commissie liet eerder deze week weten onder leiding van een speciale taskforce dit voorjaar maatregelen te presenteren die nep-nieuws moeten tegengaan.

Eurocommissaris voor Veiligheidsbeleid Sir Julian King verklaarde dinsdag tijdens een debat in het Europees Parlement dat de werkgroep in de afgelopen twee jaar ‘meer dan 3.500 voorbeelden’ van nep-nieuws heeft opgespoord, bedoeld om het Kremlin te ondersteunen. Volgens King is het een ‘officiële Russische strategie’ om nep-nieuws via zo veel mogelijk kanalen en in zo veel mogelijk talen te verspreiden. ‘Ze doen er niet eens echt geheimzinnig over. In de officiële militaire doctrine en uitspraken van top-generaals worden de verspreiding van desinformatie en de poging om daarmee te destabiliseren verdedigd als legitiem wapen,’ zei King dinsdag.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/01/eu-nepnieuws-577605/

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

1 Comment on EU-strijd tegen nepnieuws wakkert angst voor censuur en willekeur aan

  1. En het nepnieuws van de verenigde staten van Europa dan. Beloften die geen steek houden. Zeggen dat je het voor het volk doet en intussen je eigen zakken vult en schijt aan dat volk hebt. Verkiezing programma’s van regeringen die vol leugens staan. Over echt nepnieuws gesproken.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: