Nieuw

Turkey: Convoy of tanks reach Turkish border with Syria

Turkse tanks naar Afrin screenshot YouTube

Afrin knot: How the battle for a small Kurdish enclave could be the death knell for US-Turkey ties

Turkey is gearing up to move troops toward Afrin, a Kurdish-held area of Syria. The battle over the tiny enclave, which many would struggle to find on the map, could put Ankara in open conflict with NATO ally the US – here’s how.

Not much is known about Ankara’s exact strategy of capturing Afrin, but a ground offensive seems to be the backbone of Turkish plans. Over the past week, tanks, infantry fighting vehicles and self-propelled howitzers have been arriving to the border areas inside Turkey, according to Turkish press reports. Notably, the army has deployed signal jammers, which indicates the intervention might also include electronic warfare.

However, it will not be the Turks themselves that lead the fight. In its previous operations on Syrian soil, Ankara heavily relied on pro-Turkish rebels who made up most of the manpower to fight against the Kurds. This time promises to be no different. On Tuesday, when asked if Syrian rebels would be involved in the Afrin operation, Turkish President Recep Tayyip Erdogan said: “Of course they will, together. This struggle is being conducted for them. Not for us.”

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9006 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Turkey: Convoy of tanks reach Turkish border with Syria

 1. Ik hoop van ganser harte dat ze Turkije voor goed vernietigen!!!
  Smerige Turkemoordenaars krijg de tering naar je nering!

  Liked by 1 persoon

 2. Henk der Niederlànder // januari 18, 2018 om 20:26 //

  De Koerden zullen Turkije niet vernietigen Paul, maar wat zeker niet ondenkbaar is dat Turkije een flink pak op hun donder krijgen.
  Zeker als het een grondoorlog word.
  De Koerden zijn in de eerste plaats geharde strijders en zeer fanatiek.
  Daarbij komt dat de Koerden vechten om hun eigen voortbestaan.
  Wat ook niet onderschat mag worden, dat heel erg veel Turken geen zin hebben in de retoriek van Erdogan en wel begrepen hebben dat Erdogan eigenlijk veel ellende over Turkije kan brengen waardoor ze niet het gevecht in gaan in de overtuiging dat ze zich gaan bezig houden met een ideologisch gezonde politiek.
  Het zou best eens kunnen dat Erdogan in Koerdistan zijn Waterloo gaat vinden.

  Like

 3. Erdogan weet niet wat hij gaat mee maken. Vieze kk turk. haahahhaa sterf eikel.
  Ik hoop dat Assad , Putin of Trump met die smerige kk turk afrekent. Het is nu genoeg geweest.

  Like

 4. En niet te vergeten onze koerdische vrinden die lusten die kk turk ook rauw . hahahaah bye bye Erdogan. hahaha

  Like

 5. templars2017 // januari 19, 2018 om 02:25 //

  Erdogan denkt echt dat hij met alles weg kan komen ,is dit de eerste stap om zijn kalifaat uit te breiden,het zou raar kunnen uitpakken voor hem de Koerden hebben niets te verliezen en ze hebben al heel wat ervaring opgedaan.
  Maar erdogan vertrouw ik niet ,hij is onlangs op het Franse Elysee geweest bij macron en die is nog minder te vertrouwen ,welk spel wordt hier gespeeld?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s