Nieuw

H&M stelt diversiteitsmanager aan na ‘racistische’ reclame

De omstreden reclame-uiting © H&M

Door: Chris Klomp

De Zweedse modeketen H&M stelt na wereldwijde verontwaardiging over een reclamefoto van een zwart jongetje een speciale ‘diversiteitsmanager’ aan. Het bewuste jongetje droeg in de reclame-uiting een trui met de tekst ‘coolest monkey in the jungle’.

De foto leidde tot wereldwijde kritiek. Kledingketen Hennes & Mauritz moest zijn filialen in Zuid-Afrika tijdelijk sluiten nadat meerdere filialen overhoop waren gehaald door boze demonstranten. NBA-basketter LeBron James en rapper Diddy reageerden ontzet op de in hun ogen racistische foto. Rappers The Weeknd en G-Eazy stopten zelfs hun samenwerking met H&M.

Lees verder:

https://www.ad.nl/buitenland/henm-stelt-diversiteitsmanager-aan-na-racistische-reclame~a0d8aeca/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on H&M stelt diversiteitsmanager aan na ‘racistische’ reclame

  1. Waarom mag een blank jongetje de trui wel dragen en een zwart jongetje niet?

    Vuile racisten, en die denken ook nog eens het recht te hebben om je zaak in elkaar te trappen?

    Wat zijn er nog veel mensen met een IQ van een aap, en ze lijken er ook nog op.

    Like

  2. Even de nevenschade bepreken.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s